ΩΡΑ
13:01
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14-9-2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕλλάδαΠοιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Γεγονός είναι ότι το πλαστικό είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Δυστυχώς η υπερκαταναλωτική κοινωνία έχει κάνει την χρήση της πλαστικήςσακούλας μια καθημερινή συνήθεια που δύσκολακανείςμπορεί νακόψει. Αυτόέχειως αποτέλεσμα η κατανάλωση πλαστικής σακούλας να έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο μολύνοντας τα πάντα. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για τις πλαστικές σακούλες που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν περισσότερο τις βλαβερές επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις πιο γνωστές εναλλακτικές προτάσεις σε σακούλες και ποια είναι τα οφέλη τους.

 

Επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες

 

Οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές επιλογές αντί των πλαστικών μίας χρήσης. Είναι κατασκευασμένες και αυτέςαπό πλαστικό αλλάπιο ανθεκτικό. Άλλες είναιπιο οικολογικές και κατασκευάζονται από βαμβάκι, γιούτα ή κάνναβη, τα οποία είναι ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και είναι διαθέσιμες στα περισσότερα παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ. Μερικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες μπορούν ακόμη και να διπλωθούν σε μικρό μέγεθος και να τις μεταφέρετε σε μια τσέπη ή μια τσάντα, καθιστώντας τις εύκολες στη χρήση και τη μεταφορά τους.

 

Χάρτινες σακούλες

 

Μία καθημερινή πρόταση που έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες είναι και η χρήση της χάρτινης σακούλας. Οι χάρτινες σακούλες είναι βιοδιασπώμενες και μπορούν να ανακυκλωθούν, καθιστώντας τες μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Οι χάρτινες σακούλες είναι επίσης πιο ανθεκτικές από τις πλαστικές σακούλες και μπορούν να κρατήσουν περισσότερο βάρος. Αυτό εξαρτάταιαπό την κατασκευή τους και το πάχος του χαρτιού. Ωστόσο, οι χάρτινες σακούλες δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες και μπορούν να σκιστούν εύκολα αν βραχούν.

 

Πλαστικές σακούλες που λειώνουν εύκολα

 

Οι σακουλές αυτές φτιάχνονται από υποκατάστατα του πλαστικού, όπως είναι το άμυλο. Αυτές οι σακούλες μπορούν να αποσυντεθούν σε λίγους μήνες, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πλαστικές σακούλες που μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν. Αποτελούν μια εξαιρετική λύση και προτιμώνται από πολλές αλυσίδες τροφίμων για την μεταφορά προϊόντων από τους καταναλωτές.

 

Σακούλες για κομποστοποίηση

 

Οι σακούλες που μπορούν να κομποστοποιηθούνείναι μια εξαιρετική εναλλακτική στις πλαστικές σακούλες, καθώς είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Είναι κατασκευασμένες από υλικά που βιοδιασπώνται κατά την διαδικασία της κομποστοποίησης. Συνηθώς ως πρώτη ύλη κατασκευής χρησιμοποιείται το άμυλο, δεν προκαλούν οσμές, μούχλα και δεν προσελκύουν έντομα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε κάδους απορριμμάτων για να μην μολύνουν το περιβάλλον κατά την αποσύνθεσή τους

 

Διχτυωτές τσάντες

 

Οι σακούλες από δίχτυ είναι μια ακόμη εναλλακτική λύση. Είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως βαμβάκι και πλέγμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά φρούτων και λαχανικών από το μπακάλικο. Οι διχτυωτές σακούλες είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, πλένονται και είναι ελαφριές.  

 

Πάνινες τσάντες

 

Οι πάνινες τσάντες είναι παρόμοιες με τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αλλά είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά όπως βαμβάκι, λινό ή μετάξι. Αυτές οι τσάντες είναι ανθεκτικές, πλένονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως μεταφορά ειδών παντοπωλείου, βιβλίων ή ρούχων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια.

|


Ροή Ειδήεων

11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Life&Style
Οι ξένες γλώσσες που αξίζει να μάθετε


17:05 | Life&Style
Πόσο σημαντική είναι η επαγγελματική διακόσμηση του χώρου μας;


12:16 | Life&Style
Απογευματινά snacks που θα σας δώσουν ενέργεια!


20:52 | Πρέβεζα
Οριστικός ανάδοχος για τα έργα ανακαίνισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας


20:52 | Πρέβεζα
Οριστικός ανάδοχος για τα έργα ανακαίνισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας


20:45 | Ελλάδα
Office look: Προτάσεις για ακαταμάχητο στιλ!


20:12 | Ελλάδα
Ημερολόγια: Ένας τρόπος να ενισχύσετε την εταιρική σας εικόνα και να κάνετε εταιρικά δώρα!


12:10 | Πρέβεζα
Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη για Πρόεδρο Τα εκλογικά κέντρα στην Π.Ε. Πρέβεζας