ΩΡΑ
11:14
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20-3-2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία

Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε. (Ευκταίον...) Προς το καλύτερο.
Γράφει ο Βασίλης Καραβάσης


Ααα ρε σεις… κατάλαβα επιτέλους τι και ποιος φταίει για την κατάντια μας. ΜΑ ναι... και το λέω και επιτυχία στα πενήντα μου!!! Χεχε… ΠΟΙΟΣ ρώτησε?? Ποια κατάντια μας??

Έχω ολόκληρη λίστα με αλφαβητική σειρά... αλλά ας πιάσω τα βασικά μήπως και δεν ξεπεράσουμε τις 1.300 λέξεις... για να διαβάζεται εννοώ!!

Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για τα τόσα αρνητικά ρεκόρ των νεοελλήνων και της χώρας μας!!! (Ναι βρε.. εξαιρείται το έπος του ’40, μαζί και ο χρυσός αιώνας του Περικλή!!!)

Τροχαία ατυχήματα!! Τα περισσότερα στην ευρωπαϊκή ένωση με πάνω από 2.000 νεκρούς κατ’ έτος και πολλούς περισσότερους τραυματίες και ανάπηρους, θύματα αυτών και της «ανεμελιάς» που μας δέρνει!!

Διαφθορά!!! Πρωταθλητές μαζί με την Κολομβία, την Νιγηρία και την Μποτσουάνα… και ΔΕΝ συνεχίζω για να ΜΗΝ θίξω άλλες αφρικανικές και λατινοαμερικάνικες χώρες που είναι πολύ σοβαρότερες και με ελεγκτικούς μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς και σημαντικά αποτελέσματα έναντι αυτής, όπως και πολλών ευοίωνων προοπτικών τους. Σε αντίθεση με εμάς που όλα... καλά κρατούν…!!

Κάπνισμα! Πρωταθλητές στην Ευρώπη!! Μακράν πρώτοι!! Η χώρα όπου ένα συντριπτικό ποσοστό της καπνίζει παντού και πάντοτε, αρειμανίως έως και μπάφους (τελευταία έγινε πολύ της μοδός το στριφτό… χεχεχε) χωρίς καμμία διάθεση ελέγχου από το κράτος ή εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Παχυσαρκία!!! Τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη όσον αφορά ενήλικες και παιδιά. (Όχι δεν φταίει το τζόκινγκ βρε… το τάβλι και η μπιρίμπα φταίνε!! Και τα «παιχνίδια» στις παιχνιδομηχανές και την τηλεόραση του σαλονιού)

Τηλεόραση!! H χώρα που οι άνθρωποι της παρακολουθούν τις περισσότερες ώρες ημερησίως τηλεόραση. (ΚΑΙ ΤΙ τηλεόραση…!! ΧΕχε)

Ατμοσφαιρική μόλυνση και ρύπανση!! Η χώρα όπου οι περισσότερες μεγαλουπόλεις της, είναι μέσα στην δεκάδα των ΠΙΟ μολυσμένων πόλεων της Ευρώπης!! Η χώρα που συνεχίζει να πληρώνει δεκάδες πρόστιμα στην ΕΕ, συνεχίζοντας να μολύνει τον αέρα και την γη με δεκάδες εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καίγοντας λιγνίτη ή πετρέλαιο (στα νησιά). Και είναι η ίδια χώρα όπου οι άνθρωποι και ο λαός της μετά από 20-25 χρόνια που ανακαλύφθηκαν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας –οι οποίοι παρά το ότι καταναλώνουν το 1/5 του ρεύματος σε σχέση με τις συμβατικές λάμπες (πυρακτώσεως νομίζω λέγονται..) και έχουν δεκαπλάσιο χρόνο ζωής- καταϊδρωμένοι «κατέκτησαν το 15-20% των Ελλήνων καταναλωτών. ΜΟΝΟ!!

Σκουπίδια!!! Η χώρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια της (βλ Τρίπολη και τα κατορθώματα των δήμων). Εδώ όπου υπάρχουν οι περισσότερες ανέλεγκτες και ανεξέλεγκτες χωματερές, με την «παραγωγή» σκουπιδιών να αυξάνεται αλματωδώς ενώ συνάμα υπάρχει και βιώνουμε την παντελή απαξίωση της έννοιας ή χρήσης της ανακύκλωσης!!

Αυθαίρετη δόμηση!! Η χώρα με την μεγαλύτερη, τεράστια (παλαιόθεν) αυθαιρεσία όσον αφορά το χτίσιμο κάθε κολπίσκου και κάθε αλσυλλίου που γειτνιάζει με την εξοχή (κυρίως). ΜΑ ναι... εξοχικές κατοικίες (επειδή ΈΤΣΙ θέλουμε) πρώτες στο κύμα και με πισίνα (τρομάρα μας)!!

Η χώρα με μια αφύσικα μεγάλη ιατροφαρμακευτική δαπάνη.. (Εντάξει... συμμαζεύτηκε ελαφρώς!!)

Η χώρα η οποία έπεσε από την 2η θέση στην 12η ως προς το προσδόκιμο ζωής.

Η χώρα όπου την τελευταία 30ετία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είδε τα εισοδήματα τους να αυξάνονται υπέρμετρα και γρήγορα και τους ίδιους χωρίς γνώμη ή κρίση το έριξαν στην (άμετρη) κατανάλωση χωρίς καθόλου να σκεφτούν ή να αναλάβουν την ατομική ή και συλλογική ευθύνη που (θεωρητικά μιλώντας…) χρειάζεται να έχουμε και για αρκετούς είναι απαραίτητη να υπάρχει.

Η χώρα με την μεγαλύτερη χρήση και κυκλοφορία των ιδιωτικών αυτοκινήτων (ακόμα και για το περίπτερο που λέμε) και την ιδιαίτερα μικρή πληρότητα των δημοσίων και ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς –τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, ΌΛΑ επιχορηγούνται από το δημόσιο για την εύρυθμη και τακτική λειτουργία τους μιας και απαξιώνονται από όλους μας. Αυτά και η πληρωμή του αντιτίμου που κοστίζει το εισιτήριο!!

Η χώρα όπου η ανεπάρκεια και υστέρηση της πολιτείας σε θεσμούς, υποδομές και ελέγχους όπως και ελεγκτικούς μηχανισμούς, μαζί με τον αναποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας της παιδείας, μαζί με την άμετρη αύξηση του ΕΓΩ και την καταρράκωση κάθε κοινωνικής επαφής και επικοινωνίας καθιστούν δύσκολη έως και αδύνατη την αντιμετώπιση των όποιων ή και όλων των προβλημάτων που ενσκήπτουν!!

Και εντέλει… η άγνοια, η ημιμάθεια, η εγωπάθεια και η αδιαφορία για οτιδήποτε πέρα από τον εαυτούλη μας, είναι τα κοινά χαρακτηριστικά μας, χωρίς καμμιά διάθεση αυτοβελτίωσης.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της αδιαφορίας?? Ημών αλλά και του κράτους?? ΑΣΥΔΟΣΙΑ παντού!! ΘΑ μου πείτε.. γιατί λέω τόσα πολλά??

Εχθές Παρασκευή 18 Μαρτίου 2 το μεσημέρι είμαι στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της Δράμας φροντίζοντας το εξιτήριο του πατέρα μου (όλα καλά. Εντάξει…) μετά από μία βδομάδα νοσηλείας του και περιμένοντας πριν φύγουμε, να ενημερωθώ από τους θεράποντες γιατρούς για τις τελευταίες οδηγίες μαζί με δεκάδες άλλους αρρώστους και τους συνοδούς αυτών, όταν ακούω μια νεαρή κυρία να μπαίνει στο σαλόνι και να ρωτά για ένα αυτοκίνητο που κλείνει την είσοδο, τον δρόμο (στα μεγάλα ασθενοφόρα), και την ράμπα των αναπήρων στην είσοδο της ΜΕΘ και της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ κλινικής μαζί και την μονάδα αιμοκάθαρσης!! Βγαίνω με απορία έξω και βλέπω ένα κατσαριδάκι (Μετάνιωσα που δεν κράτησα ή συγκράτησα τα στοιχεία του όπως και για το ότι δεν κάλεσα ΑΜΕΣΑ την τροχαία, και για πρώτη φορά που ΔΕΝ είχα αυτά τα μοντέρνα κινητά… να τον ξεμπροστιάσω παντού..) να είναι παρκαρισμένο πάνω στην ράμπα και να κλείνει και τον μισό δρόμο όπου σταματούν ασθενοφόρα ή αυτοκίνητα που φέρνουν ασθενείς μπροστά στην είσοδο των προαναφερθεισών μονάδων που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη είσοδος. Έψαξα μαζί με άλλους, φώναξα με την στεντόρεια φωνή μου, οργισμένος μιας και μία γλυκύτατη κυρία με ηλεκτρικό αμαξίδιο πηγαινοερχόταν προσπαθώντας να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί και να φύγει. ΚΑΙ ενώ είχα ήδη μπει (μετά από μισή και πλέον ώρα στην ΜΕΘ περιμένοντας στην ουρά για τον διευθυντή) ανοίγει κάποια στιγμή η εσωτερική πόρτα και βλέπω στην ευθεία και την εξώπορτα όπου 3 κύριοι σηκώνουν το αμαξίδιο και κατεβάζουν από τις σκάλες την άτυχη κυρία!! ΤΑ νεύρα μου τσατάλια αλλά περιμένω. Τελείωσα προτελευταίος την ενημέρωση και στις τρεις ακριβώς εξέρχομαι του νοσοκομείου και βλέπω τον μαλάκα να βάζει το κλειδί στο εν λόγω όχημα. Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. –Δικό σας είναι αυτό?? Που είστε τόσην ώρα?? Είστε ηλίθιος εκτός από μαλάκας?? ΤΑ χάπια σας τα παίρνετε?? Και τα 24?? Ντροπή σας!! Και ξανά ντροπή σας!! (του είπα για την κυρία με το αναπηρικό καρότσι χωρίς να αναφέρω και έναν κύριο από το προσωπικό που έσπρωχνε κάδους σκουπιδιών στις σκάλες). Και ο ανόητος να μου λέει ότι ΔΕΝ το έβαλα εγώ εκεί κάποιος το έσπρωξε κι έκλεισε την ράμπα. Και στο τέλος μου πέταξε και το ελληνικό: Για συμμαζέψου λίγο... ξέρεις ποιος είμαι εγώ?? Εγώ βέβαια αφού τον είχα βρίσει (με τακτ.. ναι... με ρώτησε γιατί θυμώνω κι έχω νεύρα και του απάντησα ότι έτσι λειτουργώ μόνο με τους ηλίθιους και πολύ μαλάκες όταν τους βρω μπροστά μου…) είχα ήδη πλησιάσει στο αμάξι μου όπου με περίμενε ο πατέρας μου για μισή ώρα περίπου, και του πέταξα την κατακλείδα: ΔΕΝ με ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ είσαι. ΚΑΙ ούτε θέλω να μου συστηθείς ή να μάθω!! Βλέπω ΤΙ είσαι !!! Και εκτός που δεν σε κολακεύει καθόλου.. μου αρκεί. Είπα και κάτι γαλλικά… και μπήκα κι εγώ στο αμάξι μιας κι ο γιατρός μου είχε συστήσει να αποφεύγω τις συγκινήσεις… μαζί με τον πατέρα μου!!! ΧΕχε

Γι αυτό σας λέω… ΜΗΝ κοιτάτε ποιοι είστε... κοιτάτε τι είστε. Ή τι γίνατε. Κι αν ΔΕΝ σας αρέσει προσπαθήστε να αλλάξετε. Προς το καλύτερο.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!!

|
Ροή Ειδήεων

10:05 | Πρέβεζα
Έγγραφα πρεβεζάνων επί οθωμανικής περιόδου


09:12 | Πολιτική
Σε αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα για δεκαετίες Οι ελεγχοι μέχρι το 2050


21:05 | Πρέβεζα
Σε 30 μήνες ΘΑ ολοκληρωθεί η Αμβρακία οδός....


11:12 | Παραπολιτικά
Κάτι που δεν προέβλεψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την συμβίωση...


21:20 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων


12:36 | Ήπειρος
Ενημέρωση για την αναζήτηση των οστών των πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41


11:02 | Πρέβεζα
Συνελήφθη 53χρονος σε χωριό της Πάργας με (891) λαθραία πακέτα τσιγάρων


10:05 | Πρέβεζα
Στην Πρέβεζα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


19:30 | Πρέβεζα
Το ημερολόγιο της 'Αννας Φρανκ' από το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας


12:42 | Πρέβεζα
Έρχεται το Jazz Now! με συναυλίες και τις δύο βραδιές


10:05 | Αθλητισμός
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στο Μαρκόπουλο [Video]


09:36 | Αθλητισμός
Τελεσίγραφο FIFA σε ΕΠΟ: Ή κάνετε αυτά ή Grexi


09:12 | Πρέβεζα
Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Λογιστικής & Χρημ/κής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος


10:40 | Life&Style
Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν


23:02 | Αθλητισμός
Η Ρεαλ κατέκτησε την Euroleague


10:23 | Life&Style
Τα πιο ωραία φωτογραφικά στιγμιότυπα του βασιλικού γάμου του Χάρρυ και της Μεγκαν