ΩΡΑ
17:51
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17-6-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Οι άλλοι και μεις...... του Κώστα Καλέντζη


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

 

Θέλω με αυτό το δημοσίευμα να αποτυπώσω τη θετική εκδοχή μιας εξέλιξης. Υπήρξε ένα πρόβλημα με τη 2η φωτογραφία. Το μοναδικό άλσος της πόλης μας είναι «δύσκολο να φωτογραφηθεί χωρίς τη θέα αυτοκίνητου» γι’ αυτό έγινε μοντάζ.

 

 

 

Μια ευχάριστη έκπληξη

 

Μετά από ένα μήνα απουσίας μου, περπατώντας στο δρόμο του αισθητικού μας δάσους προς την παραλία, αναδύθηκε στο βηματισμό μου μια θετική εικόνα για το μέρος αυτό της πόλης.

Είναι αυτά τα μικρά γεγονότα που απαλύνουν τη σκληρή καθημερινότητα και δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Πιστοποιείται δε και κάτι που προσωπικά είναι σταθερή μου θέση για τα πράγματα στις τοπικές κοινωνίες δηλαδή ότι δεν χρειάζονται πάντα πολλά λεφτά (πολλές φορές και καθόλου λεφτά) για διευθετήσεις που ομορφαίνουν ένα μέρος  και αναβαθμίζουν τη βιωματική σχέση του πολίτη με αυτό.

Για τους κατοίκους της γειτονιάς μου ή και για τους άλλους περιπατητές, το να έχουν τη δυνατότητα να βαδίζουν με ασφάλεια στον πεζόδρομο του άλσους και σε ένα ιδιαίτερου κάλους φυσικό τοπίο, είναι πολύ σημαντικό.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι τελικά δεν είναι ακατόρθωτο στην πόλη μας να εφαρμοσθούν τα αυτονόητα στα οποία δεσπόζουσα θέση κατέχει η πεζοδρόμηση-ποδηλατοδρόμηση του άλσους της Κυανής (σημειωτέον χωρίς κόστος).

Η απόδοση του δρόμου στους πεζούς και ποδηλάτες μπορεί προς το παρόν να γίνει από το παρκινγκ μέχρι τον οικισμό Αγίου Γεωργίου.

Η ρύθμιση αυτή απαλλάσσει και από την έγνοια για περίφραξη του άλσους προς προστασία αυτού και των επισκεπτών από τα αυτοκίνητα.

Η πράξη αυτή (επαναστατική για κατεστημένες νοοτροπίες) είναι για μένα και για τους ορθόφρονες συμπολίτες μου, μία πράξη αναγκαία, είναι πράξη σεβασμού προς τον άνθρωπο, είναι τελικά μία παρέμβαση που θα δημιουργήσει την εικόνα μιας σύγχρονης κοινωνίας.

 

Για τους άρχοντες είναι ζήτημα μόνο βούλησης με τεράστια όμως πολιτική σημασία αφού σηματοδοτεί τη φυγή από συντηρητικές αντιλήψεις, πιστοποιεί και ενισχύει την έννοια της προοδευτικότητας και εν τέλει υλοποιεί τις δεσμεύσεις τους για μια ανθρώπινη πόλη.

 

 

Υγ 1

Θα ήταν μεγάλη απογοήτευση στο θέμα που θίγω να υπάρξει η τετριμμένη απάντηση << στα πλαίσια του έργου ανάπλασης της κυανής κλπ >> και τρέχα γύρευε ....

Μιλάμε για διευθέτηση ώστε τους επόμενους μήνες οι επισκέπτες της ακτής και οι πεζοπόροι να διασχίζουν ανενόχλητοι  το δρόμο του άλσους.

Αν υπάρξει  τεκμηρίωση (κυρίως κυκλοφοριακή) για το «δύσκολο του εγχειρήματος», ας εφαρμόσετε αυτή τη ρύθμιση προσωρινά για τους καλοκαιρινούς μήνες και για περιορισμένο χρόνο ώστε να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα και οι επιδράσεις στη λειτουργία της «πόλης».

 

Υγ 3

Παραθέτω ένα σχόλιο μου στο facebook (21/5/13) με την ευκαιρία της παρέλασης των ποδηλατιστών.

 

Το έθιμο της ποδηλασίας 

Καλό το έθιμο ας γίνει και κάτι πρακτικό πχ σε συνεννόηση και με άλλους φορείς ας κλείσετε το άλσος της κυανής για την απόδοσή του στους πεζούς και ποδηλάτες ή ας συγκεντρωθείτε στην υπόγεια διάβαση της ζεύξης στο κάστρο Αγίου Γεωργίου για καθαρισμό ώστε να αναδειχθεί η δυνατότητα κύκλωσης της πόλης με πεζόδρομο ποδηλατόδρομο που μόνο μέσω αυτής της διάβασης είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. 

 

Κώστας Καλέντζης

Κάτοικος οικισμού  Αγ. Γεωργίου 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα