ΩΡΑ
16:03:28
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
2-5-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑρθρογραφίαΡε σεις, τι θα γίνει με τα μνημόνια. Τόσα Update.ούτε τα Windows κάθε τρεις μήνες. Βλέπεις οι εξελίξεις τρέχουνε και η Μέρκελ αγωνίζεται να μας προλάβει!!!!!........


Γράφει ο Βασίλης Καραβάσης

 

....Έγραφα μόλις προχθές για τα Update του μνημονίου όπως και παλιότερα, για την ανάγκη ΡΙΖΙΚΩΝ αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ΣΤΗ ΔΟΜΗ του κράτους που μας έφερε εδώ που είμαστε!!! Δυστυχώς τα δομικά προβλήματα της κρίσης ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να υφίστανται και από πουθενά ΔΕΝ υπάρχει διάθεση επίλυσης τους, ούτε από το σαθρό κράτος της εγχώριας τρόικας, ούτε από τους ανεγκέφαλους τεμπέληδες του δημοσίου τομέα, που υπέρμετρα πολλοί, εξακολουθούν να αρμέγουν ΧΩΡΙΣ να παράγουν ΤΙΠΟΤΑ!!! Αλλά και ούτε από την διοίκηση όπου υπουργοί ΑΓΝΟΟΥΝ τα καθήκοντα τους και τις υποχρεώσεις!! Και ερχόμαστε σε δεινή θέση γιατί η «μεσαία» τάξη (ΠΟΙΑ????) βάλλεται πανταχόθεν και πληρώνει ΟΛΑ όσα επιβάλλει η ΕΜΜΟΝΗ της Τρόικας και των γερμανών, καθώς και η ΒΛΑΚΕΙΑ της δικής μας τρόικας. Και αν το ξέρετε καλό είναι να το θυμάστε και να θυμούνται και εκεί στην κυβέρνηση κιόλας, ότι πρέπει να εισπράττουμε για να πληρώνουμε!! Το λέω γιατί διάβασα για έναν γιατρό που απειλείται με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων για χρέη του προς το ΔΗΜΟΣΙΟ όταν ο ΕΟΠΠΥ και (κατ’ επέκταση) το δημόσιο αρνούνται να τον αποζημιώσουν!! Ο ορισμός της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ για να ΜΗΝ πω της Μ@λ@κίας!! Κατά τα άλλα πάμε καλά και οι δείκτες έρχονται στα ίσα τους αλλά ΔΕΝ πειράζει που έκοψε (λίγο) το αυγολέμονο!!! Θα διορθωθεί όταν θα πάρουμε τα 8,8 δις… και η γη … ..συνεχίζει να γυρίζει!!! Φως στο τούνελ?? Αργεί ακόμα!! Πολύ!! Μπήκαμε, περπατήσαμε, κουραστήκαμε, απογοητευτήκαμε, και επειδή ΔΕΝ βλέπουμε την άκρη του με το φως, προσπαθούμε να γυρίσουμε πίσω. Κάποιοι όμως, απελπισμένοι, ηλίθιοι, τρελοί, μαζοχιστές, άλογοι και παράλογοι μας σπρώχνουν ΜΠΡΟΣΤΑ!! Στο βάθος!! Και πιο βαθιά!! Εκεί που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ και το οξυγόνο!! Πειραματιζόμενοι με έναν ολόκληρο λαό και τις αντοχές του!!! Και βγαίνουν μετά και μιλάνε για συνεννόηση και για θετικό κλίμα στις συνομιλίες. Και για τις καλύτερες των εντυπώσεων. Που δώσαμε και πήραμε. Παρά το ότι συνεχίζουμε σε κάτι που ΟΛΟΙ χαρακτηρίζουν σαν τον ορισμό της παράνοιας. ΑΚΟΜΗ φαντάζονται εκεί στας Ευρώπας (μάλλον ΜΟΝΟ στην Γερμανία πλέον) ότι με τις ίδιες ενέργειες, την ίδια τακτική, την ίδια κατεύθυνση θα έχουν (κάποια στιγμή) διαφορετικά αποτελέσματα. Εμείς θα ζούμε για να τα δούμε???

 

Και εκτός των άλλων, παρόλα που τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ (πάμε για το 4ο) έχουν ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ τα ΠΑΝΤΑ (Υγεία και κοινωνικό κράτος, ατομικά δικαιώματα και κεκτημένα παλαιόθεν στα εργασιακά, την τσέπη μας και την διάθεση μας…) έχεις και μια αντιπολίτευση «Χάρμα ειδέσθαι», να ΜΗΝ μπορεί να αρθρώσει μια σοβαρή κουβέντα για να «δείξει» -έστω- κάτι καλό ή καλύτερο από αυτό που μας δείχνει συνέχεια… (το τίποτα …λέμε τώρα….) απέναντι στην κυβέρνηση (…ΝΑ ΤΗΝ κάνει ο Θεός..) που ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ στις εντολές της Μέρκελ, των γερμανών, της Τρόικας και του ΔΝΤ, ΔΕΝ έχει να επιδείξει ούτε έργα, ούτε σχέδια, ούτε ελπίδα, ούτε όραμα, ούτε διάθεση καν, να προσπαθήσει να κάνει κάτι (καλό) για όλους εμάς!! Μόνο νέους φόρους ή παλιούς με ΝΕΑ ονόματα που απομυζούν και τα τελευταία μετρητά από τον λαό!! Βλέπετε μπορεί να ΜΗΝ κούρεψαν τις καταθέσεις μας όπως στην Κύπρο αλλά το τι και πόσα χρήματα πήρανε από την ΥΠΕΡ-φορολόγηση των ακινήτων …δε λέγεται. Και πραγματικά σε έναν λαό που ιδιοκατοικεί σε ποσοστό ΑΝΩ του 70 % το οίκημα μπορεί να θεωρηθεί «αγελάδα». Ίσως και μεγαλύτερη από τα μετρητά!! Και σίγουρα μεγαλύτερη από το αυτοκίνητο!! Και μιας και ΔΕΝ βγάζουν πλέον από τα αυτοκίνητα… Και έπεται και συνέχεια!! Άλλωστε οι φόροι έρχονται για να μείνουν. Μόνο που εδώ καθιστούν –πια- εξαιρετικά δύσκολη την διαχείριση των νοικοκυριών και την οποιαδήποτε (ευκταία) ανάκαμψη της οικονομίας μας αλλά και της κοινωνίας μας !!! Και κάτσε.. ακόμα πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!! Ακριβά κιόλας!!! Μην δεν τους φτάσουν τα 50 δις και χρειαστεί να «τσοντάρουμε» κι εκεί!! Πληρώνουμε (μαζί και η Κύπρος) τα λάθη της Τρόικας και την κακία του δυνατού στον σχεδιασμό των μνημονίων όπως βέβαια και την ΤΡΑΓΙΚΑ προβληματική εφαρμογή τους από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή αλλά και τις προηγούμενες!! Και έτσι το έλλειμμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχίζει να υφίσταται, και να διατηρείται απαράδεκτα υψηλό, και το δημόσιο ΝΑ ΜΗΝ σταματά να χρειάζεται και να δανείζεται, παρά την μεγάλη μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ή άλλων παροχών και φυσικά παρά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αύξηση του φορολογικού μας φορτίου!! Και μην ξεχάσω να ρωτήσω τους ταγούς μας (μιας και όλοι προβλέπουν ύφεση και στην Ευρώπη και βλέπουν τα πράγματα να σφίγγουν και για άλλες χώρες) αν τα πράγματα χειροτερέψουν ή (μακριά από εμάς… Παναγιά μου..) φτάσουν στο απροχώρητο, πως θα μας αντιμετωπίσουν οι γερμανοί?? Εμάς και τους υπόλοιπους «προβληματικούς» του νότου?? Με κατανόηση?? ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ …???

Το λες και ΤΡΑΓΩΔΙΑ !!! Πάμε χαμένοι !!!!

 

Αλλά (λέγεται ότι..) μετά τον Γολγοθά και την Σταύρωση, έρχεται και η Ανάσταση!! Και η χαρά της γιορτής!! Συμφωνώ!! Αρκεί βέβαια να μην έχεις την τύχη του ΟΒΕΛΙΑ!!

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Φίλοι!!!

|


Ροή Ειδήεων

09:42 | Πρέβεζα
Silver Alert για τον εντοπισμό του 47χρονου από την Πρέβεζα


03:40 | Αθλητικά
Θρησκεία για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους


20:05 | Πρέβεζα
Με ευθύνη της περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


19:44 | Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία


17:38 | Πρεβεζα
Αναστολή λειτουργίας του Υπ/τος της ΔΕΗ στην Πρέβεζα λόγω κρούσματος Covid-19


08:15 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας στη ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify


20:05 | Πρέβεζα
Mοριακά τεστ σε 63 εργαζόμενους του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Ελλάδα
Πέθανε ο επικεφαλής της εταιρείας δολοφόνων


09:32 | Πρέβεζα
Αφιερωμένο στους ασυνείδητους ...


08:15 | Πρέβεζα
Στην συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Αμβρακικός Κόλπος


21:14 | Ελλάδα
1.698 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, στους 392 οι διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


21:14 | Ελλάδα
Ο χάρτης του κορωνοϊού σε Ελλάδα


21:14 | Life&Style
Ολοκληρωμένη προστασία με οικονομικά ασφάλιστρα!


20:50 | Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 εως 5 - Κλειστά take away από τις 20:30 κανονικά τα delivery


20:12 | Πρέβεζα
Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας