ΩΡΑ
00:45:49
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15-7-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία



ΦΤΗΝΟ ΚΡΕΑΣ?? ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!! (Γίναμε οι ίδιοι!!)


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 


Από τον Βασίλη Καραβάση

Αναφέρεται από όλους και σκέφτομαι ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια ήταν και είχαμε την ευκολία των επιλογών. Μεγάλη κατάκτηση του μέσου Νεοέλληνα τα τελευταία 20-30 χρόνια!!
Απαλλαγμένος από οποιαδήποτε “κατοχικά” σύνδρομα,εμφύλιους πολέμους και εθνικό διχασμό, προσπέρασαν ακόμη και τα δύσκολα χρόνια της ξενιτιάς των πατεράδων τους που δούλευαν στην Γερμανία ως Gastarbeiter ή αλλού και απομυθοποίησαν ΑΚΟΜΗ και τους αγώνες της επταετίας και της μεταπολίτευσης παίρνοντας θέσεις στις Βρυξέλλες. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε ΧΩΡΙΣ αναστολές και βάρη από το παρελθόν, να ενταχθούν στον διεθνοποιημένο τρόπο ζωής που βέβαια ΑΠΛΟΧΕΡΑ ανέλαβαν να προβάλλουν τα ΜΜΕ και τα περιοδικά με τον Κωστόπουλο και τα δεκάδες περιοδικά του, αρχηγό του Life style της εποχής.
Η κριτική σκέψη, η αναζήτηση, η πρωτοτυπία, το φιλότιμο, η μόρφωση - ή μάλλον καλύτερα η καλλιέργεια και άλλες τέτοιες “γραφικότητες” χαρακτήριζαν τα “φρικιά” και τους λίγους. Απαξιώθηκε ακόμη και η προσπάθεια για ουσιαστική μόρφωση γιατί ΔΕΝ χρειαζόταν πια. Για να ενταχθείς και να υπερασπιστείς την ΝΕΑ τάση, ΔΕΝ ήταν ανάγκη να επιχειρηματολογήσεις, (άλλωστε αυτό απαιτούσε Κριτική σκέψη), αλλά αρκούσε απλά να οπλιστείς με μια σειρά από ατάκες που τα περιοδικά σου έδιναν απλόχερα τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική.
Τα φθηνά προϊόντα αντικαταστάθηκαν με τα ακριβότερα της Δυτ. Ευρώπης καθώς επικράτησε το “Ότι πληρώνεις παίρνεις” και ¨το Φθηνό κρέας είναι για - και το τρώνε τα σκυλιά”. ΔΕΝ ήταν πλέον για εμάς. Και έτσι αρχίσαμε να εισάγουμε!! Τα πάντα!! ΕΛΛΗΝΙΚΑ εργοστάσια Κλωστοϋφαντουργίας και βιοτεχνίες ένδυσης έκλεισαν, (ΟΧΙ γιατί δεν δούλευαν) αλλά γιατί έφτιαχναν “φτηνό κρέας”. Βιομηχανίες ζυμαρικών και ντομάτας έκλεισαν για να αγοράζουμε τα - καλά και ακριβά - Ιταλικά μακαρόνια. Μεγάλες ΥΓΙΕΙΣ επιχειρήσεις όπως Η ΠΙΤΣΟΣ, ΙΖΟΛΑ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ που έδιναν δουλειά στον κόσμο και ενίσχυαν το ΑΕΠ ακόμα και με εξαγωγές ΕΚΛΕΙΣΑΝ γιατί πλέον τα σπίτια γέμισαν με Ηλεκτρικά και αυτοκίνητα από την Γερμανία, Γαλλικά κεραμίδια και κρασιά, Γερμανικούς καυστήρες, Ιταλικά μπάνια, Ισπανικά πλακάκια, ή βραζιλιάνικους γρανίτες και ότι άλλης προέλευσης υλικά μπορείς να σκεφτείς, γιατί “ΣΠΙΤΙ μια φορά φτιάχνεις” και ας το χρωστάς ΜΑΛΑΚΑ για 40 χρόνια στην τράπεζα. Γιατί για να φτιάξεις το σπίτι των ονείρων σου, μπορούσες να δανειστείς απεριόριστα μιας και η δόση, είναι ένα ακριβό ενοίκιο αλλά βέβαια ΘΑ ΣΟΥ μείνει το σπίτι (μετά από 30!!!!! χρόνια).
Έτσι γέμισαν και οι δρόμοι με “βαριά και ασφαλή” αυτοκίνητα. Βέβαια λίγοι (ευτυχώς) αγόρασαν και τα πολύ βαριά Hamer ώστε να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι (σε περίπτωση ατυχήματος ντε!!) για την ασφάλεια τους. Όπως είπε -πολύ πετυχημένα - ένας φίλος, αγόρασες Μεγάλο στάβλο για τα άλογα του οχήματος αλλά ΔΕΝ βαριέσαι, είναι IN και MUST !!
Έτσι άρχισαν και οι γάμοι να θυμίζουν Χόλιγουντ σε μεγαλοπρέπεια και κόστος καθώς “μια φορά παντρεύεσαι” και παραβλέποντας ότι μπορεί και να χωρίσεις 2 και 3 φορές. Πόσα ταξίδια δεν κάναμε (με πιστωτική εννοείται) σε μακρινούς και ονειρεμένους προορισμούς σκεπτόμενοι “μια φορά πας στην Κούβα” αλλά στην Σπάρτη και την Μονεμβασιά πετάγεσαι όποτε θέλεις. Πόσα ακόμη να γράψω για τα λάθη μας???
Στην όλη αυτή μετεξέλιξη της κοινωνίας μας ΞΕΧΑΣΑΜΕ να προσπαθούμε.
Να προσπαθούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να μορφωθούμε και να ΞΑΝΑβρούμε την κουλτούρα και την καλλιέργεια που χάσαμε, να αναπτύξουμε κρίση και ΣΚΕΨΗ ελεύθερη , να παράγουμε αυτά που μας λείπουν και ΔΕΝ επιδοτούνται , να μελετάμε -κυρίως το παρελθόν- και να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!!
Να ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ!! Ενίοτε και από τα λάθη μας.
Ή από την ΙΣΤΟΡΙΑ μας!!
Γιατί αυτό ΓΙΝΑΜΕ!!
ΦΘΗΝΟ ΚΡΕΑΣ που πολλά “πρόθυμα σκυλιά” θα ήθελαν να ΦΑΝΕ.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα