ΩΡΑ
14:26:59
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5-10-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

<

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων προσέλκυσε το σεμινάριο με θέμα ''Αδειοδότηση έργων βιοαερίου''


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων προσέλκυσε το σεμινάριο με θέμα «Αδειοδότηση έργων βιοαερίου», που διοργανώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BiogasIN. Η προσέλευση των στελεχών δημόσιας διοίκησης από την ευρύτερη περιοχή στην αίθουσα συνελεύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, ήταν αθρόα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με μείζονα ζητήματα περί των διαδικασιών αδειοδότησης έργων βιοαερίου, για τα οποία εκδηλώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους.
Το σεμινάριο, στο οποίο παρευρέθηκαν διευθυντές και προϊστάμενοι από τις διευθύνσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου,  άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος επεσήμανε:
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας πιστεύουμε ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και το ισχυρότερο όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής. Γι’ αυτό στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες ενημέρωσης σχετικά με το βιοαέριο.
    Στο προηγούμενο σεμινάριο που διοργανώσαμε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν ιδιαίτερα έντονο. Oι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άλλοι επιχειρηματίες πείστηκαν για τη χρησιμότητα αυτής της εναλλακτικής μορφής ενέργειας και εμφανίστηκαν θετικοί προς την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου.
    Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας υποστηρίζει για πληθώρα λόγων την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου. Εγώ από την πλευρά μου, θα ήθελα να ζητήσω σε όσους συμμετέχοντες έχουν αρμοδιότητες αδειοδότησης έργων εναλλακτικών μορφών ενέργειας, να στηρίξουν την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου και να διευκολύνουν τέτοιες ενέργειες, περιορίζοντας τα εμπόδια και τα γραφειοκρατικά κωλύματα, που μπορεί να καθυστερούν τέτοιου είδους πολύπλευρα επωφελείς πρωτοβουλίες».
    Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου και στέλεχος του ΚΑΠΕ, κ. Κωνσταντίνος Σιούλας, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Ιωάννου για την επί δύο σχεδόν χρόνια συνεργασία της Π.Ε. Πρέβεζας με το ΚΑΠΕ, εξέφρασε την επιθυμία συνέχισής της. Αναφορικά με τη θεματική του σεμιναρίου, ο κ. Σιούλας ανέφερε:
«Το βιοαέριο αποτελεί μια αειφόρο λύση για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Η τεχνολογία του βιοαερίου είναι γνωστή στην Ευρώπη και εμφανίζεται δειλά, αλλά με αυξανόμενο ενδιαφέρον, και στη χώρα μας. Σκοπός του σημερινού σεμιναρίου είναι να εξετάσουμε υπό ποιο πρίσμα θα αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του βιοαερίου και με ποιον τρόπο μπορούμε να διευκολύνουμε την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου, απλοποιώντας τις διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης των έργων. Προσβλέπουμε στην αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας και στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε με προτάσεις στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τα εμπόδια που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα».


|


Ροή Ειδήεων

| Αθλητικά
3 παιδιά γεννημένα την ίδια ημέρα....


10:07 | Πρέβεζα
Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021


10:07 | Ήπειρος
Βραβείο Νόμπελ για την Περιφέρεια Ηπείρου...για το ΗΠΕΙΡΟΣ 0.0.0.0


18:01 | Πρέβεζα
Άλλη μια χαμένη τετραετία για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


17:55 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821


10:35 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στον κόσμο


10:07 | Ελλάδα
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


11:09 | Πρέβεζα
Νίκος Τζίμας ....ΕΑΛΩ ο Δήμος....


10:35 | Πρέβεζα
''Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας'' επιστολή στην περιφέρεια για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα


16:22 | Ελλάδα
Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica


10:35 | Πρέβεζα
Θα συνεχιστεί για χρόνια η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


07:55 | Πρέβεζα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Φιλαρμονική ''Ορφεύς'' για την απώλεια του ιστορικού μέλους της μπάντας Γιώργου Κοτσίνη


09:42 | Πρέβεζα
Ν. Γεωργάκος ''Στηρίζουμε όλοι την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα''


18:19 | Ελλάδα
Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο