ΩΡΑ
13:47
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4-12-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

Ένταξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας στο πλαίσιο εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού του ΕΦΕΤ




 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΦΕΤ, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννη Τσιάλτα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μ. Μούσιος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ι. Μάνος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.) και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος συμφώνησαν σε κοινές δράσεις με τη Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για μείωση του αλατιού στο ψωμί.

Η μείωση του αλατιού αποτελεί προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία. Το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι πάντα αντιληπτό από τον καταναλωτή, ειδικά σε εκείνα που δεν έχουν αλμυρή γεύση. Παραδείγματα τροφίμων που δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι περιέχουν αλάτι είναι το ψωμί, τα αρτοπαρασκευάσματα, καθώς και πλήθος άλλων επεξεργασμένων τροφίμων. Για το λόγο αυτό, σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται συστηματικές προσπάθειες – τόσο από τα αναπτυγμένα όσο και από τα αναπτυσσόμενα κράτη – μείωσης του αλατιού σε επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

Το ψωμί αποτελεί παραδοσιακά τη βάση της Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και δεν λείπει από το τραπέζι των περισσότερων. Έχοντας ως γνώμονα ότι η αυξημένη κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικών επεισοδίων, ο

 

Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501 E-mail: info@efet.gr, Internet Site: www.efet.gr

κλάδος των αρτοποιών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης αλατιού για την παρασκευή ψωμιού με λιγότερο αλάτι προς όφελος της υγείας του Έλληνα. Συμφωνήθηκε δε να δεσμευτεί μέσω Πρωτοκόλλου Συνεργασία μεταξύ του ΕΦΕΤ και Ο.Α.Ε., που θα προσβλέπει σε συγκεκριμένες δράσεις και στόχους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση χρήσης αλατιού στο ψωμί.

Το πνεύμα καλής συνεργασίας και στήριξης μεταξύ φορέων του δημοσίου και των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί παράδειγμα ορθών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του Έλληνα.

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο ουσιαστικής παρέμβασής του για τη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών, θα εντείνει και θα συστηματοποιήσει τις δράσεις του, για την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η μείωση της πρόσληψης αλατιού από τον έλληνα καταναλωτή.

|
Ροή Ειδήεων

18:05 | Ήπειρος
Εκδήλωση καταιγίδων με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις


13:30 | Παραπολιτικά
Λεκτική επίθεση ΠΑΟΚτζη στον Μητσοτάκη [Video]


12:34 | Πολιτική
Έμφραγμα υπέστη ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας


18:05 | Λευκάδα
Στο Νυδρί της Λευκάδας ο πρωταθλητής Γαλλίας, Radamel Falcao


17:21 | Life&Style
Πέθανε ο Ρότζερ Μουρ - Ο θρυλικός Τζέιμς Μποντ


12:34 | Ελλάδα
Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 23-5-2017


10:05 | Life&Style
Ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Τούρκος παγωτατζής [Video]


09:23 | Πρέβεζα
Συναυλία του μουσικού σχολείου Πρέβεζας


08:24 | Πολιτική
Χωρίς συμφωνία στο #Eurogroup....


08:22 | Κόσμος
Τρoμοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ 22 νεκροί από έκρηξη σε συναυλία [Video]


17:41 | Ελλάδα
71.500 ακίνητα της ΕΤΑΔ, στο νέο υπερταμείο - Υποθηκεύονται όλα στους δανειστές


16:45 | Πρέβεζα
Πουθενά η Πρέβεζα στον σχεδιασμό του πεζοπορικού τουρισμού της Περιφέρειας