ΩΡΑ
15:44:12
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠολιτικήΣυνάντηση Σαμαρά με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ)


 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσου Βολουδάκη, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαου Δασκαλάκη και του Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Πτωχού, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ειδικότερα με τους επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση Τεχνολογίας CEBIT.

Μία από τις βασικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι η ανάδειξη των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και καινοτομίας. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί περιφερειακό τεχνολογικό κέντρο με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της. Πέρα από τις ξένες επενδύσεις, που ήδη ανακοινώνονται, οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας έχουν το δικό τους σημαντικό και διακριτό ρόλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζουν έμπρακτα την εθνική προσπάθεια και επενδύουν στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, παράλληλα με επενδύσεις σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη που θα αποφέρουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

 

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τη συνεργασία που είχατε;

Κωστής Χατζηδάκης: Ήταν σημαντική η συνάντηση, γιατί οι εταιρείες αυτές Τεχνολογιών και Πληροφορικής και γενικότερα Επικοινωνιών έχουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση.

Είναι εταιρείες που το «παλεύουν», είναι εταιρείες οι οποίες είναι εξωστρεφείς, είναι εταιρείες οι οποίες έμειναν όρθιες μέσα στην κρίση. Απ’ ό,τι μας είπαν, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει σιγά- σιγά να κάνουν καινούριες προσλήψεις.

Επομένως, είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας. Δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, αλλά πάντως τα μηνύματα αισιοδοξίας πληθαίνουν.

 

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε καταρχήν τι ζήτησαν αυτές οι εταιρείες από τον Πρωθυπουργό;

Μανούσος Βολουδάκης: Ο χώρος της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών είναι ένας κρίσιμος χώρος, ένας κρίσιμος τομέας και για την ανάπτυξη της χώρας και για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η δική μας παρουσία στη συνάντηση αυτή. Προχωρούμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των εταιρειών του κλάδου, με τη συμμετοχή της αγοράς.

 

Δημοσιογράφος: Θέλετε να μας πείτε λίγο για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;

Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΣΕΠΕ): Μόλις τελειώσαμε τη συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Θεωρούμε ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Παρουσιάσαμε στον κύριο Πρωθυπουργό την πρόταση του ΣΕΠΕ για τις νέες τεχνολογίες. Κατά τη γνώμη μας, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό κέντρο νέων τεχνολογιών, γιατί διαθέτει την πρώτη ύλη που είναι ένα υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, κατά τη γνώμη μας, αποτελούν ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Σε αυτήν την προσπάθεια οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών θα είναι δίπλα.

Δημοσιογράφος: Τι ζητήσατε από τον Πρωθυπουργό;

Τάσος Τζήκας: Ζητήσαμε αυτό που λέμε χρόνια τώρα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Αυτό τουλάχιστον μας έδειξε ο κύριος Πρωθυπουργός. Ζητήσαμε η Ελλάδα να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τις νέες τεχνολογίες μια μορφή τουρισμού. Όπως είναι ο τουρισμός στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα, πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες, επειδή στηρίζονται στον παράγοντα άνθρωπο, μπορούν να γίνουν μια στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα.

|


Ροή Ειδήεων

19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας


13:45 | Πρέβεζα
Προέκυψαν οι ανάδοχοι μηχανικοί στο Open Mall της Πρέβεζας


13:22 | Πρέβεζα
Επιστολή Ιωάν. Μπούρη στον Πρωθυπουργό


14:39 | Κόσμος
Aποτελεσματικό κατά 90% ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο της