ΩΡΑ
13:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
16-10-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαTα παιδιά της Πρέβεζας εκπαιδεύονται και....σώζουν ζωές-


 

Στη διεύρυνση του δικτύου απινιδωτών στοχεύει ο Δήμος Πρέβεζας σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο

 

Σε μια μεγάλη γιορτή για τη ζωή αναδείχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στην "Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης" ο "Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές)" με τη συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας και των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση περιελάμβανε εκπαίδευση μαθητών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Πρέβεζας και διασωστικές ομάδες εθελοντών από ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ η διαπίστωση ήταν ότι πολλές φορές μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να σωθεί με μερικές πολύ απλές κινήσεις που ο καθένας μας μπορεί να εφαρμόσει."Ψυχή" της διοργάνωσης ήταν η νοσηλεύτρια Βάσω Φλούδα, η οποία έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία του Λούρου και σε σχολεία της Πρέβεζας, ενώ στόχος είναι πλέον όσο το δυνατόν περισσότερα (αν όχι όλα τα παιδιά) να γίνουν κρίκοι της "αλυσίδας" αυτής. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν και να εφαρμόσουν σε προπλάσματα βασικές αρχές Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές καθώς και εκπρόσωποι φορέων από τον τομέα υγείας και την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο χαιρετισμό του ανέφερε :"Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2019 , η οποία συγχρόνως λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στοχεύοντας στη βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Η καρδιακή ανακοπή , αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη,με πάρα πολλά θύματα κάθε χρόνο. Οι ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, στο δρόμο, τη δουλειά ή την άθληση ή κατά τη διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας η πλειοψηφία ακόμη και στο σπίτι. Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ξεκινάμε ως Δήμος μια νέα προσπάθεια για να επεκτείνουμε το Δίκτυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών και ζητάμε σε αυτό την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της Κοινότητας, των φορέων, των μαθητών, των γονέων, στην εκμάθηση δεξιοτήτων στη βασική Υποστήριξη της ζωής. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους μαθητές, τον Οργανισμό "Τα παιδιά σώζουν ζωές" όπως επίσης και όλους όσοι ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση της εκδήλωσης."

|


Ροή Ειδήεων

11:25 | Πρέβεζα
Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας στον Βοτανικό Κήπο με 6 θέματα


14:55 | Πρεβεζα
Η νέα Ένωση Ξενοδόχων προβάλλει την Πρέβεζα από τις συχνότητες της ΕΡΤ & της Βεργίνα TV


09:30 | Πολιτική
Όλα τα μέτρα για την οικονομία


10:43 | Πρεβεζα
Εκπαιδευτικό Επίδομα 500ευρω για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα από το επιμελητήριο


14:55 | Πρεβεζα
Εργα οδοποιίας ύψους 280.000 χιλ. ευρώ θα κατασκευάσει ο Δήμος Πρέβεζας


12:28 | Πρεβεζα
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής


12:02 | Ελλάδα
Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού


09:24 | Ελλάδα
Επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας 3ο στάδιο από Δευτέρα 18 Μαΐου


13:59 | Πρεβεζα
Ρεπορτάζ του ALPHA διαφήμιση για την Πρέβεζα [video]


11:54 | Πρεβεζα
Ευχαριστήριο μήνυμα για το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας και της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας


09:35 | Πρεβεζα
Ο Φακός της ΕΡΤ3 στην Κυανή Ακτή


20:55 | Πρεβεζα
Η Μενεγάκη διαφημίζει τις ακτές της Πρέβεζας [video]


10:20 | Πρεβεζα
Ο καθαρισμός των οικοπέδων από εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια, είναι ευθύνη των ιδιοκτητών τους


| Πρεβεζα
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο Mega μιλώντας για τον τουρισμό [video]


22:20 | Πρεβεζα
Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης στην Πρεβεζα


15:25 | Κόσμος
Οι προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό - Σταδιακή και συντονισμένη άρση των περιορισμών στα σύνορα


15:02 | Πρεβεζα
Συσκέψεις για τον τουρισμό στο Δήμο Πρέβεζας με κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.