ΩΡΑ
11:50
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28-11-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ για την ενέργεια δολιοφθοράς και τους βανδαλισμούς που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού του Νομού Πρέβεζας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια δολιοφθοράς και τους βανδαλισμούς που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας.

Παράλληλα, καταγγέλλουμε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω περιστατικό ως αφορμή :

  1. για τη στοχοποίηση των μαθητών και την ποινικοποίηση του αγώνα που κάνουν αυτή την περίοδο (μια μορφή του οποίου είναι και οι καταλήψεις των σχολικών κτιρίων), διεκδικώντας ένα σχολείο ανοιχτό για όλους, που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους, ένα σχολείο που θα είναι ανοιχτό για όλους, ενάντια στο «Νέο Λύκειο» της αγοράς και την Τράπεζα Θεμάτων (ή αλλιώς «Τράπεζα Θυμάτων» όπως την αποκαλούν οι μαθητές), ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει.
  2. για να ανοίξει η συζήτηση και ο δρόμος για την εκχώρηση της φύλαξης των σχολικών μονάδων είτε σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (security), είτε σε άλλες κοινωνικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), με εργαζόμενους κακοπληρωμένους που θα εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε, με κάθε τρόπο, στο πλευρό των συναδέλφων μας σχολικών φυλάκων, που παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, παρά το γεγονός ότι έχουν καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, περιμένοντας την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει ο Δήμος Πρέβεζας εναντίον τους, παρόλα αυτά εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση, κάνοντας οτιδήποτε μπορούν για να κρατήσουν ασφαλή τόσο τα σχολικά κτίρια, όσο και τα παιδιά αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους εκεί. Εκτελώντας παράλληλα πολλές φορές και άλλα καθήκοντα που δεν απορρέουν από την ειδικότητά τους, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία τόσο σε καθαρίστριες, όσο και σε λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Καταγγέλλουμε, τέλος, όλους εκείνους οι οποίοι ενώ ισχυρίζονται ότι βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους, δε διστάζουν με την πρώτη ευκαιρία να τους ρίξουν ευθύνες για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει στις σχολικές μονάδες (όπως το περιστατικό της προηγούμενης βδομάδας), σφυρίζοντας ταυτόχρονα αδιάφορα για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, δείχνοντας έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο και το ρόλο που έχουν κληθεί και έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν σ’ αυτό το σύστημα.

Απαιτούμε :

-       Να αποσύρει άμεσα ο Δήμος Πρέβεζας την έφεση που έχει υποβάλλει κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης με την οποία έχουν δικαιωθεί οι συνάδελφοι σχολικοί φύλακες.

-       Να επαναπροσληφθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία δικαστική εμπλοκή.

-       Να επανατοποθετη­θούν όλοι στα σχολεία για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες φύλαξής τους.

-       Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες.

-       Να αποδοθούν σε όλους τους σχολικούς φύλακες χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνσή τους, τα ένσημα για το διάστημα 2001-2007 που εργάζονταν με τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας.

 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα