ΩΡΑ
10:33
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-1-2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

Προσοχή στους τσαρλατάνους της ομορφιάς λένε οι δερματολόγοι
Η ιατρική ειδικότητα,  η εξειδίκευση στο συγκεκριμένο  τομέα,  αλλά και η άδεια λειτουργίας ενός χώρου θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!

Αυτό τονίζουν οι Έλληνες δερματολόγοι με αφορμή την είδηση για κέντρο ομορφιάς-ευεξίας που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια λειτουργίας αλλά και τον πρόσφατο θάνατο της 28χρονης Βραζιλιάνας  καλλονής Ρακέλ Σάντος. Η τελευταία πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μετά από ενέσεις υλικού αγνώστου προέλευσης για την εξαφάνιση των ρυτίδων!

 «Οι θάνατοι από τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιοι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» τονίζει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και  γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων και προσθέτει.

 «Προσοχή λοιπόν , γιατί αρκετές φορές και στην χώρα μας , παρά την ενημέρωση  που υπάρχει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαπατούνται από μη ειδικούς. Για το λόγο αυτό  η ιατρική ειδικότητα, αλλά και η εξειδίκευση στον συγκεκριμένο  τομέα, θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!».

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει  έρευνα  της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής  (έγινε  το 2015), στοιχεία της οποίας ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα  λοιπόν με την έρευνα το πρώτο κριτήριο επιλογής του ειδικού ,αυτών που κάνουν αισθητικές θεραπείες , σε ποσοστό  39%,  ήταν  η  ιατρική ειδικότητα , δεύτερο   το κόστος  σε ποσοστό  32% και τρίτο η σύσταση από άλλο γιατρό  σε ποσοστό 29%.
                       ΚΡΙΤΗΡΙΑ   ΕΠΙΛΟΓΗΣ     ΓΙΑΤΡΟΥ
Τα κριτήρια με τα οποία  πρέπει  να επιλέγουμε το δερματολόγο γιατρό   με εξειδίκευση, ο οποίος  θα εκτελέσει μια αισθητική θεραπεία, σύμφωνα με την  Δρ Αμαλία Τσιατούρα  είναι να :

              ● Έχει την ειδικότητα του δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού             

               ● Διαθέτει   άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, να  είναι μέλος του οικείου ιατρικού συλλόγου και  το ιατρείο ή η κλινική να διαθέτει άδεια λειτουργίας.  

 

    ● Υπάρχουν  συστάσεις από ικανοποιημένους ασθενείς, οι οποίοι να πιστοποιούν την επαγγελματική του εξειδίκευση και εμπειρία,

               ● Είναι  μέλος σε ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, EADV, AAD κ. ά). Η αναγνωρισιμότητα δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής,

               ● Συνεργάζεται με αξιόπιστες εταιρείες για τις ενέσιμες θεραπείες που κάνει, καθώς  είναι  πολύ σημαντικό τα ενέσιμα υλικά και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται να είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση(CE) .


                ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ      ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η αλματώδης ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου κυρίως στον δυτικό κόσμο,  οι επαγγελματικές  ανάγκες και τα πρότυπα ζωής, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, έχουν οδηγήσει έναν στους δυο ανθρώπους (γυναίκες κι άνδρες) να  σκέφτονται  να κάνουν κάποια αισθητική θεραπεία-επέμβαση. Κι αυτό γιατί επιθυμούν να:

  • Ø Δείχνουν νέοι κι όμορφοι για την ηλικία τους
  • Ø Είναι πιο ελκυστικοί
  • Ø Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και επαγγελματική εξέλιξη

«Η  σωστή επιλογή  της κατάλληλης ενέσιμης θεραπείας  είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνεται    αποκλειστικά από εκπαιδευμένο  και καταρτισμένο γιατρό (δερματολόγο η πλαστικό χειρουργό)» εξηγεί η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει  «Επίσης  ο ενδιαφερόμενος για θεραπεία  πρέπει να ενημερώνει το γιατρό  για τα φάρμακα που λαμβάνει  και για τα τυχόν προβλήματα υγείας που έχει».

Τα στοιχεία της  έρευνας  δείχνουν ότι στις ΗΠΑ οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι  επιλέγουν δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό  για το μπότοξ και το υαλουρονικό.

Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες αισθητικής ιατρικής είναι:
                
Aποτρίχωση με laser: Το laser είναι η πιο σύγχρονη και η μόνη οριστική μέθοδος αποτρίχωσης. Προσοχή! «Αρκετοί δυστυχώς βαφτίζουν λέιζερ άλλες συσκευές εκπομπής φωτός που έχουν διαφορετική λειτουργία, όπως το IPL. Γι’ αυτό το κόστος στη δεύτερη περίπτωση είναι πιο χαμηλό» εξηγεί η γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων .
                  Δερματολογικός καθαρισμός : Ο δερματολογικός καθαρισμός με μικροδερμοαπόξεση και φαγεσωροεξαγωγέα είναι πολύ ανώτερος από την εφαρμογή ατμού που ερεθίζει το δέρμα, μπορεί να επιδεινώσει την ακμή και τη ροδόχρου νόσο.
               
Fractional laser, αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και χημικά peelings: Γίνονται   μόνο από εξειδικευμένους   δερματολόγους. Διαφορετικά οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.
                Ιατρικές θεραπείες λιπογλυπτικής και
laser λιποαναρρόφησης: Έχουν αποτέλεσμα και ασφάλεια μόνο στα χέρια ειδικών δερματοχειρουργών και πλαστικών χειρουργών.              

          ΤΟ  ΚΟΣΤΟΣ  ΤΩΝ  ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ  ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Το κόστος για τις θεραπείες   ομορφιάς πολλές φορές έχει μεγάλες   αποκλίσεις  και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι το δόλωμα για την εξαπάτηση  πολλών ανθρώπων. Πολλοί  είναι οι παράγοντες που το διαμορφώνουν και γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 «Συνήθως το κόστος της θεραπείας  επηρεάζεται από παραμέτρους όπως η ποιότητα του υλικού, η προέλευσή του, η δόση του φαρμάκου και η αραίωση που χρησιμοποιείται, η τεχνολογία (π.χ. το laser αποτρίχωσης alexandrite τελευταίας γενιάς είναι πιο ακριβό από τη φωτόλυση IPL κλπ.) »  καταλήγει η Δρ Τσιατούρα.

|
Ροή Ειδήεων

15:10 | Life&Style
Πέθανε η Αγγέλα Κοκκόλα


23:45 | Πολιτική
Να, γιατί κυνηγάει ο Κοντονής τους δικαστές


19:38 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων


14:20 | Πρέβεζα
Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ, σχετικά με το master plan που κατέθεσε ο Δήμος Πρέβεζας για τα στρατόπεδα.


10:05 | Ελλάδα
Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο - Ισχυρές βροχές,καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες


10:05 | Πολιτική
Σε απίστευτα ποσά τα κόκκινα δάνεια των βουλευτών! - Τα περισσότερα δόθηκαν εν μέσω κρίσης


09:12 | Αρθρογραφία
Βασικό αντικείμενο της αριστεράς και της ''φιλοσοφίας'' τους είναι ο άνθρωπος


10:05 | Πρέβεζα
Ο πρωτος πρεβεζάνος που χτυπάει το καμπανάκι της Wall Street....και το τρολάρισμα ξεκίνησε


09:36 | Αγρίνιο
Για χρέος 1319 ευρώ η Εφορία κατέσχεσε την (μοναδική) κατοικία ανέργου!


09:12 | Πολιτική
Σπουδή να λυθεί το ζήτημα για το Σκοπιανό εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018


17:05 | Ελλάδα
Πώς ήρθε το τέλος της Daihatsu στην Ελλάδα


15:10 | Πρέβεζα
Έναρξη για το Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς , στην Πρέβεζα


09:12 | Ελλάδα
Βόμβα σε βενζινάδικο στην Αττική


15:10 | Αθλητισμός
Τα ζευγάρια του Champions League στους 16


15:10 | Αθλητισμός
Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους 32 του Europa League - Όλα τα ζευγάρια


08:45 | Πολιτική
Ολόκληρο το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα 82 προαπαιτούμενα