ΩΡΑ
15:38:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑγρίνιοΒόνιτσα: Όλες οι πτυχές και οι ενέργειες για Σάλτινη-Κουκουμίτσα


Γράφει ο Αποστολάκης Παντελής για το amvrakikonews

  

 

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες , μετά την δημοσιοποίηση του θέματος της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας από το amvrakikosnews. Οι υπεύθυνοι του amvrakikosnews την Παρασκευή 10 Μαΐου ενημερώθηκαν πλήρως από τον συμπολίτη μας Στέλιο Ντίνο για το ΦΕΚ της Κυβερνήσεως.

 

Από εκείνη την ημέρα και μετά ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πανικόβλητος προσπάθησε να ψάξει το θέμα και να έρθει σε επαφή με Βουλευτές και με τους αρμόδιους του θέματος.

 

Πραγματικά μέχρι σήμερα από πληροφορίες που έχουμε ο Δήμος είχε κάνει σποραδικές και χωρίς καμία ουσία επαφές με φορείς και οργανισμούς.

 

Ουσία καμία, αποτέλεσμα κανένα.

 

Εδώ και δυόμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή απλά ήταν θεατής της εξέλιξης των «οάσεων» της Βόνιτσας. Ούτε μια φορά δεν είχε έρθει ουσιαστικό θέμα με το « τι μέλλει γενέσθαι» με την Σάλτινη και την Κουκουμίτσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ούτε μια φορά επί της ουσίας δεν δέχτηκαν την βοήθεια ανθρώπων που διοικούσαν τον Δήμο Ανακτορίου και γνώριζαν το θέμα και είχαν «τρέξει» διαδικασίες για την αγορά και την αξιοποίηση της Σάλτινης.

 

Δυστυχώς το μόνο που κάνει η Δημοτική Αρχή για την Βόνιτσα είναι να υλοποιεί έργα και σχέδια που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Ουσιαστικά έχει το ρόλο του διεκπεραιωτής και εκτελεστή. Από πρωτοβουλίες ουσιαστικά καμία ή της τελευταίας στιγμής και μετά από ανακαίνιση του θεμάτων από την Αντιπολίτευση ή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

Επί της ουσίας τώρα και επί του θέματος . Για το νησάκι της Κουκουμίτσας και το Άλσος της Σάλτινης έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια διαδικασίες για να παραμείνει η περιοχή στην Βόνιτσα.

 

Η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα ήταν ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια για ανάπτυξη του πρώην Δημάρχου Ανακτορίου Άγγελου Αποστολάκη , ο οποίος προσπάθησε να περάσει την Σάλτινη και την Κουκουμίτσα στην δικαιοδοσία του τότε Δήμου χωρίς κανένα κόστος. Όμως η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη κατοχύρωσε προς όφελος του Δημοσίου όλα τα ακίνητα που είχε τότε και που δεν ήταν και τόσο γνωστά ή υπήρχαν ασάφειες ως προς την δικαιοδοσία.

 

Παρόλα αυτά ο τότε Δήμαρχος τόλμησε και αψηφώντας προς όφελος της Βόνιτσας το κράτος δημιούργησε και έκανε την εντυπωσιακή ανάπλαση της Σάλτινης (που μέχρι τότε ήταν σκουπιδότοπος ) και της Κουκουμίτσας. Έφτιαξε ένα άλσος με πολλά δένδρα με μονοπάτια και δρόμους με την κατασκευή χώρου για ιπποδρομίες. Τέλος σύνδεσε την Κουκουμίτσα με την Σάλτινη με μια εντυπωσιακή Γέφυρα και έδωσε άλλο αέρα στην είσοδο της Πόλης.

 

Μετά την εποχή της Δημαρχίας του κυρίου Γιώργου Αποστολάκη έγιναν ενέργειες για αγορά της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας , έτσι ώστε ο Δήμος να επενδύσει και να στηρίξει εκεί την οικονομική του ανάπτυξη.

 

Το θέμα είχε προχωρήσει αρκετά και η τότε Δημοτική Αρχή είχε φτάσει ένα βήμα από την αγορά της Σάλτινης και την παραχώρηση της Κουκουμίτσας.

 

Μετά από πολλές ενέργειες η ΚΕΔ (ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) στις 4/12/09 είχε στείλει έγγραφο με το οποίο αναφέρει ότι πουλάει το Άλσος Σάλτινης στον Δήμο Ανακτορίου με το ποσό των 1.095.000 (σε 20 ετήσιες ισόποσες δόσεις με επιτόκιο 3%) και παραχωρεί την Νήσο Κουκουμίτσα στον Δήμο Ανακτορίου. Το θέμα πήγε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για έγκριση και εκεί κόλλησε αφού τότε ήταν νωπό το θέμα του Βατοπεδίου και το κράτος μπλοκάριζε τότε κάθε περίπτωση πώλησης δημόσιας περιουσίας ακόμη και σε Δήμους.

 

Από εκεί και πέρα τίποτα , καμία προσπάθεια καμία εξέλιξη . Η νέα διοίκηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ούτε που ενδιαφέρθηκε επί της ουσίας για το τόσο σοβαρό θέμα. Το μόνο που έγινε από πληροφορίες του amvrakikosnews ήταν κάποιες επαφές με κλιμάκιο της ΚΕΔ στην ΆΡΤΑ και μερικές συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν θέσεις στον Κρατικό Μηχανισμό και θα μπορούσα ίσως να βοηθήσουν.

 

Η Δημοτική Αρχή από την αρχή έπρεπε να παρακολουθεί το θέμα . από την πρώτη στιγμή έπρεπε να κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να μπλοκάρει την μεταβίβαση της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

Εδώ και λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι «ξύπνησαν» και μετά από τις ενέργειες που έκανε η αντιπολίτευση (ζήτησε κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο με αίτηση που έγινε την Δευτέρα) όρισαν Δημοτικό Συμβούλιο για την Τετάρτη 15/05/2013 και ώρα 18.00 και Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας σήμερα Τρίτη και ώρα 20.00.

 

Επίσης έκλεισαν ραντεβού μέσω Βουλευτή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για σήμερα το μεσημέρι. Να τονίσουμε εδώ ότι υπάρχουν δηλώσεις του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας για ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και ένα μήνα για συνάντηση και τελεσφόρησαν για σήμερα (μετά από τον ντόρο που έχει γίνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Πραγματικά αυτή η δήλωση δεν πας πείθει . Σίγουρα όμως με την κίνηση αυτή θέλει να κερδίζει για άλλη μια φορά τις πολιτικές εντυπώσεις και όχι να παράγει έργο επί της ουσίας.

 

Βέβαια είναι άξιου αναφοράς οι κινήσεις του πρώην Δημάρχου Ανακτορίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Αποστολάκη Γιώργου που σήμερα βρίσκεται και αυτός σε επαφές με τους υπευθύνους του θέματος και προσπαθεί και αυτός να βρει μια λύση. Άλλωστε ο κύριος Αποστολάκης είναι γνώστης της υπόθεσης και από τους ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν για την Σάλτινη και την Κουκουμίτσα

 

Το θέμα το έβγαλαν στην Δημοσιότητα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιοχής (amvrakikosnews,katounanews,xiromeronewsκ.α.) και για συζήτηση το έφερε σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλην του Κυρίου Μωραΐτη Νίκου). Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχοι μετά κατάλαβαν ότι έχουν υποχρέωση να κινηθούν για το θέμα.

 

Ας καταλάβουν ότι πολιτικά παιχνίδια και εντυπωσιασμοί δεν χωρούν σε τόσο σοβαρή υπόθεση . Ας αφήσουν τις μεγαλοπρεπείς δηλώσεις σε τοπικά κανάλια και ας κάνουν πράγματα ουσιαστικά που θα ωφελήσουν τον τόπο

 

Η άποψη των περισσοτέρων Βονιτσάνων είναι ξεκάθαρη .

 

Όχι στο ξεπούλημα της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας , ναι στην αξιοποίηση της και την εκμετάλλευση της προς όφελος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και των πολιτών.

 

|


Ροή Ειδήεων

19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας


13:45 | Πρέβεζα
Προέκυψαν οι ανάδοχοι μηχανικοί στο Open Mall της Πρέβεζας


13:22 | Πρέβεζα
Επιστολή Ιωάν. Μπούρη στον Πρωθυπουργό


14:39 | Κόσμος
Aποτελεσματικό κατά 90% ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο της