ΩΡΑ
15:01
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11-6-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΗ Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. για τη μη μείωση προσωπικού στην αεροπορική μονάδα Ακτίου


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) διαπιστώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι μετά την κοινοποίηση των ετήσιων μεταθέσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), η συνολική δύναμη του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Μ.Υ. FOB AKTION παραμένει στα ίδια επίπεδα. Αποδεικνύεται λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο, η αναγκαιότητα να στηριχτεί το έργο του στρατιωτικού Α/Δ Ακτίου.

 

Ένα έργο που η Ένωση μας, το τελευταίο χρόνο, ανέδειξε και προσπάθησε να προβάλλει τις διαφορετικές πλευρές του στους Βουλευτές τεσσάρων Νομών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις Δημοτικές αρχές των γύρω περιοχών. Ένα έργο που δεν περιορίζεται μόνο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Π.Α. αλλά επεκτείνεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής μέσα από την υποστήριξη των πολιτικών πτήσεων.

 

Τις τελευταίες μέρες το Δ.Σ. της Ένωσης δέχεται τις ευχαριστίες των συναδέλφων που επιτέλους αναγνωρίζεται η προσπάθεια τους και αποτελεί υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε δημοσίως όλους αυτούς που ανέδειξαν και στήριξαν τον αγώνα μας.

 

Ως πράξη συναδελφικότητας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στα μέλη μας που καθημερινά δείχνουν την εμπιστοσύνη τους προς το Δ.Σ., τα λόγια τους ήταν και είναι πάντα τόσο ενθαρρυντικά που μας στηρίζουν, μας οπλίζουν με υπομονή και δύναμη, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα.

 

Κατόπιν ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που μας έδωσαν την δυνατότητα να εκφράσουμε τις ανησυχίες – προβληματισμούς των συναδέλφων και να προβάλλουμε δημοσίως το έργο της Μονάδας.

 

Επίσης ευχαριστούμε τους κάτωθι Βουλευτές και φορείς Αυτοδιοίκησης που μας δέχτηκαν, εισάκουσαν τις απόψεις μας και προέβησαν σε θετικές πρωτοβουλίες. Για ευνόητους λόγους τους αναφέρουμε με χρονικά κριτήρια:

 

– Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Καραγκούνη Κων/νο (Αιτωλοακαρνανία), Κικίλια Βασίλειο (Α’ Αθήνας), Γιαννάκη Στέργιο (Πρέβεζα), Καββαδά Αθανάσιο (Λευκάδα) και Στύλιο Γεώργιο (Άρτα) που κατέθεσαν, στις 16-01-19, σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

 

– Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κ.κ. Λοβέρδο Ανδρέα (Β’ Αθήνας) και Κωνσταντόπουλο Δημήτριο (Αιτωλοακαρνανία) που κατέθεσαν, στις 21-01-19, σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

 

– Δήμους Πρέβεζας και Ακτίου – Βόνιτσας που εντάξανε το θέμα σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και ελήφθησαν αποφάσεις (ψήφισμα) υπέρ της στήριξης του στρατιωτικού Α/Δ.

 

– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα Απόστολο που μας στήριξε και ανέδειξε το θέμα μέσα από προφορικές – έγγραφες τοποθετήσεις προς τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγα Παναγιώτη.

 

– Από πλευράς Κυβέρνησης την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγα Παναγιώτη που ενστερνίστηκαν την σπουδαιότητα του προβλήματος, ενημερώθηκαν και εν τέλει ενήργησαν προς όφελος της σωστής λειτουργίας του Α/Δ.

 

Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κεφαλή της θεσμικής εκπροσώπησης των εν’ ενεργεία στελεχών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), που αποτελεί το σκαλοπάτι για κάθε Πρωτοβάθμια Ένωση ώστε να προωθούνται τα προβλήματα μας στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η στήριξη και οι ενέργειες της ήταν καθοριστικές ώστε να υπάρχει τελικά θετική εξέλιξη.

|


Ροή Ειδήεων

11:25 | Πρέβεζα
Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας στον Βοτανικό Κήπο με 6 θέματα


14:55 | Πρεβεζα
Η νέα Ένωση Ξενοδόχων προβάλλει την Πρέβεζα από τις συχνότητες της ΕΡΤ & της Βεργίνα TV


09:30 | Πολιτική
Όλα τα μέτρα για την οικονομία


10:43 | Πρεβεζα
Εκπαιδευτικό Επίδομα 500ευρω για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα από το επιμελητήριο


14:55 | Πρεβεζα
Εργα οδοποιίας ύψους 280.000 χιλ. ευρώ θα κατασκευάσει ο Δήμος Πρέβεζας


12:28 | Πρεβεζα
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής


12:02 | Ελλάδα
Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού


09:24 | Ελλάδα
Επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας 3ο στάδιο από Δευτέρα 18 Μαΐου


13:59 | Πρεβεζα
Ρεπορτάζ του ALPHA διαφήμιση για την Πρέβεζα [video]


11:54 | Πρεβεζα
Ευχαριστήριο μήνυμα για το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας και της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας


09:35 | Πρεβεζα
Ο Φακός της ΕΡΤ3 στην Κυανή Ακτή


20:55 | Πρεβεζα
Η Μενεγάκη διαφημίζει τις ακτές της Πρέβεζας [video]


10:20 | Πρεβεζα
Ο καθαρισμός των οικοπέδων από εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια, είναι ευθύνη των ιδιοκτητών τους


| Πρεβεζα
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο Mega μιλώντας για τον τουρισμό [video]


22:20 | Πρεβεζα
Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης στην Πρεβεζα


15:25 | Κόσμος
Οι προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό - Σταδιακή και συντονισμένη άρση των περιορισμών στα σύνορα


15:02 | Πρεβεζα
Συσκέψεις για τον τουρισμό στο Δήμο Πρέβεζας με κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.