ΩΡΑ
13:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

<

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην εμφανίσετε κήλη


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

Συνιστά μια συνηθισμένη πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

 

Ο λόγος για την κηλη, που εκδηλώνεται περίπου στο 10% του πληθυσμού στην περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος, προκαλεί πόνο όσο εξελίσσεται και παραμένει αθεράπευτη και αντιμετωπίζεται πλέον, άμεσα με ελάχιστες επεμβατικές μεθόδους.

 

Δείτε παρακάτω, όσα χρειάζεται να γνωρίζετε και να εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας προκειμένου να αποφύγετε να εμφανίσετε κήλη.

 

Τι είναι η κήλη και ποιοι έχουν πιθανότητες να την εμφανίσουν

 

Γενικότερα κήλη καλείται η πρόπτωση ή μετατόπιση ενός οργάνου, σε σημείο έξω από την ανατομική του θέση, όπου βρίσκεται φυσιολογικά. Η κήλη είναι πιθανό να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε άτομο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού.

 

Η πιο συχνή κήλη, η οποία εμφανίζεται στο κοιλιακό τοίχωμα των ασθενών, αφορά στην προβολή κάποιου ενδοκοιλιακού οργάνου (συνήθως τμήμα του εντέρου), προς τα έξω.

 

Μπορεί στην αρχή μερικοί ασθενείς να μην αισθάνονται ενόχληση ή πόνο, αλλά μια κήλη γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμη από τους πάσχοντες καθώς εντοπίζεται σαν μία διόγκωση στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς.

 

Ποια άτομα όμως, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κήλη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους;

 

Η εμφάνιση της κήλης δεν έχει σχέση με τη σωματική διάπλαση και κατασκευή του ανθρώπου. Όμως, οι ειδικοί σήμερα γνωρίζουν πως υπάρχουν ορισμένοι επιβαρυντικοί παράγοντες, οι οποίοι ευνοούν τη δημιουργία ή και την υποτροπή μίας κήλης.

 

Η μεγάλη ηλικία του ασθενούς είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, όπως είναι η βαριά χειρωνακτική εργασία και το σήκωμα μεγάλου βάρους. Από κήλη κινδυνεύουν και όσοι υποσιτίζονται ή ακολουθούν ένα ανθυγιεινό πρόγραμμα διατροφής, αλλά κυρίως τα άτομνα εκείνα που πάσχουν από παχυσαρκία.

 

Μια άλλη αιτία για τη δημιουργία της κήλης είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα αλλά και η άσκηση πίεσης στην κοιλιακή χώρα προκειμένου να επιτευχθεί η κένωση. Ανάμεσα στους λόγους εμφάνισης της κήλης περιλαμβάνεται και ο έντονος ή ο χρόνιος βήχας -γι αυτό οι καπνιστές που έχουν βήχα στην καθημερινότητά τους λόγο της κακιάς συνήθειας είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν  κήλη σε σχέση με μη καπνιστές.

 

Βέβαια, οι αιτίες εμφάνισης της κήλης μπορεί να εντοπίζονται και σε άλλες καταστάσεις, όπως είναι οι πολλαπλές κυήσεις και οι προηγηθείσες χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την κήλη

 

Οι συμβουλές των ειδικών για την πρόληψη της κήλης περιλαμβάνουν την αποφυγή δραστηριοτήτων που ασκούν μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της κοιλιάς, καθώς και την ενδυνάμωση του κοιλιακού τοιχώματος. Επομένως, αν επιδιώκετε να αποφύγετε την εμφάνιση της κήλης χρειάζεται να:

 

Μην σηκώνετε βάρη

 

Η ξαφνική ή και η συχνή άρση βάρους αποτελεί έναν από τους γνωστότερους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση μιας κήλης.

 

Θεραπεύσετε τον χρόνιο βήχα

 

Οι καπνιστές κυρίως, αλλά και όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνιο βήχα, χρειάζεται να θεραπεύουν την αιτία που τους προκαλεί αυτό το σύμπτωμα για να μην εμφανιστεί κήλη.

 

Διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα

 

Καταπολεμήστε την παχυσαρκία και προσαρμόστε την καθημερινότητά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους, που έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και σωματική ευεξία.

 

Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα

 

Αρκετοί άνθρωποι που πάσχουν από δυσκοιλιότητα συχνά εμφανίζουν προδιάθεση για κήλη, εξαιτίας της αυξημένης πίεσης που ασκείται στην κοιλιά στη διάρκεια της προσπάθειας για αφόδευση.

 

Δραστηριοποιείστε το σώμα σας

 

Η έλλειψη σωματικής άσκησης αυξάνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση της κήλης. Αν υιοθετήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής και σωματικής άσκησης, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης κήλης, διότι ενδυναμώνεται το κοιλιακό τοίχωμα.

 

|


Ροή Ειδήεων

| Αθλητικά
3 παιδιά γεννημένα την ίδια ημέρα....


10:07 | Πρέβεζα
Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021


10:07 | Ήπειρος
Βραβείο Νόμπελ για την Περιφέρεια Ηπείρου...για το ΗΠΕΙΡΟΣ 0.0.0.0


18:01 | Πρέβεζα
Άλλη μια χαμένη τετραετία για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


17:55 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821


10:35 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στον κόσμο


10:07 | Ελλάδα
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


11:09 | Πρέβεζα
Νίκος Τζίμας ....ΕΑΛΩ ο Δήμος....


10:35 | Πρέβεζα
''Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας'' επιστολή στην περιφέρεια για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα


16:22 | Ελλάδα
Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica


10:35 | Πρέβεζα
Θα συνεχιστεί για χρόνια η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


07:55 | Πρέβεζα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Φιλαρμονική ''Ορφεύς'' για την απώλεια του ιστορικού μέλους της μπάντας Γιώργου Κοτσίνη


09:42 | Πρέβεζα
Ν. Γεωργάκος ''Στηρίζουμε όλοι την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα''


18:19 | Ελλάδα
Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο