ΩΡΑ
13:49:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23-10-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΕπιτυχής ολοκλήρωση της σύσκεψης ομάδας εργασίας για την προώθηση των θεμάτων του Νοσοκομείου στον Υπουργό Υγείας


 

 

Επιτυχής ολοκλήρωση της σύσκεψης ομάδας εργασίας για την προώθηση των θεμάτων του Νοσοκομείου στον Υπουργό Υγείας
Στράτος Ιωάννου: «Με ισχυρά επιχειρήματα και ακριβή στοιχεία θα επισκεφθούμε άμεσα τον Υπουργό Υγείας»

    Στη διατύπωση συγκεκριμένων αιτημάτων που θα παρουσιαστούν κατά την επίσκεψη της επιτροπής για τα θέματα του νοσοκομείου στον Υπουργό Υγείας, κατέληξε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας 22/10 η ομάδα εργασίας, που αποτελείτο από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, το δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Μπαΐλη, το διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Νίκο Τζίμα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελο Μπακόλα, τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, κ. Χρήστο Νικολόπουλο, το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, κ. Παύλο Νάστα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ.κ. Θανάση Ανωγιάτη και Στρατή Βουγέλη.
Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση και την προσκόμιση στατιστικών στοιχείων από τον κ. Τζίμα σχετικά με τη λειτουργία, το προσωπικό και την αποδοτικότητα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οι συσκεπτόμενοι φορείς συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός πίνακα κωδικοποιημένων στοιχείων, που θα αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του υφιστάμενου Νοσοκομείου, αλλά και ανέγερσης νέου νοσοκομείου. Τα βασικά επιχειρήματα στα οποία συμφωνήθηκε να βασιστεί η επιχειρηματολογία που θα παρουσιαστεί στη συνάντηση των μελών της επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας είναι:
•    Η παρουσίαση της αναγκαιότητας διατήρησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας ως αυτόνομης διοικητικής μονάδας, αλλά και της αναβάθμισής του, μέσα από στοιχεία και μελέτες που αποδεικνύουν τη μεγάλη γεωγραφική περιοχή και τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετεί.
•    Η ενίσχυση του αιτήματος για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην περιοχή του Μύτικα, δηλαδή στον περιφερειακό δρόμο που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα. Βάσει μελετών που έχουν γίνει υπό την επίβλεψή του για τη διάνοιξη νέου δρόμου Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, ο κ. Στράτος Ιωάννου τόνισε πως έχει ήδη προβλεφθεί οδική σύνδεση για την είσοδο στο νέο νοσοκομείο, το οποίο θα εξυπηρετεί και το νομό Θεσπρωτίας, δεδομένου ότι το Κέντρο Υγείας της Θεσπρωτίας βρίσκεται στην ενδοχώρα του Νομού.
Με γνώμονα τα παραπάνω επιχειρήματα και υπό την πίεση των κινδύνων από την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη που αναμένεται από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε να συζητηθεί με τον κ. Λυκουρέντζο το ζήτημα της παραμονής του υφιστάμενου Νοσοκομείου σαν αυτόνομη διοικητική μονάδα και της χρηματοδότησής του, όπως επίσης να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, δεδομένης της έγκρισης δημιουργίας νοσοκομείου στη Λευκάδα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, επισημαίνοντας την ανάγκη να τονιστεί η ουσία των επιχειρημάτων, τεκμηριωμένη με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου, ανέλαβε να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να προγραμματιστεί άμεσα, ει δυνατόν την προσεχή εβδομάδα, συνάντηση των μελών της επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα αυτό.

|


Ροή Ειδήεων

20:50 | Ήπειρος
Έρχεται lockdown σε Ιωάννινα και Καστοριά


21:14 | Πρεβεζα
Τουλάχιστον 8 κρούσματα κορονοϊού μετά από κηδεία στην Φιλιππιάδα


21:14 | Πρεβεζα
108 από την απελευθέρωση της Πρέβεζας


20:05 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 175 κρούσματα σε Αττική, 49 σε Θεσσαλονίκη, 28 στις Σέρρες


12:33 | Ελλάδα
Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το ''Εξοικονομώ-Αυτονομώ''


18:01 | Ελλάδα
Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 12-10-2020


16:01 | Πρέβεζα
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


10:07 | Πρέβεζα
Στο Επίπεδο 2 ο Ν.Πρέβεζας στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας


09:05 | Πρέβεζα
Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής


08:49 | Πολιτική
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro


12:54 | Πρέβεζα
Τα Tweets της προέδρου της επιτροπής 2021 Γ. Αγγελοπούλου από την Πρέβεζα


11:41 | Ελλάδα
Δίκη Χ.Α. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός ένοχοι για ένταξη και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης


13:25 | Πρέβεζα
Video από την επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου στην Πρέβεζα


09:32 | Πρέβεζα
Πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου της Επιτροπής ''ΕΛΛΑΔΑ 2021'' στην Πρέβεζα