ΩΡΑ
13:49:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25-07-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

 

    Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με θέμα ««Αδειοδότηση και Χρηματοδότηση Έργων Βιοαερίου» στην Πρέβεζα στις 19 & 20 Ιουλίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση και χρήση του βιοαερίου, σε θέματα τεχνολογίας που σχετίζονται με την παραγωγή βιοαερίου, επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες από ειδικούς εισηγητές. και τεχνοκράτες

    Το βιοαέριο  αποτελεί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας εμφανίζει σήμερα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες συνεχή εξέλιξη. Την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η παραγωγή και χρήση του βιοαερίου είναι ακόμη περιορισμένη, αν και το δυναμικό είναι σημαντικό.  Ιδιαιτέρως η περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας παρουσιάζει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης του βιοαερίου και γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε ως ενδεδειγμένη, μαζί με άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα, ως προς την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου από αγροτοβιομηχανικά απόβλητα. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προωθεί σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ την η ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση μικρής κλίμακας αγροτο-κτηνοτροφικών μονάδων.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ανέφερε στην εκκίνηση του σεμιναρίου: «Δεν είναι μόνο οι δεσμεύσεις της Ε.Ε. αλλά και της χώρας μας για τον σταδιακό περιορισμό των περιβαλλοντικά επιβαρυντικών μορφών ενέργειας και τη μετάβαση σε νέες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
    Είναι η πεποίθησή μας ότι η χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας συμβάλλει στην διάσωση του πλανήτη, στην διαφύλαξη ενός καλύτερου περιβάλλοντος για μας και τις επόμενες γενεές. Και αυτό δεν είναι θεωρητικό, ούτε αφορά γενικά τον κόσμο ή την Ελλάδα. Έχει απτά αποτελέσματα στον κάθε τόπο που εφαρμόζεται καθώς συμβάλλει ευθέως στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Περαιτέρω, τα οφέλη από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι μόνο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας συμβάλλουν, κάτω από σωστή διαχείριση, στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής, αλλά και στην οικονομική ευημερία των πολιτών που ασχολούνται με αυτές, προσφέροντας ένα πλήθος από επιχειρηματικές ευκαιρίες.

    Το βιοαέριο είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που προέρχεται από βιομάζα δηλ. από την αποσύνθεση της οργανικής ύλης απουσία αέρα. Παράγεται δηλαδή  από τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα, οργανικά απόβλητα γεωργικών βιομηχανιών και βιομηχανιών τροφίμων, απόβλητα σφαγείων, ορός γάλακτος, λιπαρές ουσίες, παραπροϊόντα ζυθοποιίας, αποφάγια από κουζίνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενεργειακές καλλιέργειες, κ.α .
    Η περιοχή μας είναι μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή. Από τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες παράγονται μεγάλες ποσότητες φυτικών και ζωϊκών αποβλήτων που δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Η υιοθέτηση και ανάπτυξη βιώσιμης αγοράς στον τομέα του βιοαερίου στην Πρέβεζα θα είχε θετική επίδραση στην τοπική οικονομία, θα συνέβαλλε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα δημιουργούσε μια νέα οικονομική δραστηριότητα με προοπτική και φυσικά θα είχε ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.»|
Ροή Ειδήεων

21:12 | Αθλητικά
LIVE!! Η Απονομή πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ


17:20 | Ελλάδα
ΑΡΙΣΤΕΡΑ? Άσε μας κουκλίτσα μου!


22:50 | Πρέβεζα
Ο Δημ. Καραμανίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Γεωργάκου


22:10 | Πρέβεζα
Μεγάλη συγκέντρωση Ροπόκη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου [Video]


16:04 | Πρέβεζα
Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!


09:35 | Πρέβεζα
Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


09:21 | Πρέβεζα
B2B Συναντήσεις με Ιταλούς Agents για την προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών


22:50 | Αθλητικά
Βραδιά εκπλήξεων στην Euroleague


20:55 | Πρέβεζα
Η πανίδα έκανε τα ''εγκαίνια'' της Αμβρακίας οδού


20:23 | Δήμος Πάργας
Πρόσκληση εγκαινίων εκλογικού κέντρου Αντ. Νάστα


14:45 | Ήπειρος
Πρόσκληση της Παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών σε ημερίδα για τα απορρίματα


09:48 | Πρέβεζα
Η Ryanair στο Άκτιο με αεροπορική σύνδεση της Πρέβεζας με την Βουδαπέστη


14:02 | Πολιτική
Στις 9 το πρώτο κουδούνι από το Σεπτέμβρη


12:54 | Πρέβεζα
Την Κυριακή η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Χρ. Μπαΐλη


12:12 | Πρέβεζα
Επίσκεψη στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας από την Δημοτική Κίνηση ''Στροφή στο Μέλλον''


22:50 | Ήπειρος
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα - Τεράστια προσέλευση προσωπικοτήτων Ηπειρωτών


16:18 | Πρέβεζα
.....το αξιολογήσαμε και δυστυχώς μελαγχολήσαμε.


12:12 | Ήπειρος
Δικογραφία για ένα άνδρα και μια γυναίκα για κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και αρχαιων νομΙσμάτων