ΩΡΑ
13:02
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5-9-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Πρέβεζα: Συνάντηση Ιωάννου,Τσουμάνη με Χρυσοχοίδη για την άμεση προώθηση τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοίδη είχαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Δημήτρης Τσουμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση πάνω σε θέματα που απασχολούν την περιοχή και αφορούν οδικά έργα αλλά και αποζημιώσεις από τις καιρικές καταστροφές του Χειμώνα.

 

Παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό στο οποίο ζητείται η άμεση προώθηση τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων, τα οποία είναι απολύτως σημαντικά για την περιοχή μας και ολόκληρη την Ήπειρο για την άρση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης.

 

Σε συνέχεια της παρέμβασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη τον Αύγουστο, ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης για την κατασκευή τους, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, για τη Σύνδεση Κόμβου Πάργας με Μεσσοπόταμο και Κόμβος Λούτσας καθώς και τη σύνδεση με Εγνατία μέσω του Οδικού άξονα Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα για σύνδεσή του με τον κόμβο της Τύργιας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα επιτρέψει τη σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία, αφού ο οδικός άξονας από κόμβο Πάργας μέχρι Καρτέρι ολοκληρώνεται και ο οδικός άξονας που συνδέει το Καρτέρι με την Εγνατία έχει ολοκληρωθεί.

 

Όπως τονίστηκε τα έργα αυτά είναι πλήρως ώριμα και μπορούν να ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

Επιπλέον, ο κ. Τσουμάνης και ο κ. Ιωάννου ζήτησαν για άλλα δυο πολύ σημαντικά οδικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο εκπόνησης των μελετών, την επιτάχυνση προκειμένου να καταστούν ώριμα και να μπορέσουν να εκτελεστούν. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Πρέβεζας - Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού) και τον οδικό άξονα από την υπόγεια ζεύξη Πρέβεζας - Ακτίου έως κόμβο Μονολιθίου.

 

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης ανανέωσε το αίτημά του για την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του Χειμώνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο Εθνικό, Επαρχιακό και Βασικό οδικό δίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να μεταβιβασθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας ποσό 850.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Ο Υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε το βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο των έργων και συμφώνησε για τη σημασία τους. Δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του, μέσα στην αντίξοη οικονομική συγκυρία, για την προώθηση των έργων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα έργα «Σύνδεση Κόμβου Πάργας με Μεσσοπόταμο και Κόμβος Λούτσας» καθώς και τη «σύνδεση με Εγνατία μέσω του Οδικού άξονα Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα για σύνδεσή του με τονκόμβο της Τύργιας» ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα διερευνήσει τις δυνατότητες ένταξής τους στο ΕΣΠΑ.

 

Για τα άλλα δύο έργα και συγκεκριμένα τον «οδικό άξονα Πρέβεζας - Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού)» και τον «οδικό άξονα από την υπόγεια ζεύξη Πρέβεζας - Ακτίου έως κόμβο Μονολιθίου» ο Υπουργός έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των μελετών.

 

Αναφορικά με την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων δήλωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τα 850.000 €, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα ξαναγίνει συζήτηση αρχές Οκτώβρη.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα