ΩΡΑ
16:31
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

<

Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021 - 2022 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς

 

Οι φλεβικές παθήσεις ταλαιπωρούν 7 στις 10 γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνήθως συνοδεύονται από πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, πρήξιμο ή και τοπική φαγούρα.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί συγκεκριμένα, που οι παλαιότεροι αποκαλούσαν «φλεβίτιδα», συνιστούν το πρώτο και το δεύτερο στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσου.

 

Δείτε παρακάτω γιατί χρειάζεται άμεσα να απευθυνθείτε σε χειρουργό, ειδικό στις παθήσεις των φλεβών, προκειμένου να λάβετε άμεσα διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία.

 

Πώς γίνεται η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί είναι οι εκδηλώσεις της ύπαρξης κάποιας δυσλειτουργίας στις επιφανειακές φλέβες που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο σε περιοχές των κάτω άκρων, πιο συχνά των γυναικών.

 

Εμφανίζονται δε, σε ορισμένους ανθρώπους όταν το αίμα αντί να ρέει ομαλά στις φλέβες, αρχίζει να λιμνάζει σε κάποια σημεία των άκρων προκαλώντας διαστολή στις επιφανειακές φλέβες.

 

Όταν οι φλέβες έχουν διασταλεί συμβαίνει να γίνονται ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας σοβαρό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί που προκαλούν αισθητικά ζητήματα στην όψη και την υφή του δέρματος των κάτω άκρων χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του προβλήματος στο φλεβικό σύστημα.

 

Η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις διενεργείται με μια απλή εξέταση στο ιατρείο ενός χειρουργού, που εξειδικεύεται στις παθήσεις των φλεβών. Βάσει της διάγνωσης ο ιατρός είναι σε θέση να προτείνει στον κάθε ασθενή το κατάλληλο πλάνο θεραπείας που χρειάζεται να ακολουθήσει.

 

Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για τη θεραπεία

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί πλέον μπορούν να θεραπευτούν με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες που εφαρμόζονται κάθε εποχή του χρόνου σε περιβάλλον ιατρείου ή νοσοκομείου.

 

Η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τη θεραπεία είναι εκείνη που θα συμφωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας ανάλογα την κατάσταση της υγείας σας, το στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσο καθώς και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

 

Σίγουρα η καλύτερη στιγμή για να θεραπεύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας ταλαιπωρεί είναι η συντομότερη δυνατή. Και αυτό γιατί, ειδικά όταν μιλάμε για τις παθήσεις των φλεβών που είναι εξελιγκτικές, οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί όσο αφήνονται χωρίς φροντίδα ή θεραπεία επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

 

Επομένως, αν παρατηρείτε στα πόδια σας να σχηματίζονται ευρυαγγείες ή έχετε διεσταλμένες φλέβες που μοιάζουν με κιρσούς, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό χειρουργό προκειμένου να αποφανθεί για την μετέπειτα πορεία σας.

 

Ποιες σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας εφαρμόζονται

 

Για την αντιμετώπιση των φλεβικών προβλημάτων εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το laser.

 

Οι δύο σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας συμβάλλουν άμεσα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων και θεραπεύουν το πρόβλημα στα σημεία που έχει εκδηλωθεί οριστικά.

 

Η θεραπευτική μέθοδος με Laser επιτυγχάνει την καυτηρίαση και την καταστροφή της φλέβας που ευθύνεται για το πρόβλημα των κιρσών, μέσω της θερμότητας. Με την εφαρμογή του laser σε στοχευμένα σημεία, η παθολογική φλέβα νεκρώνεται και ύστερα, απορροφάται από τον οργανισμό.

 

Η θεραπεία με Laser είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις εκτεταμένων κιρσών. Σε περιστατικά που οι κιρσοί συνυπάρχουν με ευρυαγγείες και μικρούς κιρσούς, εφαρμόζονται επιπλέον σκληρυντικές ενέσεις που εξαφανίζουν τα αντιαισθητικά φλεβίδια, προσφέροντας άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις πετυχαίνει την καταστροφή των φλεβών που προκαλούν τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς με τη χρήση χημικών ουσιών, που εισάγονται σε αυτές. Η όλη διαδικασία είναι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη και η σκληροθεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του χειρουργού χωρίς αναισθησία, διότι δεν θεωρείται επώδυνη. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας απαιτεί μερικές συνεδρίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα και προσφέρει εξίσου άψογο αποτέλεσμα.

 

|


Ροή Ειδήεων

17:05 | Πρέβεζα
Ζητείται μάγειρας - μαγείρισσα


11:00 | Life&Style
Τύποι προωθητικών ενεργειών που μπορείτε να λάβετε στα online καζίνο


10:57 | Πρέβεζα
Νέο ΔΣ στο Κομιτάτο Πρέβεζας


10:52 | Πρέβεζα
Κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο Π.Ε Πρέβεζας


22:00 | Αθλητικά
'' Εφυγε'' ο Βασιλιάς...


17:05 | Πρέβεζα
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Πρέβεζα


17:05 | Πρέβεζα
Η απογραφή πληθυσμού στην Π.Ε. Πρέβεζας 2021


22:15 | Ελλάδα
Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου.


08:40 | Ήπειρος
Διαδικτυακή Έρευνα για την περιφέρεια και τους δήμους της Ηπείρου


20:23 | Αθλητικά
Η κλήρωση του Μουντιάλ 2022


13:05 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας ανάβει το δέντρο του και ξεκινά το ομορφότερο ταξίδι του χρόνου!


09:52 | Πρέβεζα
Ισχυρή σεισμική δόνηση, στην Πρέβεζα το επίκεντρο


15:39 | Ελλάδα
Στην Κεφαλλονιά η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο...αισθητή και στην Πρέβεζα


10:07 | Πρέβεζα
ΠΡΕΒΕΖΑ......ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ