ΩΡΑ
19:02:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ..ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!!!


ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ …..ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!!!

 

 

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, προσφέρουν πολυτιμότατες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

 

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε μεγάλο ή μικρό Δήμο, συμπαραστέκονται στα πολλά προβλήματα των ηλικιωμένων, ανήμπορων πολιτών αλλά και ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχει Δήμος στη χώρα μας που να μην υλοποιεί το «Βοήθεια στο Σπίτι». Δεν υπάρχει γεωγραφική περιοχή, δημοτικό διαμέρισμα, που οι ανήμποροι πολίτες του, να μην εξυπηρετούνται από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» με 879 Δομές πανελλαδικά.

 

Η εγκατάλειψη, η μοναξιά, τα προβλήματα υγείας, τα γηρατειά και πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας, βρίσκουν επίλυση μέσα από τη φροντίδα που παρέχει το «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο λειτουργεί ως αρωγός αλλά και ως πρωτοπόρα δράση, ελλείψει μόνιμων θεσμοθετημένων υπηρεσιών του κράτους πρόνοιας! Για αυτό, και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί από θεσμικούς φορείς (Εθνική σχολή δημόσιας υγείας, πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ως η δομή με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που υλοποιείται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, με τη λειτουργία των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» εξοικονομούνται πάνω από ένα δις ευρώ το χρόνο, καθώς δεν επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία αφού αποφεύγεται η ιδρυματοποίηση, περιορίζεται η αλόγιστη συνταγογράφηση, καθώς τα νοσήλια και οι έκτακτες διακομιδές με την αγωγή και προαγωγή υγείας που εφαρμόζεται, και την πρόληψη μέσω της συστηματοποίησης των εξετάσεων.

Και όλα αυτά, κάτω από την ομπρέλα νομιμότητας, διαφάνειας και φερεγγυότητας που εξασφαλίζει η τοπική αυτοδιοίκηση ως φορέας υλοποίησης.

 

Και όμως, ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, παραπαίει εδώ και τόσα χρόνια, φορτώνοντας με αγωνία και αβεβαιότητα τόσο τους 3500 περίπου εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, όσο και τους 130.000 πανελλαδικά ωφελούμενους καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση που κάθε φορά καλείτε να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί ο τρόπος υλοποίησής του.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις, έχουν αναγκάσει τη χώρα μας σε δημοσιονομική προσαρμογή άνευ προηγουμένου.

Η φτώχεια καλπάζει, η ανεργία το ίδιο, οι νεόπτωχοι πληθαίνουν παντού.

Η ελληνική κοινωνία είναι σε ελεύθερη πτώση και μάλιστα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας το οποίο θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας, για τις ευάλωτες ομάδες.

Το μόνο που υπάρχει είναι τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται μέσα από τους Δήμους όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ κ.λπ. τα οποία όμως παραπαίουν λόγω έλλειψης κεντρικής στρατηγικής, σε ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει μόνιμα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά και συνάμα ποιοτικά στις τοπικές ανάγκες που υπάρχουν και συνεχώς προκύπτουν.

 

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ειδικά στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα οι δομές αυτές πρόνοιας όχι απλά να θεσμοθετηθούν αλλά να διευρυνθούν και να αναβαθμιστούν, να συμπεριλάβουν και άλλες πληθυσμιακές ομάδες που νοσούν ή προκύπτουν! Απεναντίας όμως, βλέπουμε να συνεχίζουν να είναι αίολες στη τύχη τους με πρόσφατα παραδείγματα το θέμα με τα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Και όταν κάποια στιγμή, εξασφαλίστηκαν με Νόμο, χρήματα για την λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι», η πολιτεία, αντί να το θεσμοθετήσει ως όφειλε, ψήφισε με Νόμο το νέο Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», που «υποτίθεται» ότι, θα παγίωνε την βοήθεια και την φροντίδα προς τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ, όμως έτσι όπως έχει σχεδιαστεί και με τα κριτήρια που αυτό θέτει, βγάζει εκτός, την πλειοψηφία των εν δυνάμει ωφελουμένων, και δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό και τους στόχους του ήδη ισχύοντος Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»!

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το «κατ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», προτρέπει τους εργαζόμενους να συστήσουν Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ρίχνοντας την φροντίδα των ευπαθών ομάδων, στον καιάδα του ιδιωτικού επιχειρείν, αφού απουσιάζει η συμμετοχή της πολιτείας.

 

Έτσι λοιπόν, πρόσφατα, εργαζόμενοι και Δήμοι, προσβάλαμε αυτή την πρόθεση της πολιτείας και καταφέραμε για άλλη μια φορά να πάρουμε μια παράταση έως τέλος του Σεπτεμβρίου 2013. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και περνάει γρήγορα…

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»,

 

 

ΛΕΜΕ ΟΤΙ:

 

• ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

 

• Έφτασε η ώρα η Πολιτεία ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!

 

 

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΥΜΕ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΚΑΙ 31 ΜΑΙΟΥ 2013

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

 

ΖΗΤΑΜΕ:

 

• Την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δημοτικές Δομές

 

• Την σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

 

• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών και έχουν φτάσει σε οικονομική εξαθλίωση!!!!

 

 

 

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

|


Ροή Ειδήεων

21:14 | Πρεβεζα
Τουλάχιστον 8 κρούσματα κορονοϊού μετά από κηδεία στην Φιλιππιάδα


21:14 | Πρεβεζα
108 από την απελευθέρωση της Πρέβεζας


20:05 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 175 κρούσματα σε Αττική, 49 σε Θεσσαλονίκη, 28 στις Σέρρες


12:33 | Ελλάδα
Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το ''Εξοικονομώ-Αυτονομώ''


18:01 | Ελλάδα
Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 12-10-2020


16:01 | Πρέβεζα
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


10:07 | Πρέβεζα
Στο Επίπεδο 2 ο Ν.Πρέβεζας στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας


09:05 | Πρέβεζα
Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής


08:49 | Πολιτική
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro


12:54 | Πρέβεζα
Τα Tweets της προέδρου της επιτροπής 2021 Γ. Αγγελοπούλου από την Πρέβεζα


11:41 | Ελλάδα
Δίκη Χ.Α. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός ένοχοι για ένταξη και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης


13:25 | Πρέβεζα
Video από την επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου στην Πρέβεζα


09:32 | Πρέβεζα
Πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου της Επιτροπής ''ΕΛΛΑΔΑ 2021'' στην Πρέβεζα


17:38 | Ήπειρος
Μίνι lockdown σε Ιωάννινα και Αχαΐα


18:50 | Ελλάδα
COVID-19 - 229 νέα κρούσματα