Η Εισαγγελία της Αθήνας δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των κατηγορουμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δυο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής.
Οι εισαγγελείς μετά από πολύμηνη έρευνα και αφού εξέτασαν συνολικά 16 υπόπτους για εμπλοκή στην υπόθεση, προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για:
- Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Απάτη κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος
- Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και επάγγελμα και συνήθεια
- Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).
Οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους που αριθμεί 173 σελίδες εκτιμούν ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά πόσα.
Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο. Στα συμπεράσματά του ο απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας βασίστηκε κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.