ΩΡΑ
14:26:59
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5-10-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΤο ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων προσέλκυσε το σεμινάριο με θέμα ''Αδειοδότηση έργων βιοαερίου''


 

 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων προσέλκυσε το σεμινάριο με θέμα «Αδειοδότηση έργων βιοαερίου», που διοργανώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BiogasIN. Η προσέλευση των στελεχών δημόσιας διοίκησης από την ευρύτερη περιοχή στην αίθουσα συνελεύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, ήταν αθρόα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με μείζονα ζητήματα περί των διαδικασιών αδειοδότησης έργων βιοαερίου, για τα οποία εκδηλώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους.
Το σεμινάριο, στο οποίο παρευρέθηκαν διευθυντές και προϊστάμενοι από τις διευθύνσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου,  άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος επεσήμανε:
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας πιστεύουμε ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και το ισχυρότερο όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής. Γι’ αυτό στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες ενημέρωσης σχετικά με το βιοαέριο.
    Στο προηγούμενο σεμινάριο που διοργανώσαμε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν ιδιαίτερα έντονο. Oι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άλλοι επιχειρηματίες πείστηκαν για τη χρησιμότητα αυτής της εναλλακτικής μορφής ενέργειας και εμφανίστηκαν θετικοί προς την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου.
    Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας υποστηρίζει για πληθώρα λόγων την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου. Εγώ από την πλευρά μου, θα ήθελα να ζητήσω σε όσους συμμετέχοντες έχουν αρμοδιότητες αδειοδότησης έργων εναλλακτικών μορφών ενέργειας, να στηρίξουν την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου και να διευκολύνουν τέτοιες ενέργειες, περιορίζοντας τα εμπόδια και τα γραφειοκρατικά κωλύματα, που μπορεί να καθυστερούν τέτοιου είδους πολύπλευρα επωφελείς πρωτοβουλίες».
    Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου και στέλεχος του ΚΑΠΕ, κ. Κωνσταντίνος Σιούλας, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Ιωάννου για την επί δύο σχεδόν χρόνια συνεργασία της Π.Ε. Πρέβεζας με το ΚΑΠΕ, εξέφρασε την επιθυμία συνέχισής της. Αναφορικά με τη θεματική του σεμιναρίου, ο κ. Σιούλας ανέφερε:
«Το βιοαέριο αποτελεί μια αειφόρο λύση για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Η τεχνολογία του βιοαερίου είναι γνωστή στην Ευρώπη και εμφανίζεται δειλά, αλλά με αυξανόμενο ενδιαφέρον, και στη χώρα μας. Σκοπός του σημερινού σεμιναρίου είναι να εξετάσουμε υπό ποιο πρίσμα θα αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του βιοαερίου και με ποιον τρόπο μπορούμε να διευκολύνουμε την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου, απλοποιώντας τις διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης των έργων. Προσβλέπουμε στην αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας και στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε με προτάσεις στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τα εμπόδια που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα».


|


Ροή Ειδήεων

19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας


13:45 | Πρέβεζα
Προέκυψαν οι ανάδοχοι μηχανικοί στο Open Mall της Πρέβεζας


13:22 | Πρέβεζα
Επιστολή Ιωάν. Μπούρη στον Πρωθυπουργό


14:39 | Κόσμος
Aποτελεσματικό κατά 90% ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο της