ΩΡΑ
19:11
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4-8-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελλάδα



Μια ελληνική εφεύρεση ''μαγνητίζει'' τον πλανήτη


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

Μια πολύ σημαντική διάκριση λαμβάνει η χώρα μας στο πρόσωπο του Ελληνα εφευρέτη Γιώργου Κερτσόπουλου, ο οποίος προσκλήθηκε από την «Magnetic Materials 2018» ως αξιότιμος ομιλητής για να παρουσιάσει την

πρωτοποριακή εφεύρεσή του για τον μαγνητισμό στο «Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά» («2nd International Conference on Magnetism and Magnetic Materials») που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

 

Πρόκειται για μια επαναστατική πραγματικά εφεύρεση, η οποία εισάγει νέα δεδομένα στη μαγνητική τεχνολογία. Αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τα ίδια τα θεμέλια του μαγνητισμού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα. Επί της ουσίας περνάει σε εντελώς άλλο επίπεδο τις γνώσεις μας για τον μαγνητισμό. Τέτοιες σημαντικές διακρίσεις μόνο ελπίδα φέρνουν στην εποχή μας και θα πρέπει να βρίσκουν την ανάλογη υποστήριξη και από τους ελληνικούς φορείς.

 

 

Στατική Αιώρηση

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προσκαλεί τον Ελληνα εφευρέτη, που είναι επίσης και Καναδός υπήκοος, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του. «Είναι», όπως λέει ο ίδιος ο Γιώργος Κερτσόπουλος στον «Ε.Τ.» , «μια καθαρά ελληνική εφεύρεση που ξεκίνησε από την Ελλάδα για να τη χρησιμοποιήσει όλος ο πλανήτης». Μας ενημερώνει ότι πρωτοεκδόθηκε η ελληνική πατέντα (αρ. 1008053) και μετέπειτα εκδόθηκε η διεθνής πατέντα από το διεθνές γραφείο πατεντών WIPO-PCT (αρ. WO/2013/136097) και τίτλο «Magnetic system of three interactions» («Μαγνητικό σύστημα τριών αλληλεπιδράσεων»), ενώ στη συνέχεια η ευρωπαϊκή πατέντα, που περιλαμβάνει Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης πατέντες των Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, Καναδά κ.λπ.

 

Οπως επισημαίνει ο εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος, επεξηγώντας την καινοτομία της εφεύρεσής του: «όπως είναι γνωστό ως σήμερα, η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνήτες παραμένει ανεξάρτητη από τη μεταξύ τους απόσταση. Σύμφωνα με την εφεύρεση, η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνητικές κατασκευές εξαρτάται από τη μεταξύ τους απόσταση. Η εφαρμογή, η ανάπτυξη και η πρακτική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της μεθόδου της εφεύρεσης βελτιώνει τεχνικά και οικονομικά ένα ευρύ φάσμα των σημερινών αλλά και των μελλοντικών τεχνολογικών σχεδιασμών των προϊόντων που χρησιμοποιούν μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία».

 

 

Στατική Εξισορρόπηση

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά, όπου θα παραστεί ως τιμώμενος ομιλητής, θα παρουσιάσει την εφεύρεσή του στους συνέδρους, με πειράματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. Ο τίτλος της παρουσίασής του είναι: «Μαγνητικό σύστημα πολλαπλών αλληλεπιδράσεων, 3+3 και 5+5 = 16 συνολικές αλληλεπιδράσεις αντί των 2 γνωστών αλληλεπιδράσεων από 0 απόσταση έως το άπειρο».

 

Να σημειώσουμε ότι η εφεύρεση έχει αναγνωριστεί από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς όπως το CERN και τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και τον Σεπτέμβριο καλείται στη Βουδαπέστη ως η μοναδική τιμητική παρουσίαση από τον διεθνή επιστημονικό κόσμο στο παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο μαγνητισμού «2nd International Conference on Magnetism and Magnetic Materials». Είναι μάλιστα η μοναδική ελληνική εργασία που τιμά η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

 

Η εφεύρεση-καινοτομία έχει ήδη περάσει όλες τις διεθνείς εξετάσεις στον επιστημονικό χώρο και ο διεθνής επιστημονικός παράγοντας θεσμικά τιμά τον εφευρέτη προσκαλώντας τον ως «τιμώμενο ομιλητή» με διάλεξη «ειδικής συνεδρίας» («special session») προς όλους τους συνέδρους 50 λεπτών, όταν ο μέγιστος χρόνος για τους άλλους ομιλητές δεν ξεπερνά τα 30 ή τα 20 λεπτά.

 

Ποια είναι η υποστήριξη του ελληνικού κράτους σε αυτή την τόσο σημαντική εφεύρεση; «Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αναζήτηση έμπρακτης υποστήριξης προς κάθε αρμόδιο εθνικό οργανισμό, φορέα ή ίδρυμα με σκοπό να σφραγίσει το ελληνικό διαβατήριο της εφεύρεσης με την αιγίδα του και την αρωγή του στο συνέδριο στη Βουδαπέστη τον Σεπτέμβρη.

 

Η έμπρακτη ελληνική υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση δύναται να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης προς στην ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών και συνεργατικών σχηματισμών με βάση την εφεύρεση και τις εφαρμογές της. Στόχος μας είναι η εφεύρεση να παραμείνει στην Ελλάδα», καταλήγει ο Γιώργος Κερτσόπουλος και επισημαίνει ακόμα: «Για να παραμείνει ενεργή η διεθνής πατέντα και στις 11 στρατηγικές χώρες που έχει κατοχυρωθεί από το 2013, απαιτούνται να καταθέτονται τα τέλη κάθε έτους. Η υποστήριξη και σύμπραξη από το ελληνικό κράτος θα διασφαλίσει στην εφεύρεση όχι μόνο τη δυνατότητα να κρατήσει ενεργά τα δικαιώματά της, αλλά και τον ελληνικό της χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνητικών προτάσεων για βιομηχανικές εφαρμογές και αξιοποίηση».

 

Περισσότερα στον ιστότοπο του συνεδρίου στον σύνδεσμο: http://magneticmaterials.alliedacademies.com/. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το timeline του εφευρέτη στο facebook, στον σύνδεσμο: Yorgos Kertsopoulos

 

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι καθηγητής μουσικής, κατασκευαστής σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών μοντέλων κιθάρας που αναβιώνουν την αισθητική του οργάνου κατά την ιστορική του διαδρομή κι εφευρέτης του «Μαθηματικού μοντέλου της κιθάρας». Οι θεωρητικές του μελέτες, όπως και η πρακτική αξιοποίησή τους στα όργανα και στις χορδές που εφαρμόζονται σε αυτά, έχουν καθιερωθεί ως «Kertsopoulos Aesthetics».

 

Εχει διατελέσει καθηγητής των πανεπιστημίων State University of New York (Plattsburg 1978-81) και Concordia (Montreal 1976-81), έχει δώσει ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά κι έχει συμπράξει ως σολίστ με τη New York Chamber Orchestra (USA 1978) και με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ (2000-02).

 

Οι εφευρέσεις και ανακαλύψεις του Γιώργου Κερτσόπουλου επεκτείνονται και στην ακουστική, τη βαρύτητα, τα μαθηματικά και τον ηλεκτρομαγνητισμό. To 2009 εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εκδοτική» το βιβλίο του «Χωροχρονική Θεωρία, Η Φιλοσοφία του Χωρόχρονου».

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 4/8/18

|






Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα