ΩΡΑ
13:49:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25-07-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ 

    Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με θέμα ««Αδειοδότηση και Χρηματοδότηση Έργων Βιοαερίου» στην Πρέβεζα στις 19 & 20 Ιουλίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση και χρήση του βιοαερίου, σε θέματα τεχνολογίας που σχετίζονται με την παραγωγή βιοαερίου, επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες από ειδικούς εισηγητές. και τεχνοκράτες

    Το βιοαέριο  αποτελεί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας εμφανίζει σήμερα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες συνεχή εξέλιξη. Την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η παραγωγή και χρήση του βιοαερίου είναι ακόμη περιορισμένη, αν και το δυναμικό είναι σημαντικό.  Ιδιαιτέρως η περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας παρουσιάζει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης του βιοαερίου και γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε ως ενδεδειγμένη, μαζί με άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα, ως προς την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου από αγροτοβιομηχανικά απόβλητα. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προωθεί σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ την η ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση μικρής κλίμακας αγροτο-κτηνοτροφικών μονάδων.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ανέφερε στην εκκίνηση του σεμιναρίου: «Δεν είναι μόνο οι δεσμεύσεις της Ε.Ε. αλλά και της χώρας μας για τον σταδιακό περιορισμό των περιβαλλοντικά επιβαρυντικών μορφών ενέργειας και τη μετάβαση σε νέες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
    Είναι η πεποίθησή μας ότι η χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας συμβάλλει στην διάσωση του πλανήτη, στην διαφύλαξη ενός καλύτερου περιβάλλοντος για μας και τις επόμενες γενεές. Και αυτό δεν είναι θεωρητικό, ούτε αφορά γενικά τον κόσμο ή την Ελλάδα. Έχει απτά αποτελέσματα στον κάθε τόπο που εφαρμόζεται καθώς συμβάλλει ευθέως στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Περαιτέρω, τα οφέλη από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι μόνο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας συμβάλλουν, κάτω από σωστή διαχείριση, στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής, αλλά και στην οικονομική ευημερία των πολιτών που ασχολούνται με αυτές, προσφέροντας ένα πλήθος από επιχειρηματικές ευκαιρίες.

    Το βιοαέριο είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που προέρχεται από βιομάζα δηλ. από την αποσύνθεση της οργανικής ύλης απουσία αέρα. Παράγεται δηλαδή  από τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα, οργανικά απόβλητα γεωργικών βιομηχανιών και βιομηχανιών τροφίμων, απόβλητα σφαγείων, ορός γάλακτος, λιπαρές ουσίες, παραπροϊόντα ζυθοποιίας, αποφάγια από κουζίνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενεργειακές καλλιέργειες, κ.α .
    Η περιοχή μας είναι μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή. Από τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες παράγονται μεγάλες ποσότητες φυτικών και ζωϊκών αποβλήτων που δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Η υιοθέτηση και ανάπτυξη βιώσιμης αγοράς στον τομέα του βιοαερίου στην Πρέβεζα θα είχε θετική επίδραση στην τοπική οικονομία, θα συνέβαλλε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα δημιουργούσε μια νέα οικονομική δραστηριότητα με προοπτική και φυσικά θα είχε ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.»|Ροή Ειδήεων

18:24 | Πρέβεζα
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας


19:00 | Πολιτική
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύβοια


14:02 | Πολιτική
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία


11:25 | Πρέβεζα
Η Πρέβεζα τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου


19:25 | Ελλάδα
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Τετάρτη 14.08.19


16:00 | Πρέβεζα
Το μεγαλύτερο Zip Line στην Ελλάδα είναι στον Αχέροντα


15:37 | Ελλάδα
Videos απο την επέλαση της φωτιάς σε Ευβοια ΚΑΙ Θήβα


15:37 | Πρέβεζα
Αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες στην Επτανήσου


15:14 | Κόσμος
Εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό της Brecia λιγο πριν την καταιγίδα


10:30 | Ήπειρος
Φεστιβάλ πεζοπορίας από τους ΕΟΣ Πρέβεζας Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας


10:01 | Πρέβεζα
Ενημέρωση για τα προβλήματα υδροδότηση από την ΔΕΥΑΠ


15:14 | Πολιτική
Μαξίμου: Αυτή είναι η νέα ηγεσία της ΕΡΤ


12:35 | Πρέβεζα
Δωρεάν προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων του Ν. Πρέβεζας με Π.Ο.Π στην 84η ΔΕΘ


18:54 | Πρέβεζα
O Νίκος Γεωργακος στον ΣΚΑΙ [Video]


18:24 | Πρέβεζα
Όλη η Πρέβεζα μια αγκαλιά για τη μικρή Γεωργία


15:01 | Πρέβεζα
Στο Interreg Ελλάδα - Ιταλία το έργο αναβάθμισης του καταφυγίου σκαφών στο Μύτικα της Π.Ε. Πρέβεζας