ΩΡΑ
19:11
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4-8-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕλλάδαΜια ελληνική εφεύρεση ''μαγνητίζει'' τον πλανήτη


 

Μια πολύ σημαντική διάκριση λαμβάνει η χώρα μας στο πρόσωπο του Ελληνα εφευρέτη Γιώργου Κερτσόπουλου, ο οποίος προσκλήθηκε από την «Magnetic Materials 2018» ως αξιότιμος ομιλητής για να παρουσιάσει την

πρωτοποριακή εφεύρεσή του για τον μαγνητισμό στο «Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά» («2nd International Conference on Magnetism and Magnetic Materials») που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

 

Πρόκειται για μια επαναστατική πραγματικά εφεύρεση, η οποία εισάγει νέα δεδομένα στη μαγνητική τεχνολογία. Αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τα ίδια τα θεμέλια του μαγνητισμού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα. Επί της ουσίας περνάει σε εντελώς άλλο επίπεδο τις γνώσεις μας για τον μαγνητισμό. Τέτοιες σημαντικές διακρίσεις μόνο ελπίδα φέρνουν στην εποχή μας και θα πρέπει να βρίσκουν την ανάλογη υποστήριξη και από τους ελληνικούς φορείς.

 

 

Στατική Αιώρηση

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προσκαλεί τον Ελληνα εφευρέτη, που είναι επίσης και Καναδός υπήκοος, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του. «Είναι», όπως λέει ο ίδιος ο Γιώργος Κερτσόπουλος στον «Ε.Τ.» , «μια καθαρά ελληνική εφεύρεση που ξεκίνησε από την Ελλάδα για να τη χρησιμοποιήσει όλος ο πλανήτης». Μας ενημερώνει ότι πρωτοεκδόθηκε η ελληνική πατέντα (αρ. 1008053) και μετέπειτα εκδόθηκε η διεθνής πατέντα από το διεθνές γραφείο πατεντών WIPO-PCT (αρ. WO/2013/136097) και τίτλο «Magnetic system of three interactions» («Μαγνητικό σύστημα τριών αλληλεπιδράσεων»), ενώ στη συνέχεια η ευρωπαϊκή πατέντα, που περιλαμβάνει Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης πατέντες των Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, Καναδά κ.λπ.

 

Οπως επισημαίνει ο εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος, επεξηγώντας την καινοτομία της εφεύρεσής του: «όπως είναι γνωστό ως σήμερα, η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνήτες παραμένει ανεξάρτητη από τη μεταξύ τους απόσταση. Σύμφωνα με την εφεύρεση, η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνητικές κατασκευές εξαρτάται από τη μεταξύ τους απόσταση. Η εφαρμογή, η ανάπτυξη και η πρακτική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της μεθόδου της εφεύρεσης βελτιώνει τεχνικά και οικονομικά ένα ευρύ φάσμα των σημερινών αλλά και των μελλοντικών τεχνολογικών σχεδιασμών των προϊόντων που χρησιμοποιούν μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία».

 

 

Στατική Εξισορρόπηση

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά, όπου θα παραστεί ως τιμώμενος ομιλητής, θα παρουσιάσει την εφεύρεσή του στους συνέδρους, με πειράματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. Ο τίτλος της παρουσίασής του είναι: «Μαγνητικό σύστημα πολλαπλών αλληλεπιδράσεων, 3+3 και 5+5 = 16 συνολικές αλληλεπιδράσεις αντί των 2 γνωστών αλληλεπιδράσεων από 0 απόσταση έως το άπειρο».

 

Να σημειώσουμε ότι η εφεύρεση έχει αναγνωριστεί από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς όπως το CERN και τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και τον Σεπτέμβριο καλείται στη Βουδαπέστη ως η μοναδική τιμητική παρουσίαση από τον διεθνή επιστημονικό κόσμο στο παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο μαγνητισμού «2nd International Conference on Magnetism and Magnetic Materials». Είναι μάλιστα η μοναδική ελληνική εργασία που τιμά η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

 

Η εφεύρεση-καινοτομία έχει ήδη περάσει όλες τις διεθνείς εξετάσεις στον επιστημονικό χώρο και ο διεθνής επιστημονικός παράγοντας θεσμικά τιμά τον εφευρέτη προσκαλώντας τον ως «τιμώμενο ομιλητή» με διάλεξη «ειδικής συνεδρίας» («special session») προς όλους τους συνέδρους 50 λεπτών, όταν ο μέγιστος χρόνος για τους άλλους ομιλητές δεν ξεπερνά τα 30 ή τα 20 λεπτά.

 

Ποια είναι η υποστήριξη του ελληνικού κράτους σε αυτή την τόσο σημαντική εφεύρεση; «Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αναζήτηση έμπρακτης υποστήριξης προς κάθε αρμόδιο εθνικό οργανισμό, φορέα ή ίδρυμα με σκοπό να σφραγίσει το ελληνικό διαβατήριο της εφεύρεσης με την αιγίδα του και την αρωγή του στο συνέδριο στη Βουδαπέστη τον Σεπτέμβρη.

 

Η έμπρακτη ελληνική υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση δύναται να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης προς στην ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών και συνεργατικών σχηματισμών με βάση την εφεύρεση και τις εφαρμογές της. Στόχος μας είναι η εφεύρεση να παραμείνει στην Ελλάδα», καταλήγει ο Γιώργος Κερτσόπουλος και επισημαίνει ακόμα: «Για να παραμείνει ενεργή η διεθνής πατέντα και στις 11 στρατηγικές χώρες που έχει κατοχυρωθεί από το 2013, απαιτούνται να καταθέτονται τα τέλη κάθε έτους. Η υποστήριξη και σύμπραξη από το ελληνικό κράτος θα διασφαλίσει στην εφεύρεση όχι μόνο τη δυνατότητα να κρατήσει ενεργά τα δικαιώματά της, αλλά και τον ελληνικό της χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνητικών προτάσεων για βιομηχανικές εφαρμογές και αξιοποίηση».

 

Περισσότερα στον ιστότοπο του συνεδρίου στον σύνδεσμο: http://magneticmaterials.alliedacademies.com/. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το timeline του εφευρέτη στο facebook, στον σύνδεσμο: Yorgos Kertsopoulos

 

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι καθηγητής μουσικής, κατασκευαστής σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών μοντέλων κιθάρας που αναβιώνουν την αισθητική του οργάνου κατά την ιστορική του διαδρομή κι εφευρέτης του «Μαθηματικού μοντέλου της κιθάρας». Οι θεωρητικές του μελέτες, όπως και η πρακτική αξιοποίησή τους στα όργανα και στις χορδές που εφαρμόζονται σε αυτά, έχουν καθιερωθεί ως «Kertsopoulos Aesthetics».

 

Εχει διατελέσει καθηγητής των πανεπιστημίων State University of New York (Plattsburg 1978-81) και Concordia (Montreal 1976-81), έχει δώσει ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά κι έχει συμπράξει ως σολίστ με τη New York Chamber Orchestra (USA 1978) και με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ (2000-02).

 

Οι εφευρέσεις και ανακαλύψεις του Γιώργου Κερτσόπουλου επεκτείνονται και στην ακουστική, τη βαρύτητα, τα μαθηματικά και τον ηλεκτρομαγνητισμό. To 2009 εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εκδοτική» το βιβλίο του «Χωροχρονική Θεωρία, Η Φιλοσοφία του Χωρόχρονου».

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 4/8/18

|Ροή Ειδήεων

18:18 | Αθλητικά
Οι ευρωπαϊκές κληρώσεις για ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Ατρόμητου και Αρη


17:41 | Πρέβεζα
Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για το Άκτιο - Αμβρακία


17:20 | Πρέβεζα
Ξεκινά και πάλι τις διαδρομές του το τραίνο πόλης από τον Δήμο της Πρέβεζας.


13:26 | Αιτωλοακαρνανία
O ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ - LIVE ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019


18:24 | Πρέβεζα
Δεύτερο τίτλος για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο Aschaffenburg της Γερμανίας


16:27 | Αθλητικά
Στους ''8'' του κόσμου οι Εθνικές πόλο ανδρών και γυναικών!


15:01 | Πρέβεζα
Σαν σήμερα, πριν από 91 χρόνια αυτοκτονεί στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρυωτάκης.


20:12 | Πολιτική
Μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος ένα από τα μέτρα φοροελάφρυνσης στις προγραμματικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη


19:55 | Ηγουμενίτσα
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 38χρονο πεζό


10:59 | Πρέβεζα
Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας 8 ποδοσφαιριστών


10:56 | Ήπειρος
Συνελήφθησαν τρία άτομα με 8 κιλά κάνναβης μετά από καταδίωξη


08:01 | Αθλητικά
Η Αλγερία κατέκτησε το Copa Africa 2019 [ Video με τα Highlights του τελικού ]


14:55 | Ελλαδα
Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Αθηνα


11:14 | Πρέβεζα
Συνελήφθη 30χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος για ηχορύπανση


11:00 | Πρέβεζα
Συνελήφθη δραπέτης ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα