ΩΡΑ
16:31
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

<

Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς

 

Οι φλεβικές παθήσεις ταλαιπωρούν 7 στις 10 γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνήθως συνοδεύονται από πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, πρήξιμο ή και τοπική φαγούρα.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί συγκεκριμένα, που οι παλαιότεροι αποκαλούσαν «φλεβίτιδα», συνιστούν το πρώτο και το δεύτερο στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσου.

 

Δείτε παρακάτω γιατί χρειάζεται άμεσα να απευθυνθείτε σε χειρουργό, ειδικό στις παθήσεις των φλεβών, προκειμένου να λάβετε άμεσα διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία.

 

Πώς γίνεται η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί είναι οι εκδηλώσεις της ύπαρξης κάποιας δυσλειτουργίας στις επιφανειακές φλέβες που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο σε περιοχές των κάτω άκρων, πιο συχνά των γυναικών.

 

Εμφανίζονται δε, σε ορισμένους ανθρώπους όταν το αίμα αντί να ρέει ομαλά στις φλέβες, αρχίζει να λιμνάζει σε κάποια σημεία των άκρων προκαλώντας διαστολή στις επιφανειακές φλέβες.

 

Όταν οι φλέβες έχουν διασταλεί συμβαίνει να γίνονται ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας σοβαρό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς.

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί που προκαλούν αισθητικά ζητήματα στην όψη και την υφή του δέρματος των κάτω άκρων χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του προβλήματος στο φλεβικό σύστημα.

 

Η διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις διενεργείται με μια απλή εξέταση στο ιατρείο ενός χειρουργού, που εξειδικεύεται στις παθήσεις των φλεβών. Βάσει της διάγνωσης ο ιατρός είναι σε θέση να προτείνει στον κάθε ασθενή το κατάλληλο πλάνο θεραπείας που χρειάζεται να ακολουθήσει.

 

Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για τη θεραπεία

 

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί πλέον μπορούν να θεραπευτούν με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες που εφαρμόζονται κάθε εποχή του χρόνου σε περιβάλλον ιατρείου ή νοσοκομείου.

 

Η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τη θεραπεία είναι εκείνη που θα συμφωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας ανάλογα την κατάσταση της υγείας σας, το στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσο καθώς και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

 

Σίγουρα η καλύτερη στιγμή για να θεραπεύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας ταλαιπωρεί είναι η συντομότερη δυνατή. Και αυτό γιατί, ειδικά όταν μιλάμε για τις παθήσεις των φλεβών που είναι εξελιγκτικές, οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί όσο αφήνονται χωρίς φροντίδα ή θεραπεία επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

 

Επομένως, αν παρατηρείτε στα πόδια σας να σχηματίζονται ευρυαγγείες ή έχετε διεσταλμένες φλέβες που μοιάζουν με κιρσούς, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό χειρουργό προκειμένου να αποφανθεί για την μετέπειτα πορεία σας.

 

Ποιες σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας εφαρμόζονται

 

Για την αντιμετώπιση των φλεβικών προβλημάτων εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το laser.

 

Οι δύο σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας συμβάλλουν άμεσα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων και θεραπεύουν το πρόβλημα στα σημεία που έχει εκδηλωθεί οριστικά.

 

Η θεραπευτική μέθοδος με Laser επιτυγχάνει την καυτηρίαση και την καταστροφή της φλέβας που ευθύνεται για το πρόβλημα των κιρσών, μέσω της θερμότητας. Με την εφαρμογή του laser σε στοχευμένα σημεία, η παθολογική φλέβα νεκρώνεται και ύστερα, απορροφάται από τον οργανισμό.

 

Η θεραπεία με Laser είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις εκτεταμένων κιρσών. Σε περιστατικά που οι κιρσοί συνυπάρχουν με ευρυαγγείες και μικρούς κιρσούς, εφαρμόζονται επιπλέον σκληρυντικές ενέσεις που εξαφανίζουν τα αντιαισθητικά φλεβίδια, προσφέροντας άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις πετυχαίνει την καταστροφή των φλεβών που προκαλούν τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς με τη χρήση χημικών ουσιών, που εισάγονται σε αυτές. Η όλη διαδικασία είναι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη και η σκληροθεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του χειρουργού χωρίς αναισθησία, διότι δεν θεωρείται επώδυνη. Η μέθοδος της σκληροθεραπείας απαιτεί μερικές συνεδρίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα και προσφέρει εξίσου άψογο αποτέλεσμα.

 

|


Ροή Ειδήεων

| Αθλητικά
3 παιδιά γεννημένα την ίδια ημέρα....


10:07 | Πρέβεζα
Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021


10:07 | Ήπειρος
Βραβείο Νόμπελ για την Περιφέρεια Ηπείρου...για το ΗΠΕΙΡΟΣ 0.0.0.0


18:01 | Πρέβεζα
Άλλη μια χαμένη τετραετία για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


17:55 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821


10:35 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στον κόσμο


10:07 | Ελλάδα
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


11:09 | Πρέβεζα
Νίκος Τζίμας ....ΕΑΛΩ ο Δήμος....


10:35 | Πρέβεζα
''Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας'' επιστολή στην περιφέρεια για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα


16:22 | Ελλάδα
Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica


10:35 | Πρέβεζα
Θα συνεχιστεί για χρόνια η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


07:55 | Πρέβεζα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Φιλαρμονική ''Ορφεύς'' για την απώλεια του ιστορικού μέλους της μπάντας Γιώργου Κοτσίνη


09:42 | Πρέβεζα
Ν. Γεωργάκος ''Στηρίζουμε όλοι την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα''


18:19 | Ελλάδα
Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο