ΩΡΑ
12:12
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-4-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

Με επιτυχία η άσκηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας
 

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας την 27-04-2018 ημέρα Παρασκευή και περίΩ/10.00΄ πραγματοποιήθηκε ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου των Αδελφών Καράμπελα που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ιωαννίνων 450, με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών (Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας και Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας).

Το σενάριο της εν λόγω άσκησης προέβλεπε τα εξής:

Την 27-04-2018 ημέρα Παρασκευή και περί Ω/ 09:59΄ το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Πρέβεζας, δέχεται ειδοποίηση για εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Ξύλου «Αφοί Καράμπελα Α.Ε.Β.Ε.» που βρίσκεται επί της Λ. Ιωαννίνων 450 και απέχει από την Π.Υ. Πρέβεζας πέντε (5) χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι μεγάλη και εξελίσσεται στο χώρο επεξεργασίας του ξύλου της επιχείρησης (κτίριο Β΄), όπου καίγεται ξυλεία και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς και στο χώρο αποθήκευσης αυτής.

Οι εργαζόμενοι στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς αρχικά εκκενώνουν το κτίριο. Λόγω των πυκνών καπνών που κατέκλισαν το χώρο, ένας υπάλληλος της επιχείρησης στην προσπάθεια του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα της επιχείρησης εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του κτιρίου και συγκεκριμένα στο χώρο που υπάρχουν οι πίνακες ελέγχου των μηχανημάτων παραγωγής ξύλου. Μάλιστα λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του και απαιτείται επειγόντως η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το συμβάν θεωρείται σοβαρό και λόγω της κρισιμότητας του, απαιτείται κινητοποίηση πέραν της καθιερωμένης.

Ο τηλεφωνητής σημαίνει συναγερμό Α΄ εξόδου και άμεσα αναχωρεί η πυροσβεστική έξοδος αποτελούμενη από δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (ένα Β΄ τύπου και ένα Δ΄ τύπου).

Συγκεκριμένα περί Ω/10:00 αναχωρούν:

το Π.Σ. 1483 υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα Β΄ τύπου μάρκας IVECO χωρητικότητας 2,5 m3 με τρία (3) άτομα πλήρωμα και

το Π.Σ. 3646 υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα Δ΄ τύπου χωρητικότητας 10 m3 με δύο (2) άτομα πλήρωμα, τα οποία φτάνουν στο τόπο του συμβάντος περί Ω/10:05

Ενημερώνει τον Διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας ο οποίος περί Ω/10:02 αναχωρεί με το Π.Σ. 3033 και περί Ω/10:07 φτάνει στο τόπο του συμβάντος.

Επίσης ο τηλεφωνητής ειδοποιεί  το ΕΚΑΒ προκειμένου να αποστείλει ασθενοφόρο για παραλαβή και μεταφορά του τραυματισμένου υπαλλήλου στο Νοσοκομείο Στην συνέχεια ειδοποιεί τη Δ.Ε.Η. να μεταβεί στο συμβάν και τέλος ενημερώνει το ΠΕ.ΚΕ. Ηπείρου για το συμβάν.

Μετά την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου και ύστερα από εντολή του επικεφαλής που έχει πραγματοποιήσει αναγνώριση, αναπτύσσονται δύο εγκαταστάσεις χαμηλής πίεσης για την προσβολή της πυρκαγιάς από το Π.Σ. 1483 και εισέρχονται στο χώρο δύο (2) πυροσβέστες με πλήρη εξάρτηση και χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές. Παράλληλα με την προσβολή της πυρκαγιάς άλλοι δύο (2) άνδρες φέροντας κατάλληλο εξοπλισμό και χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές εισέρχονται εντός του κτιρίου έχοντας ως κύριο μέλημα τον εντοπισμό του εγκλωβισμένου ατόμου και την απομάκρυνσή του από το εσωτερικό του κτιρίου. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες των συναδέλφων του, για την πιθανή θέση στην οποία βρίσκονταν την ώρα που επιχείρησε να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά, κάνοντας χρήση της πυροσβεστικής φωλιάς του μόνιμου υδροδοτικού δικτύου που διαθέτει η επιχείρηση, εντοπίζουν αναίσθητο τον υπάλληλο. Τοποθετείται σε φορείο και μεταφέρεται από τους πυροσβέστες στο προαύλιο της επιχείρησης όπου το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο στο μεταξύ έχει φτάσει στο σημείο, του παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια ο τραυματισμένος μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Το πυροσβεστικό όχημα Π.Σ. 3646 έχει σταθμεύσει σε μικρή απόσταση από το Π.Σ. 1483 και του κάνει συνέχεια πλήρωση.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ενέργειες για να επιτευχθεί πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται μετά την πάροδο σαράντα πέντε (45) περίπου λεπτών και ακολουθεί το στάδιο της αποκάθαρσης.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας, το οποίο έχει καταφθάσει και επιλαμβάνεται του συμβάντος.

Μετά την ολοκλήρωση και των υπολοίπων τυπικών καθιερωμένων εργασιών η πυροσβεστική έξοδος επιστρέφει στο σταθμό όπου και ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

 

 

Πρέβεζα 27 Απριλίου 2018

Ο Διοικητής

 

 

 

Θεόδωρος Χ. Βαρδής

Αντιπύραρχο

|
Ροή Ειδήεων

10:37 | Πολιτική
Ορατός ο κίνδυνος διακοπής ειδικών θεραπειών - Απλήρωτες από το Νοέμβριο λογοθεραπείες και άλλες ειδικές αγωγές


10:30 | Πρέβεζα
Η Βούλα η Μπίτσιου υποψήφια με τον συνδυασμό του Ν. Γεωργάκου


08:20 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκε μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Ροπόκη


09:00 | Πρέβεζα
Ο Κίμωνας Κλοντζάρης υποψήφιος στο συνδυασμό του Ν. Γεωργάκου


16:44 | Ιωάννινα
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα


16:35 | Κόσμος
Επάγγελμα ευρωβουλευτής: αποζημίωση 313ευρώ ημερησίως και πολλαπλάσια ''γενικά έξοδα''!!


15:44 | Πρέβεζα
O Yποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης ανακοινώνει τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους


15:01 | Πρέβεζα
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα


14:54 | Πρέβεζα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Πρέβεζας


13:12 | Πρέβεζα
Άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής της Πάργας στις φήμες για υπολειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού


10:30 | Life&Style
''Έφυγε'' από την ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος


09:54 | Πρέβεζα
O Ευάγγελος Κατσίμπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του


10:24 | Ελλάδα
Επίδομα παιδιού 2019: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση


00:05 | Πρέβεζα
Πολιτικές υπονομεύουν την λειτουργία του Καρδιολογικού τμήματος και του Νοσοκομείου της Πρέβεζας


21:45 | Πρέβεζα
Η ομιλία του Υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημ. Δημητρίου στην πόλη της Πρέβεζας - Παρουσίαση συμβούλων