ΩΡΑ
13:38:42
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΟμιλία Γεροβασίλη τα εγκαίνια γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Φιλιππιάδα.


 

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

φίλες και φίλοι,

   νοιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλιππιάδα και ευχαριστώ τη γραμματεία για την πρόσκληση.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

   προχθές κλείσαμε ένα χρόνο από τις περσινές πρώτες εκλογές. Ήταν 6 Μαΐου, όταν ο λαός ακούμπησε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Πάμε μαζί».

   Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε γρήγορα, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, γιατί αυτή ήταν η ευθύνη που αναλάβαμε, γιατί αυτή ήταν η εντολή που μας δόθηκε.

   Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ωριμάσαμε κι εμείς, όλοι μας και ο καθένας προσωπικά χρειάστηκε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, για να αντεπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

   Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά. Τα πήγαμε τέλεια; Όχι. Υπάρχουν ελλείψεις; Σίγουρα ναι. Τις γνωρίζουμε; Όχι μόνο τις γνωρίζουμε, αλλά τις διορθώνουμε με γοργά βήματα.

 

Φίλες και φίλοι,

   όλοι μας ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η χώρα, τι Γολγοθά περνάει η κάθε ελληνική οικογένεια.

   Οι τρικομματικοί υπηρέτες των μνημονιακών πολιτικών, ακόμη και τώρα, μετά την καταστροφή που δημιούργησαν, συνεχίζουν τυφλά να επιβάλλουν τα ίδια αδιέξοδα.

Όλα αυτά τα γνωρίζετε, τα βιώνετε καθημερινά. Αυτό όμως που τώρα χρειάζεται, είναι να βγούμε μπροστά, να πλησιάσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε για τη δική μας πρόταση.

   Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση, έχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση. Έχει πρόγραμμα που συνεχώς το εμπλουτίζει και το συνδιαμορφώνει μαζί με την κοινωνία, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας κι όχι των τοκογλύφων.

   Αυτή είναι η εναλλακτική πολιτική που θα ακολουθήσει σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο μικρότερη θα είναι η καταστροφή που θα έχει επιφέρει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, τόσο πιο πολλά εργαλεία ανάπτυξης θα έχει η κυβέρνηση της αριστεράς στα χέρια της, τόσο πιο γρήγορα θα σταθεί ξανά η κοινωνία στα πόδια της.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

   αυτό το πρόγραμμα, αυτό το σχέδιο, πρέπει να το μάθει ο κάθε Έλληνας, να ξέρει τι του λέμε, τι εννοούμε όταν μιλάμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

   Ο κόσμος έχει μάθει να ενημερώνεται από τα συνηθισμένα κανάλια μαζικής ενημέρωσης, όπου το μιντιακό σύστημα διαπλοκής παραπληροφορεί, διαστρεβλώνει και συκοφαντεί τις θέσεις μας και τα μέλη μας.

   Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι στην Παντάνασσα ή στο Ριζοβούνι θα διαβάζουν «Αυγή»,  θα ακούνε «Στο Κόκκινο», θα μπαίνουν στο Internet για να διαβάσουν τι γράφει το «Left».

 

Φίλες και φίλοι,

   σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει να δοθεί προσοχή. Πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον κόσμο, να μας νοιώθει δίπλα του, να γειωθούμε με την κοινωνία.

   Τα εγκαίνια των νέων γραφείων στην Φιλιππιάδα δίνουν την αφορμή και την ευκαιρία. Τόσο στο επίπεδο της κινηματικής και εξωστρεφούς μας δράσης,

όσο και σε εκείνο της συμμετοχής στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπων που θα δούνε «από μέσα» τον τρόπο που λειτουργούμε, με δημοκρατία και ουσία.

   Είναι αναγκαίο να φέρουμε κοντά στις οργανώσεις και στις δράσεις μας

ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες, όσους ήδη δίνουν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, τη φασιστική απειλή.

   Εκατοντάδες συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες μας. Τους προσκαλούμε όλους και τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στις λειτουργίες και τις δραστηριότητές μας, με συντροφικότητα και ανοιχτό μυαλό, καταπολεμώντας αποκλεισμούς και «ιδιοκτησίες» του εγχειρήματός μας. Χρειαζόμαστε ανοιχτά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ παντού.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

   κλείνοντας θέλω να ευχηθώ, τα γραφεία αυτά να γίνουν χώρος παραγωγής νέων ιδεών.

   Τίποτε δεν γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, η αλλαγή της ζωής μας δεν γίνεται από φωτισμένες ηγεσίες. Περνάει μέσα από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις ιδέες τους., την έμπνευσή τους και τη δουλειά που περνάει μέσα απ’ όλους εμάς.

|


Ροή Ειδήεων

19:44 | Ελλάδα
Σεισμική δόνηση πριν από λίγο στην Κρήτη


09:32 | Πρέβεζα
Σημαντικές υλικές ζημιές από την πυρκαγια στην ALPHA bANK


09:05 | Πρέβεζα
Πυρκαγιά στην ALPHA BANK της Πρέβεζας τα ξημερώματα [Video]


18:50 | Ελλάδα
Δείτε που θα ''κινηθεί'' ο ΙΑΝΟΣ τις επόμενες ώρες [Video]


18:01 | Πρέβεζα
Πτώση δέντρων στο Μονολίθι


12:33 | Ελλάδα
Δυτικά της Ζακύνθου η καταιγίδα


11:32 | Αρθρογραφία
Περι τουρκίας.... λιγο πριν την Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου


11:09 | Πρέβεζα
Συναντήσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με φορείς της Πρέβεζας


18:50 | Πρέβεζα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στην ΕΡΤ 3 ''Κάθε μέρα Ελλάδα''


09:05 | Πρέβεζα
ΣΤΟ ΒΕΡΓΙΝΑ TV Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΙΖΩΝ


13:35 | Ήπειρος
Συνελήφθη ημεδαπός γιατί ΄΄ έσπασε '' την καραντίνα


13:20 | Πρέβεζα
Νέα υιοθεσία αδέσποτου από δημότη


13:10 | Ήπειρος
Θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος της πολιτικής προστασίας


09:05 | Ελλάδα
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των πανελλαδικών 2020


12:06 | Life&Style
Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος


13:05 | Πρέβεζα
3ημερο bazaar... η φετινή Λευκή Νύχτα στην Πρέβεζα