ΩΡΑ
19:20
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5-7-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κόσμος



Ο Χίτλερ διέφυγε στην Αργεντινή μέσω της Σάμου;


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Ένας βετεράνος της CIA ισχυρίζεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε και διέφυγε στην Λατινική Αμερική μέσω Καναρίων νησιών και…Ελλάδας.

 

 

Ο λόγος για τον Bob Baer ο οποίος μαζί με την ομάδα του μελέτησαν έγγραφα 700 σελίδων του FBI που μόλις αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, ο Bob Baer δήλωσε πως “η οπτική που μας δίνει η κυβέρνηση είναι ένα ψέμα. Τα αρχεία του FBI ξανανοίγουν την έρευνα. Επανεξετάζουμε την Ιστορία”.

 

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα όπως αναφέρει: «Οι αξιωματούχοι του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία δεν εντόπισαν το πτώμα του Χίτλερ ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή για το ότι ο Χίτλερ ήταν νεκρός».

 

Η ομάδα του Baer πρωταγωνιστεί σε σειρά του History Channel. Για την μελέτη χρησιμοποίησε ραντάρ, ιστορικούς χάρτες και τελευταίας λέξης τεχνολογία, ενώ τα μέλη της μίλησαν και με πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες.

 

 

Σύμφωνα πάντα με την ομάδα Baer ο Χίτλερ χρησιμοποίησε σωσία του για να πείσει πως αυτοκτόνησε, κάτι που κατά τους ερευνητές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το πτώμα που βρήκαν οι Σοβιετικοί, ήταν λίγα εκατοστά κοντύτερο και με μικρότερο κρανίο. Το πτώμα αυτό, εξαφανίστηκε πριν Αμερικανοί ή Βρετανοί ειδικοί το εξετάσουν.

 

Όπως αναφέρει η Express, εκτιμάται ότι δε θα μπορούσε να κάνει το μακρύ ταξίδι ως τη Νότια Αμερική απευθείας. Και τα στοιχεία δείχνουν πως πέρασε από τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα.

 

Ο πρώην ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για θέματα εγκλημάτων πολέμου John Cencich εξιστορεί τι είπε ένας Έλληνας οικοδόμος, που υποστηρίζει ότι είδε τον Χίτλερ τον Μάιο του 1945, μέρες αφού υποτίθεται πως είχε αυτοκτονήσει.

 

“Το 1945 έφτιαχνα μια μυστική κατασκευή μέσα σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Έπρεπε να φτιάξω μυστικά τούνελ και διαμερίσματα για τους Γερμανούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ. Ήταν αυτός, ήταν εκεί, χωρίς μουστάκι ή κάτι άλλο. Ήταν Μάιος του 1945. Κατάλαβα πως ήταν ο Χίτλερ εξαιτίας του αεροπλάνου.

 

Πήγα να δουλέψω σε άλλη πόλη. Το πρώτο πράγμα που είδα εκεί ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα χωράφι με πατάτες και ο αγρότης μου είπε πως κατέβηκαν πέντε Γερμανοί», είπε ο άνδρας.

 

Τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα έγγραφα του FBI άρχισαν να δείχνουν πως όχι μόνο η Χίτλερ και η Εύα Μπράουν σκηνοθέτησαν τον θάνατό τους , αλλά ίσως είχαν βοήθεια από τον διευθυντή του ίδιου του OSS, Allen Dulles.

 

Σε ένα έγγραφο του FBI από το Λος Άντζελες , αποκαλύπτεται ότι η υπηρεσία γνώριζε καλά πως ένα μυστηριώδες υποβρύχιο μετέφερε υψηλά στελέχη των ναζί στις ακτές της Αργεντινής. Αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι το FBI ήξερε πως ο Χίτλερ ζούσε στους πρόποδες των Άνδεων.


 

 

Ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης

Σε ένα γράμμα που εστάλη στο FBI του Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 1945, ένας άγνωστος πληροφοριοδότης συμφώνησε να ανταλλάξει πληροφορίες για πολιτικό άσυλο. Αυτά που ανέφερε στους πράκτορες ήταν εκπληκτικά.

 

Ο πληροφοριοδότης δεν γνώριζε μόνο ότι ο Χίτλερ βρισκόταν στην Αργεντινή, αλλά ήταν ο ένας από τους 4 που επιβεβαίωσαν ότι είδαν το γερμανικό υποβρύχιο. Προφανώς 2 υποβρύχια είχαν αποπλεύσει στην Αργεντινή και ο Χίτλερ με την Εύα Μπράουν επέβαιναν στο 2ο.

 

Η κυβέρνηση της Αργεντινής καλωσόρισε τον πρώην δικτάτορα και συνέβαλε στο να κρυφτεί. Ο πληροφοριοδότης έδωσε αξιόπιστα στοιχεία και οδηγίες για τα χωριά που πέρασε ο Χίτλερ και οι συνεργάτες του και βιολογικά στοιχεία για τον ίδιο τον Χίτλερ.

 

Για προφανείς λόγους το όνομα του πληροφοριοδότη δεν ανακοινώθηκε στα έγγραφα του FBI, ήταν όμως αρκετά αξιόπιστος ώστε να ληφθεί υπόψη από τους πράκτορες.

 

 

 

Το FBI προσπάθησε να κρύψει την τοποθεσία του Χίτλερ

Ακόμα και με τις λεπτομερείς περιγραφές και κατευθύνσεις το FBI δεν έδωσε καμιά απολύτως συνέχεια. Με τις αποδείξεις να τοποθετούν το υποβρύχιο U-530 στις ακτές της Αργεντινής λίγο πριν περικυκλωθεί και με αρκετές μαρτυρίες που δήλωναν ότι πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι μεταφέρθηκαν, δεν ερευνήθηκε καθόλου το θέμα.

 

Ακόμα περισσότερες αποδείξεις που βρέθηκαν

Μαζί με τα έγγραφα του FBI και την τοποθεσία του Χίτλερ, περισσότερες αποδείξεις ήρθαν στο φως και αποδεικνύεται ότι ο Χίτλερ με την Εύα Μπράουν δεν πέθαναν στο καταφύγιο.

 

Το 1945 ο ναυτικός ακόλουθος στο Μπουένος Άιρες ενημέρωσε την Ουάσινγκτον ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ο Χίτλερ με την Μπράουν να είχαν ήδη φθάσει στην Αργεντινή. Αυτό συμπίπτει με τις εμφανίσεις του υποβρυχίου. Επιπρόσθετες αποδείξεις ήρθαν έπειτα με τα άρθρα σε εφημερίδες που περιέγραφαν λεπτομερώς την κατασκευή ενός αρχοντικού βαυαρικού στυλ στους πρόποδες των Άνδεων.

Περαιτέρω αποδείξεις προέρχονται από τον αρχιτέκτονα Alejandro Bustillo που έγραψε για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του σπιτιού που χρηματοδοτήθηκε από πλούσιους Γερμανούς μετανάστες.

 

Αδιάσειστη απόδειξη πως ο Χίτλερ διέφυγε

Ίσως η πιο κρίσιμη απόδειξη πως ο Χίτλερ επιβίωσε βρίσκεται στην Ρωσία. Με την Σοβιετική κατοχή της Γερμανίας, τα υποτιθέμενα λείψανά του εστάλησαν στην Ρωσία και δεν τα είδε ποτέ κανείς ως το 2009 όταν ένας αρχαιολόγος από το Connecticut , Nicholas Bellatoni απέκτησε πρόσβαση στο να εκτελέσει τεστ DNA σε ένα από τα ανακτηθέντα θραύσματα κρανίου.

 

Αυτό που ανακάλυψε δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα τότε στοιχεία και στην επιστημονική κοινότητα. Το DNA δεν ταίριαζε με κανένα από τα καταγραφέντα που πιθανώς ήταν του Χίτλερ αλλά ούτε και της Μπράουν. Οπότε το ερώτημα είναι, τι ανακάλυψαν οι Σοβιετικοί στο καταφύγιο και πού είναι ο Χίτλερ;

 

Ενώ μια ακόμη πιο πρόσφατη ανάλυση DNA δείχνει ότι το κρανίο που υποτέιθεται ότι ανήκει στον Χίτλερ είναι γυναικείο

 

 

Ακόμα και ο πρώην στρατηγός και πρόεδρος Αϊζενχάουερ έγραψε στην Ουάσινγκτον

Δεν ήταν μόνο ο στρατηγός Αϊζενχάουερ που εξέφρασε ανησυχίες για την εξαφάνιση του Χίτλερ, αλλά και ο Στάλιν. Το 1945 η εφημερίδα Stars and Stripes ανέφερε πως ο Αϊζενχάουερ πίστευε ότι ο Χίτλερ ζούσε με ασφάλεια και άνεση στην Αργεντινή.

 

Είναι δυνατόν;

Με όλα τα νέα αποδεικτικά στοιχεία είναι δυνατόν ο Χίτλερ να απέδρασε από την Γερμανία; Είχε την βοήθεια της διεθνούς υπηρεσίας πληροφοριών. Έγγραφα του FBI που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο γνώριζαν πού κρυβόταν ο Χίτλερ αλλά παράλληλα συγκάλυπταν και την υπόθεση.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η OSS βοήθησε έναν υψηλά ιστάμενο ναζί να ξεφύγει από την τιμωρία και την σύλληψη. Αναζητήστε την ιστορία του Άντολφ Άιχμαν που βρισκόταν στην Αργεντινή το 1960.

 

Βέβαια από την άλλη ο προσωπικός φρουρός του Χίτλερ πριν πεθάνει ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τον βρήκε μαζί με την Έυα Μπράουν νεκρούς:

 

 

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση και είναι δύσκολο να εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση που ο Χίτλερ ήθελε να διαφύγει θα έστηνε πρώτα ένα αληθοφανή θάνατο για να μην τον καταδιώξουν.

 

mirror.co.uk epistimonikos.wordpress.com

 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα