ΩΡΑ
13:59
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
3-6-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&Style



Πολυμηχάνημα: Inkjet ή Laser


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

Χρειάζεστε να προμηθευτείτε μια εκτυπωτική συσκευή για τις ανάγκες του σπιτιού, του γραφείου ή της επιχείρησής σας αλλά δεν γνωρίζετε ποια τεχνολογία να προτιμήσετε ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας.

 

Το πολυμηχάνημα, που εκτός από εκτύπωση παρέχει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες (αντιγραφή, σάρωση και αποστολή φαξ), μπορεί να αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς καθώς σάς παρέχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώσετε περισσότερες εργασίες σε λιγότερο χρόνο και με ελάχιστο κόστος.

 

Δείτε παρακάτω αν είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα πολυμηχάνημα Inkjet ή ένα Laser τεχνολογίας, ανάλογα με τη χρήση που σκοπεύετε να κάνετε στη νέα σας συσκευή.

 

Γιατί να επιλέξετε ένα πολυμηχάνημα Inkjet τεχνολογίας

 

Το πολυμηχάνημα Inkjet τεχνολογίας, όπως και ένας εκτυπωτής ίδιας τεχνολογίας, χρησιμοποιεί μελάνι για την παραγωγή εγγράφων και φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης είναι απαραίτητο να προμηθεύεται τα μελάνια που χρειάζεται η συσκευή, τα οποία διαρκούν ανάλογα με τον όγκο εκτυπώσεων που πραγματοποιεί.

 

Οι συσκευές Inkjet τεχνολογίας διακρίνονται για την επαγγελματική ποιότητα εκτύπωσης που παρέχουν, ειδικά αν πρόκειται για φωτογραφίες. Ακριβώς επειδή η Inkjet τεχνολογία «εστιάζει» περισσότερο στην αποτύπωση της ανάλυσης και την απόδοση των αποχρώσεων, δεν… φημίζεται για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των εργασιών που επιθυμείτε να εκτελεί. Αν λοιπόν, σκοπεύετε με τη νέα σας συσκευή να εκτυπώνετε περισσότερες εικόνες και γραφήματα, παρά έγγραφα, καλύτερα είναι να προτιμήσετε την Inkjet τεχνολογία.

 

Ένα Inkjet πολυμηχάνημα επιπλέον, κοστίζει σημαντικά λιγότερο σε σύγκριση με ένα Laser τεχνολογίας ως προς αρχικό κόστος αγοράς του. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολυμηχανήματα που συνδυάζουν 3 ή και 4 λειτουργίες από μόλις 29 ευρώ! Πολλοί χρήστες ωστόσο, μπορούν να ισχυριστούν πως το κόστος μιας Inkjet συσκευής μακροπρόθεσμα είναι μεγαλύτερο, καθώς τα μελάνια που χρειάζεται μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από τα αντίστοιχα toner του laser, αλλά παράγουν λιγότερες σελίδες στον κύκλο ζωής τους.

 

Γιατί να διαλέξετε ένα πολυμηχάνημα Laser τεχνολογίας

 

Το πολυμηχάνημα Laser τεχνολογίας δεν χρησιμοποιεί μελάνι για να παράγει το υλικό που επιθυμείτε, αλλά λειτουργεί με toner. Το toner είναι μια κασετίνα που τοποθετείται μέσα στη συσκευή, η οποία περιέχει αντί για μελάνι, μικροσκοπικούς κόκκους άνθρακα και πολυμερών πλαστικού. Τα συστατικά της κασέτας toner έχουν την ιδιότητα να κολλούν πάνω στο φύλλο χαρτιού, αποτυπώνοντας κείμενα, φωτογραφίες και γραφήματα, καθώς θερμαίνονται στο εσωτερικό της συσκευής κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης.

 

Οι συσκευές Laser τεχνολογίας διακρίνονται για την ταχύτητά τους και προτιμώνται από χρήστες που επιδιώκουν να παράγουν μεγάλο όγκο εγγράφων με μεγάλη ταχύτητα. Για τον λόγο ότι το Laser πολυμηχάνημα δίνει περισσότερη έμφαση στην ταχύτητα, δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει ανώτερη ποιότητα στην εκτύπωση φωτογραφιών και γραφημάτων, ως προς την αποτύπωση της ανάλυσης και της αποχρώσεων. Ακόμα και ένα πολύ ακριβό Laser πολυμηχάνημα δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ποιότητα τις φωτογραφίες που παράγει ένα αντίστοιχο Inkjet τεχνολογίας. 

 

Ως προς το κόστος, ένα Laser πολυμηχάνημα είναι αλήθεια πως είναι αρκετά πιο ακριβό από μια Inkjet συσκευή, αντίστοιχων τεχνικών προδιαγραφών. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε οικονομικά μοντέλα laser τεχνολογίας με τιμές που ξεκινούν από τα 100 ευρώ. Το Laser πολυμηχάνημα ωστόσο, κρίνεται ως πιο οικονομικό μακροπρόθεσμα. Μπορεί το αρχικό κόστος αγοράς του να είναι αισθητά αυξημένο σε σχέση με Inkjet μοντέλα, τα αναλώσιμα που χρειάζεται, το toner εν προκειμένω, απαιτεί αντικατάσταση μετά από πολλές χιλιάδες εκτυπώσεις σελίδων.

 

Τι να προτιμήσετε: Inkjet ή Laser πολυμηχάνημα;

 

Πριν προβείτε σε αγορά του νέου σας πολυμηχανήματος, είναι σημαντικό να έχετε σκεφτεί καλά πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

 

Επιδιώκετε να εκτυπώνετε περισσότερες φωτογραφίες, παρά έγγραφα, και να κάνετε συχνή χρήση χωρίς να σας ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα; Τότε, κατάλληλη για εσάς συσκευή είναι η Inkjet τεχνολογίας. Από την άλλη πλευρά, αν η δουλειά σας απαιτεί την παραγωγή μεγάλου όγκου εγγράφων και η ταχύτητα επιδρά την παραγωγικότητά σας, τότε μια Laser συσκευή θα σας λύσει τα χέρια.

 

Επομένως, η επιλογή της ιδανικής τεχνολογίας η οποία θα καθορίσει το είδος συσκευής που θα προμηθευτείτε, χρειάζεται να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες χρήσης που σκοπεύετε να κάνετε.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα