ΩΡΑ
14:03:11
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΠρέβεζα: Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ για λύματα που καταλήγουν στην Θάλασσα...


 

 

Με αφορμή την  ανάρτηση στο διαδίκτυο άρθρου  με τίτλο «ένα οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή της Δημοτικής αρχής» θέλουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω :

   Στο άρθρο αναφέρεται  ότι άνθρωπος της Δημοτικής  αρχής ενημέρωσε τον αρθρογράφο  περί ύπαρξης κακοτεχνίας στον  Βιολογικό. 

  Οι υπηρετούντες  τη Δημοτική Αρχή (Δημοτικοί Σύμβουλοι, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) καθώς και όλοι οι δημότες έχουν προσκληθεί επανειλημμένα να επισκεφθούν το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού και να ενημερωθούν από την υπηρεσία μας για τη λειτουργία του.

Τον συγκεκριμένο τον προσκαλούμε να το επισκεφθεί προκειμένου να διαπιστώσει την άψογη λειτουργία τόσο του εργοστασίου, όσο και του δικτύου, ώστε να αποφευχθεί και στο μέλλον οποιαδήποτε διάδοση λάθος πληροφοριών που μόνο αναταραχή και προβληματισμό προκαλούν ειδικά στην  αρχή της τουριστικής περιόδου.

 Στο συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεται ο αρθρογράφος υπάρχει η απόληξη του χειμμάρου «Καρυδάς» που ως γνωστόν μεταφέρει τα όμβρια ύδατα που ξεκινούν από την περιοχή της ΒΙΠΕ μέχρι τη θάλασσα.

Από πλευράς ΔΕΥΑΠ τα  τελευταία χρόνια έχουν κατασκευασθεί νέοι αγωγοί αποχέτευσης μετατρέποντας το παλαιό παντορροϊκό σύστημα αποχέτευσης (λύματα και όμβρια) σε χωριστικό.

Οι περισσότερες οικοδομές  που βρίσκονται εκατέρωθεν του  χειμάρρου και μέχρι τα όρια  του σχεδίου πόλης έχουν συνδεθεί  όλες στο νέο σύστημα, οπότε  τα λύματά τους μεταφέρονται  όλα στο εργοστάσιο επεξεργασίας.
Τα εκτός σχεδίου πόλης εξυπηρετούνται από βόθρους γνωστής ή άγνωστης κατάληξης.

 Επίσης στην εντός σχεδίου  πόλης κοίτη του χειμάρρου έχει διαπιστωθεί απόρριψη απορριμμάτων, που κάθε καλοκαίρι Δήμος και Νομαρχία – Αντιπεριφέρεια δαπανούν αρκετά χρήματα για τον καθαρισμό τους.

Στη συγκεκριμένη περιοχή (οδός Ατιττάνων – περιοχή Νοσοκομείου) και στα εντός σχεδίου κτίρια, υπάρχουν ελάχιστες κατοικίες, που είτε γιατί δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που βρίσκεται η παροχή αποχέτευσης, είτε γιατί παρανόμως έχουν χρησιμοποιήσει στη νέα οικοδομή την παροχή της παλαιάς (μικρής ποσότητας λυμάτων διοχέτευσης), δεν έχουν συνδεθεί με τον νέο αγωγό.

Από πλευράς ΔΕΥΑΠ έχουν  εντοπισθεί οι περισσότερες από  αυτές και ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 προβλέπεται και θα ξεκινήσει  σύντομα η κατασκευή νέου συλλεκτηρίου αγωγού και η σύνδεση  με το νέο χωριστικό αγωγό αποχέτευσης, έτσι ώστε να περιορισθεί όσο γίνεται περισσότερο η ύπαρξη τυχόν λυμάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Όσον αφορά τα θαλάσσια νερά της περιοχής οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα δεν έδειξαν δείγματα μόλυνσης.

       Από τη ΔΕΥΑΠ

|


Ροή Ειδήεων

20:50 | Ήπειρος
Έρχεται lockdown σε Ιωάννινα και Καστοριά


21:14 | Πρεβεζα
Τουλάχιστον 8 κρούσματα κορονοϊού μετά από κηδεία στην Φιλιππιάδα


21:14 | Πρεβεζα
108 από την απελευθέρωση της Πρέβεζας


20:05 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 175 κρούσματα σε Αττική, 49 σε Θεσσαλονίκη, 28 στις Σέρρες


12:33 | Ελλάδα
Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το ''Εξοικονομώ-Αυτονομώ''


18:01 | Ελλάδα
Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 12-10-2020


16:01 | Πρέβεζα
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


10:07 | Πρέβεζα
Στο Επίπεδο 2 ο Ν.Πρέβεζας στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας


09:05 | Πρέβεζα
Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής


08:49 | Πολιτική
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro


12:54 | Πρέβεζα
Τα Tweets της προέδρου της επιτροπής 2021 Γ. Αγγελοπούλου από την Πρέβεζα


11:41 | Ελλάδα
Δίκη Χ.Α. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός ένοχοι για ένταξη και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης


13:25 | Πρέβεζα
Video από την επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου στην Πρέβεζα


09:32 | Πρέβεζα
Πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου της Επιτροπής ''ΕΛΛΑΔΑ 2021'' στην Πρέβεζα