ΩΡΑ
17:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
24-8-2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&StyleΈνας οδηγός για τουρίστες που αγοράζουν σπίτια στη Μύκονο και την Άνδρο


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Η γοητεία των ελληνικών νησιών έχει, εδώ και δεκαετίες, προσελκύσει αμέτρητους τουρίστες στις καταγάλανες ακτές τους. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός τουριστών, ερωτευμένοι από τα ειδυλλιακά τοπία και τον χαλαρό τρόπο ζωής, αναζητούν πωλήσεις κατοικιών σε Μύκονοκαι Άνδρο. Οι λόγοι που τα δύο νησιά προσελκύουν το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων και ντόπιων επενδυτών είναι ο συνδυασμός μεσογειακού κλίματος και ονειρεμένων τοπίων. Για έναν τουρίστα από το εξωτερικό, η προοπτική επένδυσης σε αυτά τα νησιά μπορεί να φαίνεται επώδυνη διαδικασία. Παρακάτω θα δούμε πώς η διαδικασία αγοράς ακινήτου μπορεί να απλοποιηθεί και το όνειρο μπορεί να επιτευχθεί ξεπερνώντας τις δυσκολίες της γραφειοκρατίας.

 

Γιατί Μύκονος και Άνδρος;

 

Οι πωλήσεις κατοικιών σε Μύκονο ήταν πάντα στο προσκήνιο, κυρίως λόγω της παγκόσμιας φήμης του νησιού και της προσέλευσης διασημοτήτων που αναζητούν την πολυτέλεια και την έντονη νυχτερινή ζωή. Η Μύκονος υπόσχεται έναν δυναμικό και πολυτελή τρόπο ζωής σε όποιον επιχειρήσει να γίνει μόνιμος κάτοικος του νησιού. Αυτό φαίνεται έντονα στις κομψές βίλες, τα παραθαλάσσια σπίτια και ακίνητα τα οποία διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις και στυλ.

 

Από την άλλη πλευρά, οιπωλήσεις κατοικιών στην Άνδρο απευθύνονται σε όσους αναζητούν ηρεμία, ποιοτικούς και χαλαρούς ρυθμούς διαβίωσης. Είναι ένα νησί όπου η φύση, ο πολιτισμός και η ιστορία συνυπάρχουν απρόσκοπτα. Μέσα στα γραφικά χωριά θα συναντήσει κανείς παραδοσιακά πέτρινα σπίτια περιτριγυρισμένα από κτήματα με θέα τις γαλήνιες παραλίες της Άνδρου.

 

Η διαδικασία αγοράς

 

Πριν αρχίσετε την έρευνα σε πωλήσεις κατοικιών στην Άνδρο ή Μύκονο, κάντε πρώτα μια διεξοδική έρευνα. Έτσι μόνο θα κατανοήσετε την τοπική αγορά ακινήτων και θα μπορέσετε να εντοπίσετε αξιόπιστους κτηματομεσίτες. Η προετοιμασία θα σας ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συναλλαγές και επισκέψεις σε ακίνητα που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχουν και που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε ξένους επενδυτές. Ωστόσο, οι πολίτες εκτός ΕΕ ενδέχεται να έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις και γραφειοκρατία. Συνιστάται να προσλάβετε έναν δικηγόρο που κατανοεί τις περιπλοκές διαδικασίες και τους νόμους περί ιδιοκτησίας.

 

Βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά σας είναι σε τάξη. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη προέγκρισης εάν σκέφτεστε μια υποθήκη στην Ελλάδα. Ενώ οι πωλήσεις κατοικιών στην Μύκονοτείνουν να είναι πιο ακριβές δεδομένης της παγκόσμιας απήχησης του νησιού, οι πωλήσεις κατοικιών στην Άνδρο μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

 

Ποτέ μην αγοράζετε χωρίς να επισκεφθείτε πρώτα του χώρους και την γύρω περιοχή. Περάστε χρόνο και στα δύο νησιά, εξερευνήστε τις γειτονιές και μελετήστε καλά τα ακίνητα που σας ενδιαφέρουν. Αυτή η πρακτική θα σας βγάλει από πολλούς μπελάδες και θα σας προσφέρει πληροφορίες που δεν μπορεί να προσφέρει καμία ηλεκτρονική παρουσίαση στο διαδίκτυο.

 

Αφού επιλέξετε ένα ακίνητο, διαπραγματευτείτε τους όρους, βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει όλοι οι νομικοί έλεγχοι (διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρέη στο ακίνητο), με τη βοήθεια του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου σας.

 

Θέματα μετά την αγορά

 

Φορολογία: Η κατοχή ακινήτων στην Ελλάδα επιβαρύνεται με ετήσιους φόρους ιδιοκτησίας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αυτές τις υποχρεώσεις. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε ποτέ να πουλήσετε, ισχύει φόρος υπεραξίας.

 

Συντήρηση: Εάν δεν θέλετε να διαμείνετε μόνιμα στο νησί, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων, ιδιαίτερα εάν σας ενδιαφέρει να το νοικιάσετε μέσα από μια πλατφόρμα ενοικίασης όπως το Airbnb.

|


Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα