ΩΡΑ
10:40
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
3-12-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

Για απάθεια και αναλγησία καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Λούρου το Δήμαρχο Πρέβεζας
 

Χθες 2/12/2017 και με εντολή του Προέδρου του Κόμματος της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, Κο Στέργιο Γιαννάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Κο Νικόλαο Τζίμα και Μέλη της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Νομού Πρέβεζας από την χτεσινή ισχυρή βροχόπτωση.

 

Το κλιμάκιο βρέθηκε στην Άνω Ράχη , στον Λούρο , στον Ωρωπό , στον Βράχο , στη Λούτσα, στη Λυγιά και στο Κανάλι. Μεγάλες υλικές ζημιές και καταστροφές, σημειώθηκαν στα προαναφερόμενα χωριά αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή του Λούρου, όπου αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμυρίσανε και καταστραφήκανε ολοσχερώς περιουσίες και κόποι μιας ζωής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπερέβαλε εαυτόν και έδωσε μάχη για την άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών αλλά και για να προλάβει να διασώσει, ότι μπορούσε να διασωθεί.

Σε κατ΄ ιδίαν συνομιλία, αρκετοί κάτοικοι, αλλά και πληγέντες, διατύπωσαν την πλήρης απάθεια, την αναλγησία και το μη ενδιαφέρον από πλευράς Δημοτικής Αρχής για πολλά χρόνια.

Μάλιστα κάποιοι μιλήσανε για δέκα χρόνια προκλητικής ραστώνης των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και Δημοτικών Αρχόντων της περιοχής, αναφορικά με τον καθαρισμό των φρεατίων.

Επίσης κάποιοι κάτοικοι μιλήσανε, ότι προβήκανε στον Δήμαρχο και του ζητήσανε από τον Μάιο, να καθαρίσει τον ποταμό από μεγάλα ριγμένα πλατάνια. Δέντρα πολύ μεγάλα και ανεπτυγμένa.

 


Ήταν όμως επιδεικτική η άρνηση του Δημάρχου να καθαρίσει το ποτάμι……και ενώ δεν θα χρειαζόταν πάνω από χίλια ευρώ για τον καθαρισμό , όπως είπαν οι κάτοικοι, καλείτε σήμερα μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι του Λούρου, να αναλάβει τις ευθύνες του που όμως θα έχουν πολλαπλάσιο κόστος για την πολιτεία. Δηλαδή «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι».

Φαίνεται όμως , ότι , ούτε και τα περσινά συμβάντα που έλαβαν χώρα την 22η Οκτωβρίου και πάλι στις προαναφερόμενες πληγείσες περιοχές, δεν παραδειγματίσανε την Δημοτική Αρχή. Οι κάτοικοι του Λούρου μιλούν για παραδειγματική οκνηρία και μηδενισμό σχεδιασμού για την φετινή χρονιά και δυστυχώς, επαληθεύτηκαν.

Έτσι, αφού κηρύξει την Δ.Ε. Λούρου ως πλημμυροπαθή, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κος Στράτος Ιωάννου , προτείνουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τους πληγέντες στην Μάνδρα Αττικής

Όπως :Πλήρη απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑΠάγωμα των οφειλών τους προς την εφορίαΔωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται καιΆμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές .


Περιμένουμε να δούμε την άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες , από πλευράς Δημοτικής αρχής και την διευθέτηση των υποχρεώσεων της .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΝΟΔΕ ΝΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

|
Ροή Ειδήεων

10:05 | Πρέβεζα
Ανεμοστρόβιλος ''χτύπησε'' τα ξημερώματα την πόλη της Πρέβεζας


09:29 | Πρέβεζα
Επενδύσεις υδατοκαλλιεργειών στην Πρέβεζα


09:12 | Κόσμος
Πέθανε ο βαρόνος των ναρκωτικών που τα 'βαλε με τον Ελ Τσάπο


20:14 | Κόσμος
Τεράστια κύματα ''χτυπούν'' ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Τενερίφη [Video]


17:30 | Αρθρογραφία
ΦΟΡΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ;


17:05 | Ήπειρος
Αρκετό χιόνι στα ορεινά της Ηπείρου... Δειτε που απαιτούνται αλυσίδες


16:33 | Πρέβεζα
Ο Αγγελος Πουλίσης κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη του Γ. Νίτσα


14:20 | Ήπειρος
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου


10:40 | Πρέβεζα
Αλλάζει ο καιρός...ερχονται βροχές


10:23 | Πρέβεζα
Στην Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA συμμετείχε ο Δήμος Πρέβεζας


10:12 | Το σκίτσο της ημέρας
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας


10:05 | Πρέβεζα
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας


09:12 | Ελλάδα
Τι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το 2019


09:12 | Ελλάδα
Εφοδος του ΣΔΟΕ στη Μόρια: Στο στόχαστρο 11 ΜΚΟ