ΩΡΑ
13:35
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
2-11-2021
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&StyleΤα κλεμμένα αυτοκίνητα, πλέον βρίσκονται πιο εύκολα


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

Αν και το δικό σας καμάρι γίνει ένα από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που κλέβονται καθημερινά, ιδού ένας νέος τρόπος να το εντοπίσετε.

 

Οι επιτήδειοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να παραβιάσουν ακόμα και τα καλύτερα συστήματα συναγερμού, οπότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες φροντίζουν να δίνουν βάρος και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να βρίσκουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Ένας νέος τέτοιος τρόπος είναι και η υπηρεσία Stolen Vehicle Services, η οποία λειτουργεί μέσω της εφαρμογής FordPass στα αυτοκίνητα της φίρμας.

 

Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ 2009 και 2018, στην Ε.Ε. κλέβονταν κάθε χρόνο περισσότερα από 500.000 οχήματα κάθε είδους. Και σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. στο Ην. Βασίλειο, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν λιγότερα από τα μισά. Κάτι που εκτός από οικονομική ζημιά, μεταφράζεται και σε συναισθηματικό στρες για τα θύματα. Γι’ αυτό η Ford παρουσίασε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ανάκτησης κλεμμένου οχήματος, η οποία είναι σχεδιασμένη για να βοηθά στην αποφυγή ή στη μείωση των επιπτώσεών μιας κλοπής.

 

«Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τις συνέπειες της κλοπής του οχήματός του. Η υπηρεσία Stolen Vehicle Services προσφέρει ένα αυξημένο επίπεδο ανίχνευσης απόπειρας κλοπής και συνεχή on-call υποστήριξη βοηθώντας την αστυνομία στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό του οχήματος, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάκτησης, και υποστηρίζοντας τους πελάτες μας εάν συμβούν τα χειρότερα» δήλωσε ο υπεύθυνος εμπορικών λύσεων συνδεσιμότητας της Ford, Charles Nolan.

 

Ας δούμε πώς ακριβώς δουλεύει η υπηρεσία Stolen Vehicle Services. Αν ο ιδιοκτήτης λάβει ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής FordPass για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο αυτοκίνητό του, ένα απλό πάτημα κουμπιού στην εφαρμογή FordPass είναι αρκετό για την αναφορά του κλεμμένου οχήματος. Η εφαρμογή βοηθά τον ιδιοκτήτη να προστατεύσει και να ανακτήσει το όχημά του αναφέροντας το συμβάν στην αστυνομία.

 

Αρχικά, το FordPass app βρίσκει το τηλέφωνο της τοπικής αστυνομίας με βάση την τρέχουσα τοποθεσία του ιδιοκτήτη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναφέρει την κλοπή του οχήματος και να λάβει έναν αριθμό αναφοράς συμβάντος. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα πρακτικό πλαίσιο κειμένου (text box) για την καταγραφή αυτού του αριθμού και άλλων σημαντικών πληροφοριών, αποθηκεύοντάς το αυτόματα για λόγους αναφοράς στο μέλλον.

 

Στη συνέχεια, το FordPass app παρέχει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του Stolen Vehicle Services για να δώσει τον αριθμό αναφοράς συμβάντος και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο Stolen Vehicle Services ενεργοποιεί από απόσταση το «theft mode», όπου ορισμένα χαρακτηριστικά του κλεμμένου οχήματος απενεργοποιούνται με ασφαλή τρόπο, καθιστώντας πιο αποτελεσματική την παρακολούθηση και την ανάκτησή του από την αστυνομία. Πώς καταλαβαίνει όμως ένα Ford ότι... κλέβεται;

 

Το σύστημα χρησιμοποιεί το σύστημα συναγερμού SecuriAlert και τους αισθητήρες του οχήματος για την ανίχνευση αρκετών περιστατικών που υποδηλώνουν κλοπή οχήματος. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης επαναφορά του συστήματος (master reset ), μία απόπειρα απενεργοποίησης του FordPass Connect, και η ασυνεπής τοποθεσία: Όταν οι συντεταγμένες τοποθεσίας του οχήματος κατά την ενεργοποίηση της ανάφλεξης, είναι διαφορετικές από εκείνες που είχαν καταγραφεί κατά την τελευταία απενεργοποίηση της ανάφλεξης.

 

Εάν ένας από τους αισθητήρες ενεργοποιηθεί, μία ειδοποίηση αποστέλλεται στο smartphone του ιδιοκτήτη υποδηλώνοντας το ενδεχόμενο κλοπής. Το FordPass app δείχνει την πρόσφατη κατάσταση του οχήματος για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να διαπιστώσει εάν το όχημα έχει μετακινηθεί ή έχει γίνει απόπειρά εισόδου σε αυτό εν αγνοία του, ενώ του παρέχει τη δυνατότητα ακύρωσης των ενεργειών σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού. Η πρόσθετη παρακολούθηση και προστασία σημαίνουν ότι η υπηρεσία Stolen Vehicle Services έχει πετύχει επίπεδο προστασίας Thatcham S7.

 

Τα μοντέλα Ford με SYNC 4 διατίθενται με μία δωρεάν δοκιμαστική συνδρομή στο Ford Secure, που περιλαμβάνει την υπηρεσία Stolen Vehicle Services. Και θα αναβαθμιστούν με υπηρεσίες όπως τα Location Alerts (οριοθέτηση περιοχής και λήψη προειδοποιήσεων εάν το όχημα βγει εκτός αυτής) και τα Neighbourhood Alerts (ειδοποιήσεις από άλλα οχήματα με SecuriAlert για δράση κλεφτών στην περιοχή). Η υπηρεσία διατίθεται φέτος στο Ην. Βασίλειο και στην Ιρλανδία, ενώ το 2022 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Το σίγουρο είναι ότι ένα σύγχρονο Ford, είναι καλύτερα εξοπλισμένο από ποτέ στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της κλοπής του.

 

|


Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα