ΩΡΑ
16:31
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥγείαΓιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς


Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς

 

Οι φλεβικές παθήσεις ταλαιπωρούν 7 στις 10 γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνήθως συνοδεύονται από πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, πρήξιμο ή και τοπική φαγούρα.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί συγκεκριμένα, που οι παλαιότεροι αποκαλούσαν «φλεβίτιδα», συνιστούν το πρώτο και το δεύτερο στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσου.

 

Δείτε παρακάτω γιατί χρειάζεται άμεσα να απευθυνθείτε σε χειρουργό, ειδικό στις παθήσεις των φλεβών, προκειμένου να λάβετε άμεσα διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία.

 

Πώς γίνεται η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί είναι οι εκδηλώσεις της ύπαρξης κάποιας δυσλειτουργίας στις επιφανειακές φλέβες που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο σε περιοχές των κάτω άκρων, πιο συχνά των γυναικών.

 

Εμφανίζονται δε, σε ορισμένους ανθρώπους όταν το αίμα αντί να ρέει ομαλά στις φλέβες, αρχίζει να λιμνάζει σε κάποια σημεία των άκρων προκαλώντας διαστολή στις επιφανειακές φλέβες.

 

Όταν οι φλέβες έχουν διασταλεί συμβαίνει να γίνονται ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας σοβαρό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί που προκαλούν αισθητικά ζητήματα στην όψη και την υφή του δέρματος των κάτω άκρων χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του προβλήματος στο φλεβικό σύστημα.

 

Η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις διενεργείται με μια απλή εξέταση στο ιατρείο ενός χειρουργού, που εξειδικεύεται στις παθήσεις των φλεβών. Βάσει της διάγνωσης ο ιατρός είναι σε θέση να προτείνει στον κάθε ασθενή το κατάλληλο πλάνο θεραπείας που χρειάζεται να ακολουθήσει.

 

Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για τη θεραπεία

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί πλέον μπορούν να θεραπευτούν με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες που εφαρμόζονται κάθε εποχή του χρόνου σε περιβάλλον ιατρείου ή νοσοκομείου.

 

Η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τη θεραπεία είναι εκείνη που θα συμφωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας ανάλογα την κατάσταση της υγείας σας, το στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσο καθώς και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

 

Σίγουρα η καλύτερη στιγμή για να θεραπεύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας ταλαιπωρεί είναι η συντομότερη δυνατή. Και αυτό γιατί, ειδικά όταν μιλάμε για τις παθήσεις των φλεβών που είναι εξελιγκτικές, οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί όσο αφήνονται χωρίς φροντίδα ή θεραπεία επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

 

Επομένως, αν παρατηρείτε στα πόδια σας να σχηματίζονται ευρυαγγείες ή έχετε διεσταλμένες φλέβες που μοιάζουν με κιρσούς, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό χειρουργό προκειμένου να αποφανθεί για την μετέπειτα πορεία σας.

 

Ποιες σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας εφαρμόζονται

 

Για την αντιμετώπιση των φλεβικών προβλημάτων εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το laser.

 

Οι δύο σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας συμβάλλουν άμεσα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων και θεραπεύουν το πρόβλημα στα σημεία που έχει εκδηλωθεί οριστικά.

 

Η θεραπευτική μέθοδος με Laser επιτυγχάνει την καυτηρίαση και την καταστροφή της φλέβας που ευθύνεται για το πρόβλημα των κιρσών, μέσω της θερμότητας. Με την εφαρμογή του laser σε στοχευμένα σημεία, η παθολογική φλέβα νεκρώνεται και ύστερα, απορροφάται από τον οργανισμό.

 

Η θεραπεία με Laser είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις εκτεταμένων κιρσών. Σε περιστατικά που οι κιρσοί συνυπάρχουν με ευρυαγγείες και μικρούς κιρσούς, εφαρμόζονται επιπλέον σκληρυντικές ενέσεις που εξαφανίζουν τα αντιαισθητικά φλεβίδια, προσφέροντας άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις πετυχαίνει την καταστροφή των φλεβών που προκαλούν τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς με τη χρήση χημικών ουσιών, που εισάγονται σε αυτές. Η όλη διαδικασία είναι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη και η σκληροθεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του χειρουργού χωρίς αναισθησία, διότι δεν θεωρείται επώδυνη. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας απαιτεί μερικές συνεδρίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα και προσφέρει εξίσου άψογο αποτέλεσμα.

 

|


Ροή Ειδήεων

09:42 | Πρέβεζα
Silver Alert για τον εντοπισμό του 47χρονου από την Πρέβεζα


03:40 | Αθλητικά
Θρησκεία για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους


20:05 | Πρέβεζα
Με ευθύνη της περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας