ΩΡΑ
14:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29-11-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολιτική



Άρθρο Τζιτζικώστα για την προσχηματική σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 Άρθρο  του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για την προσχηματική σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών από τον πρωθυπουργό και για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα δημοσιεύεται στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

 

Ο κ. Τζιτζικώστας στο άρθρο του στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή από το πολιτικό σύστημα η κορυφαία έννοια της «εθνικής συναίνεσης», κάνοντας λόγο για «κωμικοτραγική εξήγηση» της σύγκλησης του Συμβουλίου από τον πρωθυπουργό, για «μικροπολιτική παθογένεια» και «πλήρη ανακολουθία» του κ. Τσίπρα προεκλογικά, όταν ακολουθούσε τη στρατηγική ρήξης και μετεκλογικά που ζητάει δήθεν εθνική συνεννόηση.

 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Τσίπρας «πρωταγωνιστής, στα λόγια και την πράξη, της στρατηγικής ρήξης κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, προκάλεσε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και ένα διχαστικό δημοψήφισμα σε διάστημα λίγων μηνών, ακριβώς διότι απέκρουε ακόμη και την ιδέα, πόσο μάλλον την έκφανση μιας ευρύτερης συναίνεσης».

 

Όσο για τη σπουδή του πρωθυπουργού να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενό του «μόνο διασταλτικά μπορούσε να γίνει αποδεκτό».

 

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζει πως «τα κυβερνητικά πεπραγμένα σε μείζονες τομείς καταδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός αναζητά εναγωνίως, δικαιολογία της αποτυχίας του» αναφέροντας ως παραδείγματα την Παιδεία, όπου ξηλώνεται ο μόνος νόμος που εγκρίθηκε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 5/6 της Βουλής, την εσωτερική Ασφάλεια με την επικίνδυνα αλλοπρόσαλλη πολιτική στην διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αλλά και με το τεράστιο θέμα που ανεδείχθη σε σχέση με την εγχώρια τρομοκρατία και την Οικονομία, με τη στοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, τη νέα υπερφορολόγηση και την αποθάρρυνση κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας

 

 

 

«Ο μόνος τρόπος επιβίωσης και ανάκαμψης της χώρας είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου αναγέννησης με στόχους, δράσεις και χρονοδιαγράμματα. Ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίζει τις παθογένειες αλλά και θα προτάσσει τα πλεονεκτήματα, τις δυναμικές προοπτικές της χώρας στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Και αυτό το σχέδιο είναι πράγματι ένα κεφάλαιο στο οποίο η εθνική συναίνεση είναι και ζητούμενο και προϋπόθεση. Όχι όμως ερήμην της κοινωνίας και των πολιτών, όχι ένα σχέδιο κομματικής έμπνευσης και προέλευσης», επισημαίνει στο άρθρο του ο κ. Τζιτζικώστας.

 

 

 

|






Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα