ΩΡΑ
14:52:59
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5-10-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
TopstoryΣύσκεψη φορέων για το Νοσοκομείο Πρέβεζας


 


Στράτος Ιωάννου: «Στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια για καλύτερη λειτουργία και παροχή υγείας στο νομό μας»

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου, η σύσκεψη φορέων της περιοχής από το χώρο της Υγείας, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Διοικητής και ο Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, διευθυντές των κλινικών και των τομέων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας, κ. Κοσμάς Κορωναίος, ο δήμαρχος Πάργας, κ. Αθανάσιος Λιόλιος και ο αντιδήμαρχος Ζηρού, κ. Περικλής Αθανασόπουλος κ.ά..
    Έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, όπως οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επισημάνθηκαν οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι από την υποχρηματοδότηση. Η επιτακτικότητα της ανάγκης επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων προς όφελος των πολιτών επισημάνθηκε από όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, δήλωσε:
«Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κι εγώ προσωπικά στεκόμαστε δίπλα σας σε κάθε σας απόφαση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των ασθενών πολιτών, αλλά και του ιατρικού προσωπικού. Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια διεκδίκησης για την καλύτερη λειτουργία και παροχή υγείας στο νομό μας, είτε στο Νοσοκομείο, είτε στα Κέντρα Υγείας. Από τη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, διεκδικήσαμε τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου, εγχείρημα το οποίο το πιστεύουμε. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Σαλμά επεσήμανα ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της ανέγερσης νέου νοσοκομείου. Πήραμε την πρωτοβουλία να διαθέσουμε 100 χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα της περιφέρειας για να ξεκινήσουν υποστηρικτικές μελέτες για αυτό το σκοπό.
Πιστεύω ότι χρειάζεται η βοήθεια όλων  των ιατρών,  του νοσηλευτικού προσωπικού και η δική μας, όπου μπορούμε και μας ζητήσετε. Έχω συναντηθεί επανειλημμένως και με τον προηγούμενο διοικητή του Νοσοκομείου και με τον νυν, τον πρώην διοικητή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τον κ. Βαζάκα, και έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε λύσεις. Έχουμε μία άψογη συνεργασία και θα είμαστε δίπλα σας και στο μέλλον. Για ό, τι χρειαστείτε, είμαστε εδώ».
Παράλληλα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την ανακοπή της περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου, αλλά και τη διεκδίκηση της δημιουργίας νέας νοσοκομειακής μονάδας στην Πρέβεζα. Στην Επιτροπή θα προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Ιωάννου, θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μπακόλας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Τζίμας, ο εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, κ. Κανέλος, ο εκπρόσωπος των διευθυντών των κέντρων υγείας του νομού και της πενταμελούς επιτροπής γιατρών, κ. Νάστας και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου.

|


Ροή Ειδήεων

09:42 | Πρέβεζα
Silver Alert για τον εντοπισμό του 47χρονου από την Πρέβεζα


03:40 | Αθλητικά
Θρησκεία για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους


20:05 | Πρέβεζα
Με ευθύνη της περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας