ΩΡΑ
14:55
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
12-5-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρεβεζαΣυνεδρίασε η πολιτική προστασία με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών


Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών για το 2020
Στράτος Ιωάννου: «Μόνο με την άριστη συνεργασία όλων των υπηρεσιών,  την διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, και με σύμμαχο τον εθελοντισμό των πολιτών, που ευτυχώς ολοένα αυξάνει,  μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι στις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες φυσικές καταστροφές»
Με τηλεδιάσκεψη λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαίου 2020 και ώρα 12.00, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα  την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους αλλά και τη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι το πρώτο συντονιστικό που γίνεται με τηλεδιάσκεψη λόγω κορονοιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επαγρύπνησή όλων για να συνεχίσουμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα στην πολιτική προστασία. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρεύμα εθελοντισμού που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στην περιοχή μας και το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.  Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργος ευχήθηκε καλή αντιπυρική περίοδο και δήλωσε ότι είμαστε όλοι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε άριστη συνεργασία. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στους σχολαστικούς καθαρισμούς χόρτων δίπλα σε δρόμους και δάση,  αλλά και στην αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την αποφυγή επικίνδυνων για πυρκαγιά δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο (πχ ηλεκτροκόλληση, χρήση τροχού, κ.α)   τις ημέρες υψηλού κινδύνου. Συνέστησε επαγρύπνηση υπηρεσιών και πολιτών.    Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος: ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Μαυρογιώργος, οι Δήμαρχοι,  Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος, Ζηρού, κ. Ν. Καλαντζής, Πάργας κ. Ν. Ζαχαριάς, ο υπεύθυνος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Συντονιστής της Π.Υ. Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας & Ιονίων Νήσων  υποστρ. Κ.  Παχίδης, ο διοικητής της Π.Υ.  Περιφέρειας Ηπείρου ταξ. Απ. Βασδέκης, εκπρόσωπος του 8ο Α/ΑΠ. ΑΚΤΙΟΥ, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Αθ.  Μικρούλης,  ο διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ.  Γιάννος Βασίλειος, ο διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Χρήστος Πάνος, ο Δ/ντής της Αστυνομίας Πρέβεζας κ Κ. Σιώρος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας κ. Β. Κουρμέντζας, ο Διοικητής Νοσοκομείου Πρέβεζας κ.  Δ. Σκανδάλης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ κ. Δ. Ρίζος, ο εκπρ. Λιμεναρχείου Πρέβεζας Υποπλοίαρχος κ. Κ. Σούγκας, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πάργας /Ηγουμενίτσας κ. Π. Παπαδόπουλος, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ο κ. Π. Κροκίδας, η Δ/ντρια της Δνσης Τεχνικών Έργων κ. Φ. Ρέπα, από την Εγνατία Οδό ο κ.  Γ. Γοδέβενος, από τις εθελοντικές οργανώσεις ΛΕΚ Πρέβεζας ο πρ. κ. Β. Ράπτης, από την Αερολέσχη Πρέβεζας, ο πρ. κ. Ν. Σαμπράκος, και από την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ε.Ε. Δ) η κ. Δ. Ευθυμίου, κ.α. 

|


Ροή Ειδήεων

20:05 | Πρέβεζα
Νέες θέσεις παρκινγκ ΑΜΕΑ στην Πρέβεζα - Νέα διαγράμμιση


19:44 | Ήπειρος
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οικογένεια Σέρβων με κορωναϊό


10:07 | Πρέβεζα
ΕΣΠΑ: Μέτρα βελτίωσης του Προσωρινού Πλαισίου για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων


09:32 | Πρέβεζα
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων ανοίγει στις 18 Ιουλίου την αυλαία για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Πρέβεζας.


20:50 | Αθλητικά
Πρωταθλητής στο Volley ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ [Video]


18:50 | Ήπειρος
Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα


09:42 | Life&Style
Πέθανε ο αστρολόγος Πητ Παπαδάκος


09:32 | Life&Style
''Πέταξαν'' έξω απο club στην Νορβηγία το νέο αστέρι του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου Erling Haaland [Video]


21:23 | Ελλάδα
Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 12-7-2020


21:14 | Αγρίνιο
Τουριστική επένδυση 110 εκ. ευρώ προωθείται στην Πάλαιρο


10:35 | Ελλάδα
Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες


10:07 | Πρέβεζα
Η θεατρική παράσταση ''Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω'' , 1η Αυγούστου στην Πρέβεζα


09:55 | Πρέβεζα
Δείτε τι κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΛΑΣ για την υπόθεση ναρκωτικών στην Πρέβεζα [Video]


15:02 | Πρέβεζα
7 οι συλλήψεις για την διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας - 70 άτομα στην δικογραφία


| Πρέβεζα
Συνεδρίαση στην Πρέβεζα για τις δράσεις της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021