ΩΡΑ
13:38
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
2-11-2021
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελλάδα

<

Συνέντευξη για εύρεση εργασίας; Τα 5 ''SOS'' που πρέπει να γνωρίζετε


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021 - 2022 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

Αναζητάτε θέση εργασίας; Ήδη έχετε κλείσει συνάντηση για να δώσετε συνέντευξη με στόχο να αποκτήσετε την απασχόληση που επιθυμείτε; Πριν φτάσετε στο -κρίσιμο- ραντεβού, καλό είναι να έχετε προετοιμαστεί επαρκώς για να απαντήσετε χωρίς… φόβο και πάθος στις 5 επικρατέστερες «SOS» ερωτήσεις από τις οποίες, είτε όλες, είτε ορισμένες από αυτές, θα σας τεθούν. Δείτε παρακάτω σε τι χρειάζεται να απαντήσετε,  πέρα από τις σπουδές και τα επιμορφωτικά σεμινάρια που πιθανώς έχετε παρακολουθήσει, όπως είναι τα σεμιναρια μαρκετινγκ του Leader School

 

Πριν, λοιπόν, φτάσει η… «ημέρα της κρίσης», η ημέρα κατά την οποία έχετε προγραμματίσει να δώσετε συνέντευξη με στόχο να αποκτήσετε τη θέση εργασίας η οποία σας ενδιαφέρει, καθαρίστε από τις όποιες άλλες σκέψεις τον νου σας και προετοιμαστείτε κατάλληλα για τα ερωτήματα που αναμένεται να σας γίνουν. Μην μπείτε σε διαδικασία να απομνημονεύσετε συγκεκριμένες απαντήσεις, δεδομένου ότι οι ερωτήσεις τις οποίες θα κληθείτε να απαντήσετε, δεν θα είναι μέσα από κάποιο «σκονάκι».

 

Όμως, κρατήστε την ουσία από τα 5 πιο «SOS» ερωτήματα που συνήθως γίνονται και σταχυολογήστε εκ των προτέρων τα δεδομένα που θέλετε να παρουσιάσετε στον υποψήφιο/α εργοδότη/τρια σας, ούτως ώστε να είσαστε εσείς αυτός/ή που θα αποκτήσει την προσφερόμενη θέση.

 

Ποια είναι τα ερωτήματα που θεωρούνται «SOS» και πώς θα πρέπει να δομήσετε τις απαντήσεις σας; Οι απαραίτητες διευκρινίσεις και συμβουλές ακολουθούν στη συνέχεια:

 

1η ερώτηση SOS: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου;

 

Με ερώτηση ανάλογου περιεχομένου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα σας τεθεί. Άρα, πριν ακόμη φτάσετε στη συνέντευξη, θα πρέπει να έχετε σκεφτεί ποια στοιχεία του εαυτού σας, σας κάνουν κατάλληλο/η για τη θέση εργασίας την οποία επιδιώκετε να καλύψετε. Μην κάνετε μεγάλες αναλύσεις. Προσπαθήστε να είστε συγκεκριμένος/η, να μην «σπαταλήσετε» άσκοπα τον χρόνο που θα έχετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και να επικεντρωθείτε στα στοιχεία του χαρακτήρα σας, τα οποία θα πείσουν τον/ην εν δυνάμει εργοδότη/τρια σας ότι είσαστε το κατάλληλο άτομο για το αντικείμενο της προσφερόμενης θέσης.

 

2η ερώτηση SOS: Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι είστε το κατάλληλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη εργασία;

 

Σίγουρα είναι μια από τις ερωτήσεις που αναμένετε να σας τεθεί και βάσει της απάντησης που θα δώσετε, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό εάν θα είσαστε αυτός/ή που θα κερδίσει την πρόσληψη. Εστιάστε το περιεχόμενο της απάντησης σας στις ανάγκες που θα κληθείτε να καλύψετε με βάση το αντικείμενο της προσφερόμενης εργασίας. Χωρίς να πλατειάζετε, πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πείσετε τον υποψήφιο/α εργοδότη/τρια σας ότι διαθέτετε τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα προσόντα για να αναλάβετε την προσφερόμενη θέση προσφέροντας το ζητούμενο, για την επιχείρηση, «προστιθέμενο» κέρδος.

 

3η ερώτηση SOS: Γιατί επιθυμείτε να αποκτήσετε τη συγκεκριμένη θέση;

 

Για να είσαστε έτοιμος/η να απαντήσετε στη συγκεκριμένη ερώτηση, θα πρέπει αρκετά πριν φτάσετε στη συνέντευξη, να έχετε εμπεδώσει τόσο τις ανάγκες που θα κληθεί, όποιος/α προσληφθεί, να καλύψει, όσο και ευρύτερα το προφίλ της επιχείρησης, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει και τον συνολικότερο στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί. Μην διστάσετε να ανατρέξετε για τις απαραίτητες πληροφορίες στο διαδίκτυο και να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την επιχείρηση που προσφέρει τη θέση την οποία επιθυμείτε να αποκτήσετε, ούτως ώστε να μπορέσετε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα απαντήσετε μεστά και περιεκτικά στο συγκεκριμένο «SOS» ερώτημα.

 

4η ερώτηση SOS: Ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία που διαθέτετε;

 

Η ερώτηση αυτή γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις και είναι… «πονηρή». Επί της ουσίας, τον υποψήφιο/α εργοδότη/τρια σας δεν τον ενδιαφέρει τόσο η ευρύτερη εργασιακή σας εμπειρία, όσο αυτή που ενδέχεται να έχετε και η οποία ταιριάζει στις απαιτήσεις της θέσης την οποία προσφέρει.

 

Άρα, σίγουρα θα αναφέρετε γενικά στοιχεία της εργασιακής εμπειρίας σας αλλά θα επικεντρωθείτε σε αυτά τα οποία «κουμπώνουν» ιδανικά με την θέση που επιδιώκετε να αποκτήσετε. Εάν δεν έχετε εμπειρία σε κάτι ανάλογο, επικεντρωθείτε σε στοιχεία εμπειρικά που έχετε αποκτήσει από άλλες θέσεις, τα οποία όμως ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της εργασίας που επιθυμείτε να καλύψετε.

 

5η ερώτηση SOS: Ποιους στόχους έχετε θέσει για την καριέρα σας;

 

Τα κίνητρα που έχετε, οι στόχοι σας, το όραμα σας για την επαγγελματική πορεία σας αποτελούν ένα από τα βασικά ζητούμενα για τον υποψήφιο/α εργοδότη/τρια σας, ειδικά εάν η προσφερόμενη θέση έχει υψηλές απαιτήσεις ή είναι θέση ευθύνης. Και πάλι χωρίς να πλατειάζετε, μην διστάσετε να δείξετε ότι έχετε φιλοδοξίες οι οποίες, όμως, πάντα θα συμβαδίζουν με τους στόχους και το όφελος της επιχείρησης από την οποία επιθυμείτε να προσληφθείτε. Τονίστε ότι το αντικείμενο της θέσης που σας ενδιαφέρει, αποτελεί για εσάς από μόνο του κίνητρο για να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεται και να καταβάλλετε όση προσπάθεια, και ακόμη… περισσότερη, απαιτείται για να φέρνετε καθημερινά σε πέρας την εργασία που θα κληθείτε να κάνετε.

 

|


Ροή Ειδήεων

17:00 | Αθλητικά
Η κλήρωση των Play offs της Superleague


17:05 | Πρέβεζα
Ζητείται μάγειρας - μαγείρισσα


11:00 | Life&Style
Τύποι προωθητικών ενεργειών που μπορείτε να λάβετε στα online καζίνο


10:57 | Πρέβεζα
Νέο ΔΣ στο Κομιτάτο Πρέβεζας


10:52 | Πρέβεζα
Κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο Π.Ε Πρέβεζας


22:00 | Αθλητικά
'' Εφυγε'' ο Βασιλιάς...


17:05 | Πρέβεζα
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Πρέβεζα


17:05 | Πρέβεζα
Η απογραφή πληθυσμού στην Π.Ε. Πρέβεζας 2021


22:15 | Ελλάδα
Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου.


08:40 | Ήπειρος
Διαδικτυακή Έρευνα για την περιφέρεια και τους δήμους της Ηπείρου


20:23 | Αθλητικά
Η κλήρωση του Μουντιάλ 2022


13:05 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας ανάβει το δέντρο του και ξεκινά το ομορφότερο ταξίδι του χρόνου!


09:52 | Πρέβεζα
Ισχυρή σεισμική δόνηση, στην Πρέβεζα το επίκεντρο


15:39 | Ελλάδα
Στην Κεφαλλονιά η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο...αισθητή και στην Πρέβεζα