ΩΡΑ
10:23
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29-3-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την άσκηση ''ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ''
Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζαςτην 29-03-2018 ημέρα Πέμπτη και περίΩ/10.00΄ πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» στο χώρο των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολή Πλοιάρχων που βρίσκεται στη θέση «Βαθύ» του Δήμου Πρέβεζας, με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πρέβεζας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας).

Το σενάριο της εν λόγω άσκησης προέβλεπε τα εξής:

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και περί Ω/09:55, εκδηλώνεται ισχυρός σεισμός περίπου έξι (6) βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,βορειοανατολικά της πόλης της Πρέβεζας στην θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού κόλπου σε μικρό εστιακό βάθος.

Περί Ω/09:59 ενημερώνεται το τηλεφωνικό κέντρο - 199 της Π.Υ. Πρέβεζας για μικρές ζημιές σε κτήρια και μερική κατάρρευση του 1ου κτιρίου του συγκροτήματος Α1 της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου-Παράρτημα Πρέβεζας.

Το τηλεφωνικό κέντρο – 199 ενεργεί και ενημερώνει άμεσα, σύμφωνα με το εκπονηθέν Σχέδιο Επέμβασης σε περιπτώσεις Πυρκαγιάς – και Σεισμού του κτηρίου, ότι από το σεισμό που εκδηλώθηκε προκλήθηκε μερική κατάρρευση στο κτήριο 1 του συγκροτήματος Α1 της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρουόπου υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο στον 1ο όροφο και έχει προκληθεί πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του συγκροτήματος Α5.

Περί Ω/10:00 αναχωρούν άμεσα για τον τόπο του συμβάντος τα παρακάτω οχήματα επανδρωμένα με το κατάλληλο προσωπικό:

• Π.Σ. 2424 διασωστικό-υδροφόρο όχημα χωρητικότητας 1500 lt, με πλήρωμα τρία (3) άτομα και

• Π.Σ. 3391 υδροφόρο όχημα χωρητικότητας 2500 lt, με πλήρωμα τρία (3) άτομα, τα οποία καταφτάνουν στο τόπο του συμβάντος περί Ω/10:01.

Αμέσως ενημερώνεται και ο Διοικητής της Υπηρεσίας από τον τηλεφωνητή ο οποίος ζητά και τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας όπου ο Προϊστάμενος αυτής, άμεσα ειδοποιεί την εθελοντική ομάδα της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας.

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας αναχωρεί περί Ω/10:01 με το Π.Σ. 3033 επιβατηγό όχημα (τζιπ) για το τόπο του συμβάντος, θέτοντας ταυτόχρονα σε μερική επιφυλακή και την Υπηρεσία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Κατά την άφιξη του ο Διοικητής, στο τόπο του συμβάντος, περί Ω/10:02, διαπιστώνει ότι λόγω της κατάστασης χρήζει η συνδρομή και άλλων οχημάτων και περί Ω/10:04 ειδοποιεί τον τηλεφωνητή της Υπηρεσίας, και ζητά τη συνδρομή ενός ακόμη οχήματος.

Περί Ω/10:15 αναχωρεί από την Υπηρεσία το Π.Σ. 4278 διασωστικό-υδροφόρο όχημα χωρητικότητας 1000 lt, με πλήρωμα τρία (3) άτομα το οποίο και φτάνει στο τόπο του συμβάντος περί Ω/10:16.

Τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς το συμβάν μέσω της παραλιακής οδού που συνδέει την πόλη της Πρέβεζας με τονοικισμό Αγίου Θωμά. Η απόσταση του συμβάντος από την Υπηρεσία είναι οχτακόσια (800) μέτρα.

Κατά την πορεία των οχημάτων δίνονται πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο στον 1ο όροφο του 1ου κτιρίου στο συγκρότημα Α1 καθώς και πρόκληση μιας εστίας πυρκαγιάς στο ισόγειο του κτιρίου του συγκροτήματος Α5 στο χώρο του λεβητοστασίου.

Περί Ω/ 10:10 φτάνει στο τόπο του συμβάντος η εθελοντική ομάδα της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας με ένα (1) όχημα και πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων.

Επίσης στο τόπο του συμβάντος έχει καταφθάσει όχημα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παρόντες είναι και ο Διοικητής της Ακαδημίας καθώς και οι επικεφαλής των αγημάτων πυρασφαλείας.

Με την άφιξη των οχημάτων στον τόπο του συμβάντος και την ανάπτυξή τους στην καυτή ζώνη, ελέγχεται από τον επικεφαλής η ολοκλήρωση της πλήρους εκκένωσης των κτηρίων που εκτελεί το προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και η μετάβαση αυτών στο χώρο που έχει οριστεί.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής δίνει εντολή στο πλήρωμα του Π.Σ. 3391 να αναπτύξουν εγκαταστάσεις και να προσβάλουν την φωτιά στο λεβητοστάσιο του ισόγειου κτιρίου στο συγκρότημα Α5 και προβαίνουν στην κατάσβεση της πριν λάβει διαστάσεις και τροφοδοτείται με νερό από υδροστόμιο που βρίσκεται έξω από την Ακαδημία.

Στη συνέχεια και ενώ ο επικεφαλής επικεντρώνεται στην διάσωση του εγκλωβισμένου ατόμου που βρίσκεται στην αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου 1 του συγκροτήματος Α1, καταφθάνει στο τόπο του συμβάντος ένα (1) όχημα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. Έπειτα δύο (2) από τους πυροσβέστες, που αποτελούν τη διασωστική ομάδα λόγω της κατάρρευσης του εσωτερικού κλιμακοστασίου αποφασίζει η είσοδος τους να γίνει από το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας με την χρήση φορητής κλίμακας. Ανεβαίνουν στον 1ο όροφο του 1ου κτιρίου στο συγκρότημα Α1 όπου έχει υποστεί μερική κατάρρευση στις αίθουσες διδασκαλίας για την ανεύρεση του εγκλωβισμένου ατόμου το οποίο είναι σοβαρά τραυματισμένο από πτώση αντικειμένου. Αφού το ανασύρουν, τον τοποθετούν σε φορείο. Στήνεται η κλίμακα στο παράθυρο του πρώτου ορόφου της αίθουσας διδασκαλίας όπου σε συνεργασία με την ομάδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας απεγκλωβίζουν το θύμα από το παράθυρο με την μέθοδο φορείο-κλίμακα σε διάταξη ως εξής:

Δύο (2) διασώστες (ένας πυροσβέστης και ένα μέλος της ομάδας της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας) κρατούν την κλίμακα στην βάση της.

Δύο (2) πυροσβέστες και δύο (2) μέλη της ομάδας της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας ανεβαίνουν με την βοήθεια της κλίμακας στον 1ο όροφο για προετοιμασία του τραυματία προκειμένου να τοποθετηθεί με ασφάλεια στο φορείο και στη συνέχεια ελέγχουν την κλίμακα με σχοινιά δεμένα στην κορυφή της, σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Η ομάδα που βρίσκεται στη βάση της κλίμακας και την στηρίζει μεταφέρει το φορείο με τον τραυματία στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

 

 

Πρέβεζα 29 Μαρτίου 2018

Ο Διοικητής

 

 

 

Θεόδωρος Χ. Βαρδής

Αντιπύραρχος

 

|
Ροή Ειδήεων

20:03 | Ήπειρος
Απολογισμός έργου της περιφέρειας στην τελευταία 8ετία


18:28 | Πρέβεζα
O Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην Πρέβεζα


18:19 | Πρέβεζα
Πολύ καλή εμφάνιση του Α.Σ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ ''ΕΥ ΖΗΝ''' στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ14 στη Λευκάδα


18:18 | Πρέβεζα
Η Πρέβεζα στα ''Επιχειρήματα'' της ΕΡΤ


08:20 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων


10:37 | Πολιτική
Ορατός ο κίνδυνος διακοπής ειδικών θεραπειών - Απλήρωτες από το Νοέμβριο λογοθεραπείες και άλλες ειδικές αγωγές


10:30 | Πρέβεζα
Η Βούλα η Μπίτσιου υποψήφια με τον συνδυασμό του Ν. Γεωργάκου


08:20 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκε μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Ροπόκη


09:00 | Πρέβεζα
Ο Κίμωνας Κλοντζάρης υποψήφιος στο συνδυασμό του Ν. Γεωργάκου


16:44 | Ιωάννινα
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα


16:35 | Κόσμος
Επάγγελμα ευρωβουλευτής: αποζημίωση 313ευρώ ημερησίως και πολλαπλάσια ''γενικά έξοδα''!!


15:44 | Πρέβεζα
O Yποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης ανακοινώνει τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους


15:01 | Πρέβεζα
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα


14:54 | Πρέβεζα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Πρέβεζας


13:12 | Πρέβεζα
Άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής της Πάργας στις φήμες για υπολειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού