ΩΡΑ
09:30
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11-5-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΣυναντήσεις για τα προβλήματα και τις προοπτικές στο λιμάνι και την ΒΙΠΕ Πρεβεζας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ K. ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!»

 

Με τη συνάντηση συνεργασίας του Υποψηφίου Δημάρχου Πρέβεζας Πολιτικού Μηχανικού κ. Νίκου Γεωργάκου και Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!», στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας την Πέμπτη 9 Μαΐου και σε συνέχεια επισκέψεως στο Λιμάνι της Πρέβεζας των πολλών προβλημάτων, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, ενημερώθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και ο Συνδυασμός ως προς τις προοπτικές, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες ενεργειών και των δράσεων υποστήριξης και συνεργιών που απαιτούνται άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα τις προτεραιότητες των ενεργειών, του συντονισμού συνεργασιών, της λήψεως αποφάσεων και της εφαρμογής τους όπου ο Δήμος έχει άμεση αρμοδιότητα και διοικητική εμπλοκή, όπως στο Λιμάνι των τριών χρήσεων, αλλά και τις δράσεις υποστήριξης και των συνεργιών που απαιτούνται κατά της ανεργίας και της αναπτυξιακής παρακμής, όπως στη ΒΙ.ΠΕ των 60 επιχειρήσεων και των 500 εργαζομένων, στην οποία αν και δεν έχει άμεσες αρμοδιότητες οφείλει σε μία νέα σύγχρονη διακυβέρνηση προοπτικής ανάπτυξης και σχέσεων win-win να συμβάλει και να τη στηρίξει στο έπακρο.  

 

 


Αρχικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Πολιτικός Μηχανικός κ. Νίκος Γεωργάκος είχε πραγματοποιήσει μακροσκελή συζήτηση ενημέρωσης, καταγραφής και ιεράρχησης των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας , συντονισμού και κεφαλαιοποίησης των δυναμικών του Λιμένα της Πρέβεζας των τριών χρήσεων Εμπορικής, Τουριστικής και Αλιευτικής,  με τον Πρόεδρο των Λιμενεργατών κ. Βασίλη Κακαβούλη, το μέλος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Φ.Δ.Χ Νικόπολη κ. Γεώργιο Ακρίβη, τον αντίστοιχο εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού Φ.Δ.Χ. Φιλιππιάδας, το Ναυτιλιακό Πράκτορα κ. Βασίλη Σαρδελή και πολλούς εργαζομένους στο λιμάνι. Στη συζήτηση παρευρέθησαν οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Πρέβεζας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων Δήμου Ζηρού και Μηχανικός Ορυκτών Πόρων κ. Ακρίβης Κωνσταντίνος, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Πρέβεζας Πολιτικός Μηχανικός κ. Κωτσιαρίνης Φώτιος, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Πρέβεζας Επιχειρηματίας κ. Κατσίμπρας Ευάγγελος, η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Πρέβεζας Έμπορος κα Μπίτσιου Βασιλική και η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Δικηγόρος κα Ραβανού Δήμητρα.

Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 100 εργαζόμενοι λόγω της μη ουσιαστικής και προβληματικής συνεργασίας με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και με το Λιμενικό Ταμείο τα τελευταία χρόνια, των προβλημάτων λόγω των κακών συνθηκών, των ελλείψεων και της εικόνας εγκατάλειψης και των σκουπιδιών σε ένα πεδίο σκληρής εργασίας που ακόμα δεν έχει ληφθεί η ασφάλεια ISPS αλλά και δεν έχει κατατεθεί η μελέτη επικινδυνότητας ! Όλα αυτά σε ένα ισχυρό κεντρικό παραγωγικό πεδίο σημαντικών εσόδων για τα Δημοτικά Ταμεία, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης και μια πιο άμεση οργανωμένη αναπτυξιακή λειτουργία και αξιοποίηση από το Λιμενικό Ταμείο. Και επιπλέον όταν ξεπεράσαμε δίχως αποτέλεσμα και την καταλυτική ημερομηνία διαβούλευσης στις 31 Μαρτίου 2019 με συνέπεια να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του MASTER PLAN, που αποτελεί το διαβατήριο εκκίνησης για την εύρεση πόρων και χρηματοδοτήσεων στο ζητούμενο της κατασκευής της Ανατολικής Προβλήτας, δίχως απώλεια των 250 μέτρων αλλά και δίχως διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού και της εργασίας των εργαζομένων εκεί.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Πολιτικός Μηχανικός κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και την πλήρη κατανόηση - και λόγω της επαγγελματικής του εξειδίκευσης - του θέματος, καθώς και της άμεσης προτεραιότητας της ολοκλήρωσης με επανασυντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων του project του MASTER PLAN και της αξιοποίησης του Λιμανιού ως προς την κάθε του από τις τρείς χρήσεις. Επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα για το σχεδιασμό ενός αναπτυξιακού κλιμακωτού πλάνου με την τεχνοκρατική στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και της αρμόδιας υπηρεσίας στο Δήμο, για τη βέλτιστη αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση της δυναμικής του Λιμένα που αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Δήμο.

Σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Μαΐου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, πραγματοποίησε επίσης συνάντηση συνεργασίας και καταγραφής των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων στη ΒΙ. ΠΕ. Πρέβεζας με τον Πρόεδρο των εγκαταστημένων στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, τον καταξιωμένο Πρεβεζάνο επιχειρηματία κ. Θωμά Μποντίνα, συνοδευόμενος από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!». Συγκεκριμένα από τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Πρέβεζας Επιχειρηματία κ. Δημήτριο Καραμανίδη, από τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Ζαλόγγου και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πρέβεζας κ. Κώστα Κατέρη, από τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Πρέβεζας Επιχειρηματία κ. Κατσίμπρα  Ευάγγελο, τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Πρέβεζας Πολιτικό Μηχανικό κ. Κωτσιαρίνη Φώτιο και την Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δ.Ε. Δικηγόρο κα Ραβανού Δήμητρα καθώς και την Υποψήφια Τοπική Σύμβουλο Δ.Ε Πρέβεζας κα Νίκη Ζαπουνίδη.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος μαζί με το κλιμάκιο των Υποψηφίων κατέγραψαν όλες τις ανάγκες και τις προτεραιότητας για την εύρυθμη λειτουργία και την οργάνωση της ΒΙ.ΠΕ, η οποία αν και δεν εντάσσεται άμεσα στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής, ο Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, έχουν ως προγραμματική στόχευση να στηρίξουν την ιστορική ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας με δράσεις και έμπρακτες συνέργειες στο έπακρο.

Αρχικά και ιδιαίτερα στο ένα θέμα που αφορά το Δήμο διότι εμπλέκεται έμμεσα, λόγω της τρέχουσας κατάστασης ,είναι η άμεση συνεργασία με την ΕΤΒΑ ως προς τη σύναψη σύμβασης για την εξασφάλιση της καθαριότητας της ΒΙ.ΠΕ, της τοποθέτησης κάδων, της υδροδότησης και της διαχείρισης των όμβριων υδάτων αλλά και η πλήρη στήριξη ως προς την κατασκευή από την Περιφέρεια Ηπείρου μίας νέας σύνδεσης, ενός κόμβου εισόδου και εξόδου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε πως με τη διακυβέρνηση του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» και έχοντας ως προτεραιότητα στο πρόγραμμα την πλήρη υποστήριξη σε θέματα προβολής και προώθησης των επιχειρήσεων όπως και των 60 επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ, μέσα από το πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας από το Δήμο, ξεκινά την άμεση επαφή με την ΕΤΒΑ για την απαίτηση της μείωσης κόστους αγοράς οικοπέδων για την επόμενες επιχειρήσεις καθώς και την ορθή χωροθέτηση αυτών λόγω μη ύπαρξης χωροταξικού. Επίσης ενεργοποιείται η δράση υποστήριξης στην εσωτερική σήμανση, η συμβολή στο πρόβλημα της ασφάλειας όπως είχε τονιστεί και σε άλλη στο παρελθόν συνάντηση με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που εδρεύουν στη ΒΙ.ΠΕ, καθώς και στη συνέργια για την αλλαγή του απαρχαιωμένου δικτύου  στην εποχή των οπτικών ινών.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος τόνισε ως προς τις δύο αυτές συναντήσεις, ότι ο Δήμος από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, μετά την εκλογή του Συνδυασμού που θα αποφέρει «Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!» θα λειτουργεί ως σύμμαχος και υποστηρικτής σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αλλά αντιθέτως με τη βλέψη και το στόχο να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ανάπτυξη ενός φιλικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας για την καλή λειτουργία αυτής.

 

--

|


Ροή Ειδήεων

11:25 | Πρέβεζα
Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας στον Βοτανικό Κήπο με 6 θέματα


14:55 | Πρεβεζα
Η νέα Ένωση Ξενοδόχων προβάλλει την Πρέβεζα από τις συχνότητες της ΕΡΤ & της Βεργίνα TV


09:30 | Πολιτική
Όλα τα μέτρα για την οικονομία


10:43 | Πρεβεζα
Εκπαιδευτικό Επίδομα 500ευρω για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα από το επιμελητήριο


14:55 | Πρεβεζα
Εργα οδοποιίας ύψους 280.000 χιλ. ευρώ θα κατασκευάσει ο Δήμος Πρέβεζας


12:28 | Πρεβεζα
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής


12:02 | Ελλάδα
Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού


09:24 | Ελλάδα
Επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας 3ο στάδιο από Δευτέρα 18 Μαΐου


13:59 | Πρεβεζα
Ρεπορτάζ του ALPHA διαφήμιση για την Πρέβεζα [video]


11:54 | Πρεβεζα
Ευχαριστήριο μήνυμα για το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας και της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας


09:35 | Πρεβεζα
Ο Φακός της ΕΡΤ3 στην Κυανή Ακτή


20:55 | Πρεβεζα
Η Μενεγάκη διαφημίζει τις ακτές της Πρέβεζας [video]


10:20 | Πρεβεζα
Ο καθαρισμός των οικοπέδων από εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια, είναι ευθύνη των ιδιοκτητών τους


| Πρεβεζα
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο Mega μιλώντας για τον τουρισμό [video]


22:20 | Πρεβεζα
Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης στην Πρεβεζα


15:25 | Κόσμος
Οι προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό - Σταδιακή και συντονισμένη άρση των περιορισμών στα σύνορα


15:02 | Πρεβεζα
Συσκέψεις για τον τουρισμό στο Δήμο Πρέβεζας με κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.