ΩΡΑ
13:47
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4-12-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

Ένταξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας στο πλαίσιο εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού του ΕΦΕΤ




 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΦΕΤ, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννη Τσιάλτα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μ. Μούσιος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ι. Μάνος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.) και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος συμφώνησαν σε κοινές δράσεις με τη Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για μείωση του αλατιού στο ψωμί.

Η μείωση του αλατιού αποτελεί προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία. Το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι πάντα αντιληπτό από τον καταναλωτή, ειδικά σε εκείνα που δεν έχουν αλμυρή γεύση. Παραδείγματα τροφίμων που δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι περιέχουν αλάτι είναι το ψωμί, τα αρτοπαρασκευάσματα, καθώς και πλήθος άλλων επεξεργασμένων τροφίμων. Για το λόγο αυτό, σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται συστηματικές προσπάθειες – τόσο από τα αναπτυγμένα όσο και από τα αναπτυσσόμενα κράτη – μείωσης του αλατιού σε επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

Το ψωμί αποτελεί παραδοσιακά τη βάση της Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και δεν λείπει από το τραπέζι των περισσότερων. Έχοντας ως γνώμονα ότι η αυξημένη κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικών επεισοδίων, ο

 

Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501 E-mail: info@efet.gr, Internet Site: www.efet.gr

κλάδος των αρτοποιών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης αλατιού για την παρασκευή ψωμιού με λιγότερο αλάτι προς όφελος της υγείας του Έλληνα. Συμφωνήθηκε δε να δεσμευτεί μέσω Πρωτοκόλλου Συνεργασία μεταξύ του ΕΦΕΤ και Ο.Α.Ε., που θα προσβλέπει σε συγκεκριμένες δράσεις και στόχους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση χρήσης αλατιού στο ψωμί.

Το πνεύμα καλής συνεργασίας και στήριξης μεταξύ φορέων του δημοσίου και των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί παράδειγμα ορθών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του Έλληνα.

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο ουσιαστικής παρέμβασής του για τη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών, θα εντείνει και θα συστηματοποιήσει τις δράσεις του, για την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η μείωση της πρόσληψης αλατιού από τον έλληνα καταναλωτή.

|
Ροή Ειδήεων

13:47 | Ελλάδα
Λόγω νέου ασφαλιστικού κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα ασφαλιστικά γραφεία - Σε απόγνωση 100.000 οικογένειες


13:47 | Πρέβεζα
H Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας


09:36 | Ελλάδα
''Κραχ'' στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!


21:05 | Πρέβεζα
H Γενική Συνέλευση εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας ζητά ευρεία σύσκεψη φορέων γα την υγεία


14:48 | Ελλάδα
Έφυγε ολόκληρη πλαγιά σε χωριό της Αχαϊας [Video]


14:02 | Παραπολιτικά
Ποιος είπε ότι λεφτα δεν υπάρxουν;;


21:55 | Ελλάδα
Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017


21:20 | Ελλάδα
Οι κρίσεις και τοποθετήσεις στην Ελληνική Αστυνομία - Αποστρατεύτηκε και επίσημα ο Σφακιανάκης


19:31 | Πρέβεζα
Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών προανήγγειλαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Άρτα και την Πρέβεζα


18:58 | Πολιτική
Δημιουργική ασάφεια για να αποφύγουν τις κάλπες


18:45 | Πρέβεζα
Οι γυναίκες καρναβαλίστριες της Πρέβεζας κόβουν την πίτα τους


18:05 | Αρθρογραφία
Αντί να ωριμάσουμε σαν λαός... σαπίσαμε


23:21 | Κόσμος
Oρκίστηκε ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ


13:11 | Πρέβεζα
Σύσκεψη για την Τροποποίηση Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Φαναρίου.


er" border="0">