ΩΡΑ
00:27:49
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11-7-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία

<

Φορολογικός παράδεισος η Κρήτη για το ΝΑΤΟ


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τέτοια εποχή πέρυσι, στις 26 Ιουλίου 2011, όταν η Ελλάδα πλέον άρχισε να σπαράζει από τα αμείλικτα μέτρα της τρόικα και μέσα στην καλοκαιρινή χαλαρότητα της Βουλής, ψηφίστηκε σχέδιο νόμου για την εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά με τις υπογραφές των τότε αρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλου, Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα και Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδη.
Με το νομοσχέδιο αυτό, ουσιαστικά το λιμάνι της Σούδας παύει πλέον να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους Έλληνες πολίτες.
Με το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, που ξεκίνησε από μία συμφωνία ΝΑΤΟ και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και φέρει τις υπογραφές του αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, Α' υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ και του αμερικανού αντιστράτηγου Πίτερ Πίρσον, το λιμάνι της Σούδας μετατρέπεται σε έναν φορολογικό παράδεισο για το ΝΑΤΟ, κάτι δηλαδή σαν τα νησιά Καϊμάν, όπου δεν φορολογείται κανείς και τίποτα.
Στο τρίτο μέρος της «τεχνικής διευθέτησης» της συμφωνίας, περιλαμβάνονται οι εξής απίστευτες νομικές ρυθμίσεις:
«Φοροαπαλλαγή. Όλες οι δραστηριότητες του διεθνούς αρχηγείου, οι χώροι επιχειρήσεων, τα ιδιόκτητα ή και ναυλωμένα από το ΝΑΤΟ σκάφη, αεροσκάφη, οχήματα, το πετρέλαιο, λάδια μηχανής και λιπαντικά (POL) και οι δυνάμεις που παρέχονται στο ΝΑΤΟ θα απαλλάσσονται από όλους τους φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και όλες τις παρόμοιες υποχρεώσεις».
Και οι κατάπτυστες αυτές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-ΝΑΤΟ προχωρούν και στη νομιμοποίηση «λαθρεμπορίου» από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Κρήτη:
«Οι δυνάμεις μπορούν να εισάγουν και να επανεξάγουν χωρίς δασμούς, στρατιωτικό εξοπλισμό και περιουσιακά στοιχεία και εύλογες ποσότητες εφοδίων, προμηθειών και άλλων αγαθών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη «ζούλα» στη Βουλή.
Και το κερασάκι στην τούρτα σε αυτήν την προκλητική συμφωνία με το ΝΑΤΟ την εποχή που η Ελλάδα αιμορραγεί από τα δυσβάστακτα χρέη της περιλαμβάνεται στην ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη συμφωνία αυτή, όπου αναφέρεται με ποιον τρόπο οι τότε υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Άμυνας Ε. Βενιζέλος θα καλύψουν τη «χασούρα» από τον φορολογικό παράδεισο του ΝΑΤΟ στη Σούδα.
Η σχετική παράγραφος αναφέρει τα εξής:
«Η απώλεια εσόδων από την απαλλαγή από φόρους, δασμούς, κρατικά διόδια, τέλη και συναφείς χρεώσεις όλων των δραστηριοτήτων, η απαλλαγή από τελωνειακούς φόρους αεροδρομίων, λιμένων, διέλευσης, τέλη των αποστολών προσωπικού και του ταχυδρομικού φορτίου θα αντιμετωπιστεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού».
Δηλαδή, από την τσέπη μας πληρώνουμε και όποια ποσά απαλλάσσονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις δραστηριότητές τους στην Κρήτη.
newsbomb.gr

|


Ροή Ειδήεων

| Αθλητικά
3 παιδιά γεννημένα την ίδια ημέρα....


10:07 | Πρέβεζα
Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021


10:07 | Ήπειρος
Βραβείο Νόμπελ για την Περιφέρεια Ηπείρου...για το ΗΠΕΙΡΟΣ 0.0.0.0


18:01 | Πρέβεζα
Άλλη μια χαμένη τετραετία για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


17:55 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821


10:35 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στον κόσμο


10:07 | Ελλάδα
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


11:09 | Πρέβεζα
Νίκος Τζίμας ....ΕΑΛΩ ο Δήμος....


10:35 | Πρέβεζα
''Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας'' επιστολή στην περιφέρεια για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα


16:22 | Ελλάδα
Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica


10:35 | Πρέβεζα
Θα συνεχιστεί για χρόνια η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


07:55 | Πρέβεζα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Φιλαρμονική ''Ορφεύς'' για την απώλεια του ιστορικού μέλους της μπάντας Γιώργου Κοτσίνη


09:42 | Πρέβεζα
Ν. Γεωργάκος ''Στηρίζουμε όλοι την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα''


18:19 | Ελλάδα
Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο