ΩΡΑ
17:42:14
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
7-11-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΕπιτυχής ολοκλήρωση της ημερίδας με θέμα: Αμβρακικός: Διάσωση και Αναγέννηση, το στοίχημα με το χτες και το αύριο


Επιτυχής ολοκλήρωση της ημερίδας με θέμα: «Αμβρακικός: Διάσωση και Αναγέννηση, το στοίχημα με το χτες και το αύριο», που πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα
Στράτος Ιωάννου: «Να κάνουμε όλοι αυτό που μας αναλογεί για την προστασία του σημαντικού υδροβιότοπου του Αμβρακικού»


    Στην ημερίδα με θέμα «Αμβρακικός: Διάσωση και Αναγέννηση, το στοίχημα με το χτες και το αύριο», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα με πρωτοβουλία της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ και Υπεύθυνης του Τομέα Περιβάλλοντος, Κας Νίκης Φούντα, παρευρέθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου. Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδειχθούν από επιστήμονες, εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα και τοπικούς φορείς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αμβρακικός Κόλπος και να συγκροτηθεί ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισής τους από τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες που βρίσκονται περιμετρικά του.
    Επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία του υδροβιότοπου του Αμβρακικού Κόλπου, αλλά και της εν λόγω ημερίδας, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε αναλυτικά στους βασικούς επιβαρυντικούς παράγοντες και στα μέτρα που η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει αναλάβει για τη ρύθμιση και τον περιορισμό τους. Αναλυτικότερα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως χάρη σε ενέργειες που έχουν ξεκινήσει από το παρελθόν και συνεχίζονται εντατικά, δεν υπάρχει ούτε μία κτηνοτροφική μονάδα που να ρέουν τα απόβλητά της στον ποταμό Λούρο ή στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ έχουν τοποθετηθεί εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις παράκτιες ζώνες της περιοχής, με την κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων στο Λούρο, τον Ωρωπό και την Κερασούντα να βρίσκονται εν εξελίξει. Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε επίσης πως γίνονται ενέργειες για την απονιτροποίηση του φαινομένου εκροής λιπασμάτων στα νερά του κόλπου.
    Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Ανάσα» που έχει τεθεί προς υλοποίηση, το οποίο περιλαμβάνει τρία έργα αναβάθμισης της περιοχής. Συγκεκριμένα αυτά αφορούν: α) την εκβάθυνση του διαύλου, η οποία θα βοηθήσει στην ανανέωση των υδάτων και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η ανοξικότητά του β) την πιστοποίηση των αλιευμάτων, ώστε να αποκτήσουν ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και γ) την αναβάθμιση της λιμνοθάλασσας Τσοπέλι για τη βελτίωση της παραγωγής των αλιέων.
    Τέλος, ο κ. Ιωάννου, επεσήμανε πως δεδομένου ότι ο Αμβρακικός Κόλπος εντάσσεται στην αρμοδιότητα δύο Περιφερειών και δύο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είναι απαραίτητο να προβεί ο κάθε φορέας στις ενέργειες που του αναλογούν με σωστό συντονισμό μεταξύ τους».
    


|


Ροή Ειδήεων

18:19 | Ελλάδα
1211 νέα κρούσματα του νέου ιού COVID-19


13:35 | Πρέβεζα
Εργο αναβάθμισης υποδομών και εκτεταμένων παρεμβάσεων ασφαλτόστωσης από τον Δήμο Πρέβεζας.


12:51 | Πρέβεζα
Τα νέα Lelli Kelly με τα φτερά στο Πέλμα & στο Pelma.com.gr


12:22 | Πρέβεζα
Απονομή του Βραβείου: Σπύρου Τσαγκαρόπουλου για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.


18:15 | Ελλάδα
H γεωγραφική κατανομή από τα 1547 σημερινά κρούσματα covid-19 στην Ελλάδα (28-10-2020)


13:05 | Υγεία
Τι μπορείτε να κάνετε για να μην εμφανίσετε κήλη


13:05 | Life&Style
Οι ''κανόνες'' της ανδρικής ζώνης - πώς να τη φοράτε σωστά


10:35 | Πρέβεζα
Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Πρέβεζα 2012-2019 (Photos)


09:05 | Ελλάδα
Τιμή στους Ελληνες που αντιστάθηκαν κ πολέμησαν στο έπος το '40.


19:44 | Ελλάδα
Η κατανομή των κρουσμάτων covid-19 στην επικράτεια - Lockdown στα Ιωάννινα


18:01 | Ελλάδα
Ρεκορ κρουσμάτων COVID-19


17:50 | Πρέβεζα
Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών


17:38 | Υγεία
Μικρά μυστικά αντιγήρανσης που σταματούν ορατά τον χρόνο


17:22 | Υγεία
Πότε πρέπει να επισκεφτείτε ιατρό για το πρόβλημα των κιρσών


17:05 | Ελλάδα
Google ή Facebook: ποια διαφήμιση είναι πιο αποτελεσματική;