17:35
19-2-2014
Πρέβεζα
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αν κάποιος παρακολούθησε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο τη συζήτηση για το θέμα της λεγόμενης «Αγροτικής Αγοράς» θα αντιλαμβάνονταν ότι περίσσευε ο λαϊκισμός από όλες τις πλευρές του Δημοτικού συμβουλίου με προεξέχοντα βέβαια τον Δήμαρχό μας. Οποιοσδήποτε λίγο μυημένος στο συγκεκριμένο θέμα που συζητιόνταν θα καταλάβαινε ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συζητάνε και τι αποφασίζουν. Διότι δεν δικαιολογείται διαφορετικά το γεγονός ότι ψήφισαν και πήραν την ίδια απόφαση για τον ίδιο χώρο η οποία κρίθηκε άκυρη από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μόλις πριν από λίγες μέρες σχετικά με την άδεια κατάληψης από τους παραγωγούς.
Αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της σύγχυσης που δημιουργείται είναι να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, οι επαγγελματίες από τη μία και οι παραγωγοί από την άλλη. Οι παραγωγοί μάλιστα με την προτροπή του Δημάρχου λίγο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίστηκαν και αυτοί σε δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Αν ο ρόλος του αιρετού άρχοντα είναι να χωρίζει τους πολίτες της Πρέβεζας, το κατάφερε.
Αντί να ακολουθεί τη νομιμότητα που είναι υποχρέωσή του, δηλώνει ότι δεν είναι υπέρ των προστίμων, αλλά αυτό δεν το έλεγε όταν λειτουργούσε η δική του Δημοτική Αστυνομία και μοίραζε τα πρόστιμα (δικαίως). Βέβαια στους παρανομούντες. Τότε ήταν μακριά οι εκλογές.
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να απειλεί επαγγελματίες ότι θα τους κλείσει τα μαγαζιά γιατί διαμαρτύρονται για το μπάχαλο που επικρατεί.
Και η άλλη πλευρά, οι παραγωγοί πελαγωμένοι και αυτοί μη γνωρίζοντας τι να κάνουν. Δεν φτάνει η οικονομική κρίση που έχει τσακίσει τα εισοδήματα, τους δημιουργούν την προσδοκία ότι μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους όπου θέλουν όποτε θέλουν αρκεί να το λέει ο Δήμαρχος. Εάν θέλουμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και όχι με την επίκληση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους τους κλάδους στη χώρα μας να φθάσουμε στο σημείο να παρανομούμε. Αν πράγματι ο Δήμος θέλει να βοηθήσει τους παραγωγούς δεν έχει παρά να νομιμοποιήσει την Λαϊκή αγορά που έχει δρομολογήσει ή να περιμένει την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου σε Αγροτική Αγορά πριν οδηγηθούμε σε κοινωνικό αυτοματισμό.
Καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Ο Σύλλογος Οπωροπωλών Παντοπωλών Πρέβεζας
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Οι ξένες γλώσσες που αξίζει να μάθετε
Πόσο σημαντική είναι η επαγγελματική διακόσμηση του χώρου μας;