ΩΡΑ
21:15
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&Style



Ορθοπεδικό χειρουργείο και αποκατάσταση!


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Στην ιδέα του χειρουργείου, αρκετοί αγχώνονται για την επιτυχία αυτού, την κατάλληλη προετοιμασία, τη μετεγχειρητική φροντίδα και τον χρόνο αποκατάστασης. Το ορθοπεδικό χειρουργείο είναι ένα από τα πιο δύσκολα χειρουργεία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένας ασθενής, καθώς απαιτείται σημαντικός χρόνος αποκατάστασηςκαι η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να χρειαστεί χρόνο. Ωστόσο,για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην καθημερινότητα και την αποκατάσταση θα πρέπει να έχουν ληφθεί πολλοί παράγοντες υπόψη πριν το χειρουργείο ώστε να είστε σε ετοιμότητα.

Πριν το χειρουργείο λοιπόν, θα πρέπει να φροντίσετε ορισμένα πράγματα όπωςτα ψώνια, μια λίστα με εξετάσεις και φάρμακα που θα πρέπει να κάνετε.Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μεριμνήσει από πριν και να έχετε τακτοποιήσει εκκρεμότητες οι οποίες απαιτούν φυσική παρουσία. Κάποια από αυτά είναι η έγκαιρη ενημέρωση στην εργασία σας και στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς επίσης και ο προγραμματισμός για την γρήγορη αποκατάσταση,όπως η φυσικοθεραπεία. Ακόμη, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για τα φάρμακα και τα βοηθήματα που θα χρειαστείτε. Όποια και αν είναι η φύση του χειρουργείου, θα πρέπει να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας με γάζες, επιθέματα, αντισηπτικά πληγών, μια επουλωτική κρέμα, νάρθηκες ή πατερίτσες.

Για την ημέρα του χειρουργείου θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον προσωπικό σας ιατρό και χειρούργο ως προς την προετοιμασία. Μην παραλείψετε κατά τη διάρκεια του ιστορικού και της εισαγωγής στο νοσοκομείο να αναφέρετε την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε, αλλεργίες και διατροφικές συνήθειες. Ο ιατρός σας, θα σας δώσει κατευθυντήριες γραμμές ως προς τη διατροφή και τη λήψη φαρμάκων ώστε να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας κατάλληλα. Η ξεκούραση και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες πριν το χειρουργείο. Φροντίστε να είστε αρκετά ξεκούραστοι, καθώς το επόμενο διάστημαθα ταλαιπωρηθείτε αρκετά στον ύπνο και πιθανότατα από πόνους.

Ένας σημαντικός παράγοντας σε ένα χειρουργείο είναι η μετεγχειρητική περίοδος. Συγκεκριμένα, στο ορθοπεδικό χειρουργείο, ο χρόνος αποκατάστασης είναι μεγάλος καθώς θα χρειαστεί προσοχή, ακινησία και αρκετή άσκηση στην περιοχή μέχρι ο οργανισμός να δεχθεί το μόσχευμα ή άλλα πρόσθετα υλικά, όπως οι βίδες και οι λάμες.Ακόμη, θα πρέπει να γίνουν πολλές ασκήσεις και θεραπείες στο μέλος του σώματος που χειρουργήθηκε ώστε να μην μείνουν σε ακινησία οι μύες και τα κόκκαλα. Ιδανικά, θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας για την μέθοδο αποκατάστασης και την σύσταση σε ένα φυσικοθεραπευτήριο που θα μπορεί να αναλάβει την περίπτωσή σας.

Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο θα πρέπει να είστε πολύ σχολαστικοί με τη λήψη φαρμάκων, τις ασκήσεις που σας υπέδειξε ο χειρούργος και την συχνή παγοθεραπεία στο μέλος που χειρουργήσατε. Ακόμη, θα πρέπει να κάνετε συχνές αλλαγές στην πληγή, να φροντίζετε τα ράμματα και να απολυμαίνετε την περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί μόλυνση. Αν εντοπίσετε κάποιο οίδημα ή κάτι που σας ανησυχεί θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα