ΩΡΑ
11:52
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
26-11-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Καταγγελία για φόλες στην περιοχή Φράξυλα


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

Στις 21/11/14 η περιοχή Φραξύλα της Καστροσυκιάς γέμισε φόλες.

Απολογισμός αυτής της αναίσχυντης πράξης ήταν η φριχτή θανάτωση 12 σκύλων και άγνωστο ακόμη πόσων γατών. Ανάμεσά τους και σκύλοι ιδιοκτητών.

Στην Αστυνομία έγιναν καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες που έχασαν τα ζώα τους. Τι έκανε όμως η αστυνομία; Επισκέφτηκε το χώρο, έκανε συστάσεις, ενημέρωσε για τις ποινές που προβλέπει ο νόμος, ερεύνησε  την υπόθεση; Γνωρίζουμε ότι ετοίμασαν δικογραφία. Όμως, αυτό αρκεί;

Ο νόμος είναι σαφής:

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 1-5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ.

Την Κυριακή 23/11/14 ειδοποιηθήκαμε από τον Κοινοτάρχη Μύτικα, κ. Ντίτσο, ότι υπάρχει ένα δηλητηριασμένο σκυλί σε δρόμο του Μύτικα.

Επικοινώνησε μαζί μας και οι οδηγίες ήταν σαφείς και του δώσαμε τα τηλέφωνα των κτηνιάτρων. Τι έκανε ο κ. Ντίτσος εφόσον βρήκε κτηνίατρο; Μετέφερε το ζώο σε ασφαλές μέρος και στη συνέχεια στον κτηνίατρο; ΟΧΙ! Παραμόνο άφησαν το ζώο στη μέση του δρόμου να σφαδάζει, στη θέα μάλιστα μικρών παιδιών, μέχρι να φτάσει στο σημείο το μέλος μας Δώρα Τσάτση. Το σκυλάκι, κουτάβι! ΣΩΘΗΚΕ.

Την ίδια ημέρα, στην Αγ. Τριάδα εντοπίστηκε σκύλος σε άσχημη κατάσταση. Τι έκαναν οι πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για την κακή εικόνα του ζώου; Το βοήθησαν άμεσα; ΟΧΙ. Ενημέρωσαν εμάς να πάμε να το μαζέψουμε. Έτσι, κάποιοι άνθρωποι που πρόσκεινται σε μας, φροντίζουν αρχικά για τροφή και νερό εως ότου βρεθεί φιλοξενία.

Στις 24/11/14 κάποιοι σε δύσβατο σημείο και πάλι στην Καστροσυκιά, βρήκαν πεταμένα κουταβάκια. Επικοινώνησαν μαζί μας για να μας αναθέσουν τη διάσωση και μας κατηγόρησαν στη συνέχεια για ολιγωρία και καθυστέρηση, παρότι οι ίδιοι τα εντόπισαν ώρες πριν χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια. Τα μωρά βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά.

Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά του τελευταίου σαββατοκύριακου.

 

Ας υπενθυμίσουμε και κάποια ακόμη περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας δύο (2) και αφορούν άλλο Δήμο. Και συγκεκριμένα τον Δήμο Πάργας. Αυτή τη στιγμή η «Παρέμβαση για τα Ζώα» νοσηλεύει 4 ζώα από το Καναλάκι και την Πάργα. Λέμε αυτή τη στιγμή, διότι είναι γνωστό πως σε μας φορτώνουν τις ευθύνες τους και από αυτή την περιοχή.

 

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ. ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!!!!!

Ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Σπανός, μετέφερε ο ίδιος σε κτηνιατρείο του Καναλακίου τραυματισμένο σκύλο από τροχαίο ατύχημα. Που στη συνέχεια, μέλος μας και συγκεκριμένα η γιατρός Χρήστου Χριστιάννα  μετέφερε στην Πρέβεζα και το διπλό χειρουργείο έγινε στην Λευκάδα, στην κλινική του Αλ. Υφαντή. Κόστους 840 ευρώ. Μία μέρα μετά, κυρία από την Πάργα μας τηλεφώνησε για σκυλίτσα που υπέφερε μη μπορώντας να γεννήσει. Μέλος μας πήγε και πήρε το σκυλί το οποίο χειρουργήθηκε από τον  Δημ. Καραμανίδη και διασώθηκε. Κόστος 300 ευρώ. Στο Καναλάκι βρέθηκε να περιφέρεται κυνηγόσκυλο σε άθλια κατάσταση. Νοσηλεύεται. Θεραπεία, κόστους 250 ευρώ. Ο σκυλάκος που τερατόμορφο στο Καναλάκι είχε δέσει για να πνίξει νοσηλεύεται από εμάς επίσης. Χρηματικό κόστος νοσηλείας 250 ευρώ. Υπό την εποπτεία και επίβλεψη του Χρ. Σοροντήλα και τα δύο αυτά περιστατικά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ο κ. Αντιδήμαρχος και όποιος άλλος ότι η περιοχή του έχει πρόβλημα και να μας διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί (Πάργα - Καναλάκι) όταν εμείς το πρόβλημα των κακοποιήσεων και των εγκλημάτων κατά των ζώων το εντοπίζουμε κυρίως σε αυτές τις περιοχές. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ επίσης να μας δηλώνει με απάθεια ότι δεν έχουν τέτοιους κωδικούς πληρωμών και ότι ο Δήμος τους είναι νεοσύστατος κλπ. Ας ενημερωθούν και ας προβούν στις ανάλογες ενέργειες και δαπάνες, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΣΤΗ - ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!

 

ΕΠΕΙΔΗ η ωραία νομοθεσία ΔΕΝ εφαρμόζεται, γιατί κανένας, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!

 

 

Καλούμαστε να βάλουμε λοιπόν, για εκατομμυριοστή φορά σ’ αυτά τα 14 δεκατέσσερα χρόνια ύπαρξής μας, τα πράγματα στη θέση τους.

Ÿ     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ. 

Ÿ     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ τέλος πάντων πάνω μας, των ευθυνών τους, φορέων και πολιτών! Λες και εμείς είμαστε επαγγελματίες φιλόζωοι.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ!! Γι αυτό πήραμε και την πρωτοβουλία να φτιάξουμε το Συντονιστικό Όργανο των Φιλοζωικών Οργανώσεων και των Πολιτών της ευρύτερης περιοχής, ΠΡΕΠΕΙ όμως πολίτες και φορείς  - ΟΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ- να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.

Ε, ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Ÿ     ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Να τονίσουμε εδώ ότι: όλο το βάρος του καταφυγίου προσωπικό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πέφτει πάνω μας.  Όπου, στο καταφύγιο, εγκατέλειψαν τα ζώα τους από όλη την Περιφερειακή ενότητα, ακόμη και από άλλες περιοχές της ακτίνας του χάρτη γύρω από την Πρέβεζα.

Το τέλος στον λογαριασμό ύδρευσης καλύπτει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος της τροφής των ζώων εκεί, όχι όμως και την περίθαλψη. Τα έκτακτα περιστατικά : ατυχήματα, κακοποιήσεις, εγκαταλείψεις, πέφτει πάνω σε μια δεκάδα ανθρώπων που δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα! Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως κάποιες χιλιάδες ευρώ που υστερούμαστε. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!

Έχουμε μετατρέψει τα σπίτια μας σε μικρά καταφύγια, έχοντας ο καθένας από εμάς δεκάδες ζώα υπό την προστασία μας και την κάλυψη των αναγκών τους με αποκλειστικά δικές μας δαπάνες.

 

 

Ÿ     Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε ΛΟΙΠΟΝ,  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ.

Ÿ     ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

Ÿ     ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙ ΜΕΝ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΠΟΙΝΩΝ ΟΙ ΔΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΣΗΔΕΙΛΟΙ.

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Πρέβεζα 25 Νοέμβρη 2014

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα