ΩΡΑ
01:01:06
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
30-3-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Τοποθέτηση του κ. Νίτσα στο Δ/Σ, για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πρέβεζα


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Καταρχήν   ΟΧΙ.   Αλλά αν υποχρεωθούμε αντιπροτείνω!!!

 

Καταρχήν   ΟΧΙ.

Τα στρατόπεδα της πόλης μας αποτελούν ιστορικά μνημεία, τουριστικά αξιοποιήσιμα και διεκδικούνται εδώ και χρόνια από την τοπική κοινωνία  ώστε να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν στον λαό της πόλης μας.

Είδη   έχουν συνταχθεί σχετικές μελέτες.  

Μια (τουριστική) πόλη, μικρή όπως η Πρέβεζα, θα υποστεί  πλήγμα οικονομικό και όχι μόνο, ενώ οι δυνατότητές της να αντέξει το βάρος της ύπαρξης τόσο μεγάλου αριθμού εγκλείστων πιθανότατα ξεπερνά τις δυνατότητές της.

Είναι πολύ πιθανό όμως μια στάση στείρας άρνησης να δώσει στην κυβερνητική εξουσία τη δυνατότητα να αποφασίσει ερήμην των τοπικών φορέων, με προεδρικό διάταγμα, στη φιλοσοφία του οποίου θα έχουμε ουσιαστικά απόσχει από το να συμμετάσχουμε, ενώ αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε και μπορούμε – έστω τύποις – να προβάλλουμε τους όρους για την υποβάθμιση του τόπου μας.

 

Αλλά αν υποχρεωθούμε αντιπροτείνω!!!

 

Για αυτό και αντιπροτείνω - και είναι και η πρόταση του συνδυασμού  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ»  στην περίπτωση που υποχρεωθούμε να ανεχθούμε την  δημιουργία «κλειστού κέντρου  προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» - στην περιοχή μας από αυτούς που αποφασίζουν (κεντρική εξουσία) τις αδιαπραγμάτευτες εξής παρακάτω προϋποθέσεις:

 

1)   Άμεση παραχώρηση όλων των στρατοπέδων στον δήμο τις Πρέβεζας, ως κίνηση καλής θέλησης από μέρους του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Οικονομικών.

2)   Απαίτηση να δεσμευτεί και μετατεθεί ένστολο προσωπικό από εφέδρους στρατιώτες με Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου 126 (Πρέβεζας) και αυτή να είναι η ουσιαστική συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τη φύλαξη τις πρώτης περιμέτρου από αυτούς που σήμερα υπηρετούν την θητεία τους στην παραμεθόριο του Έβρου και των νήσων του Αιγαίου. Επιθυμούμε τον τόπο μας να τον φυλάνε τα δικά μας νιάτα, τα παιδιά που γνωρίζουν ποιου το βιος  προστατεύουν.

3)   Πρόσληψη με έξοδα των  υπουργείων Εξωτερικών, Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη  ενός πολιτοφύλακα για κάθε τρεις παράνομους μετανάστες τουλάχιστον, για την απόλυτη φύλαξη. Οι πολιτοφύλακες θα πρέπει να έχουν αποκλειστική εντοπιότητα από τον δήμο μας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσουμε την  τοπική ανεργία.

 

4)   Ισομερής κατανομή των αναγκών σίτισης των παράνομων μεταναστών   σε όλες τις Πρεβεζάνικες επιχειρήσεις, οι οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Αν  τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι απαιτήσεις μας,  οι όροι ασφαλείας και  τηρηθεί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των αλλοδαπών που θα φιλοξενηθούν, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλιώς τηρούμε κάθετα αντίθετη θέση και θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Νίτσας ζήτησε  επίσης αν γίνει κάτι τέτοιο και αποδεχθεί το υπουργείο τους όρους μας  να ξεκινήσουν κάποια πιλοτικά τέτοια κέντρα πρώτα στην Αττική και στα μέρη εισόδου στην χώρα και δήλωσε ότι:  ''σε βάθος χρόνου μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την πιλοτική λειτουργία ενός κέντρου, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες  αποφάσεις για την περιοχή μας''.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα